Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 64 168
  • 825
  •   1
Отговори
# 480
Хора,  много ми е зле на очите. Виждам размазано и замъглено. Изпитвам сухота. Плюс всичко останало много често уринирам. Може ли да съм в хипогликемия, при положение, че пия метфогамма?   И какво да правя?  Нямам идея дали е това, а само предполагам. Нали уж метфогамма не разрешава да се стига до хипогликемия, а уравновесява нивата на кръвната захар?
Аз също като вкарвах метфогаммата в началото 3-4 месеца изпитвах невероятна жажда и сухота в устата. Честото уриниране също. Просто намалях количеството на мг за 1-2 седмици и пак вдигах. Трябва да пиеш много вода. Аз сега вече след около година пробвам да вдигна от 2 х 500 на 3 х500. И си вземи глюкомер в такива моменти си гледай КЗ. Организма малко, по малко свиква и тези симптоми при мен понамаляха

Имам чувството, че целият ми организъм се разпада и нищо не ми е наред. Нервната ми система е разбита... Още преди да започна да пия метфогаммата имах прекалено често уриниране. Не знам дали е от нея изобщо. Но това със сухотата в очите, все едно имам пясък и размазаното виждане е новост. Дори забелязвам, че ми излиза и някакъв ситен обрив, който сърби. Какво се случва с мен, идея си нямам.

# 481
Хм, дали е възможно да е въглехидратен грип? Ако много си ограничила въглените е възможно да има стрес за организма и да реагира по такъв начин.

# 482
  • София
Хм, дали е възможно да е въглехидратен грип? Ако много си ограничила въглените е възможно да има стрес за организма и да реагира по такъв начин.
Не мисля! Предвид менюто и количествата, които е описала в предишни постове.

# 483

Намалила съм доста въглехидратите. Единственото, което ям е някакъв плод - около 2 на ден, понякога и само един - една кайсия, една нектарина, една ябълка. По принцип имам и проблеми с цикъла. Вървеше ми нон-стоп в продължение на 2 месеца. Предишният месец ми дойде само за 2 дни и това беше. На моменти имам  някаква кафяви съсиреци и течение. Гинеколозите ме побъркаха. Един ми каза раничка на шийката на матката, отидох на друг - нямало такова нещо. Всичко ми било наред. Та оттам имам чувството, че вдигнах кръвната захар и на обременяването с глюкоза ми е 9 на втория час, а на гладно е 5,7. Просто съм ужасно обърканата от цялата тази работа. От вече 4 месеца съм по лекари и никакво подобрение. Не знам на къде да поема вече.... Лошото е, че все не ми е добре. Дори намаляването на въглехидратите ми се отразява зле.

# 484
След като имаш и други проблеми,вкл. депресия,не би трябвало да се стресираш от бързо навлизане в диетата.Защото неядене на любимите захари може психически да те натоварва. Обременяването не ти е направено с инсулина,за да се знае точно какво е -диабет или ИР.Може и да пропускам нещо.Разбутаният цикъл ми говори за друг гинекологичен проблем ,може би и хормонален,но за това не мога да дам съвет.Освен ,да отидеш при компетентен лекар,че всякакви ги има.На колко години си?

# 485
  • София
... и от кой град?

# 486
На 37 години съм от гр. Пазарджик.  Инсулин не е изследван. Обременяването с глюкоза само съм направила и изследван пролактин, който е в норма. Дори не знам той за какво се пуска точно в случая.

# 487
i810, имаш разностранни оплаквания, които "обединени" в едно, говорят за нарушен хормонален баланс.Той води и до ИР, и до депресия, и до покачване на кг, и до ПА, и до нередовен цикъл......Пак, ендокринологът ти не струва, намери си свестен, ако не друго, поне да ти оправи хормоните.
Ако "наместиш" хормоните, ако не всички, доста от оплакванията ти ще изчезнат.
Сега, ходейки при тоя или оня специалист, само те "лекуват на парче", т.е. дават ти там някакви хапчета за определен симптом, а причината си остава.
И за наместване на хормоните, пак най-подходящото хранене е ВМ НВ.

# 488
Изследване на щитовидна -хормони и ехо правила ли си? Прецени си лекаря и отиди на друг за второ мнение,София или Пловдив.

# 489
Amour*, наистина имам паник атаки, откакто почина баща ми и така не успях да се излекувам от тях. Затова и нервите са ми опънати до краен предел. За тях нищо не пия в момента, което отчитам като грешка. Само мента, глог и валериан, но не усещам помощ....

liola - ендокринологът ми погледна щитовидната на ехограф и каза, че е ок. Кръвни изследвания за хормоните на щитовидната съм изследвала миналата година и бяха наред. Сега нямам идея дали за една година не се е променило състоянието ми.

Всъщност, какви хормони се изследват???

# 490
  • София
TSH над 3 си е проблем, макар и в норма до 4.96 (ако правилно съм запомнила).

i810, добре е да си пуснеш щитовидните пак, също и вит Д. Малко по малко ще се наместят нещата, ако откриеш дефицитите и започнеш да ги овладяваш.

# 491
TSH над 3 си е проблем, макар и в норма до 4.96 (ако правилно съм запомнила).

i810, добре е да си пуснеш щитовидните пак, също и вит Д. Малко по малко ще се наместят нещата, ако откриеш дефицитите и започнеш да ги овладяваш.

Не съм писала никакви резултати за изследване на щитовидната жлеза. Явно ме бъркаш с някой друг... Simple Smile 
Миналата година по това време ги изследвах и бяха в норма. И на ехограф тази година ме гледаха - нищо нямаше.

Не знам какво трябва да изискам от ендокринолога като изследвания? Какво да пуснем още? Инсулин на гладно, гликиран хемоглобин, хормони - какви??? Да не ме изкара накрая многознайка и да ми покаже вратата, знам ли...Те не обичат да им се дават наставления как да работят.

# 492
  • София
Напротив, не те бъркам. Това написа точно отгоре:

Кръвни изследвания за хормоните на щитовидната съм изследвала миналата година и бяха наред.

и ти казвам, че хормоните на щитовидната (TSH е един от тях) дори в граница, може да не са добре. Горната граница на тоя иначе му е 4.96, но ако ти е бил над 3, си е проблем и трябва да се вземат мерки.

# 493
Напротив, не те бъркам. Това написа точно отгоре:

Кръвни изследвания за хормоните на щитовидната съм изследвала миналата година и бяха наред.

и ти казвам, че хормоните на щитовидната (TSH е един от тях) дори в граница, може да не са добре. Горната граница на тоя иначе му е 4.96, но ако ти е бил над 3, си е проблем и трябва да се вземат мерки.

Писала съм единствено резултати от обременяване с глюкоза. Нищо друго под формата на цифри не съм дала. Затова ти казах, че ме бъркаш с някой друг, което е напълно нормално. Все пак сме много хора. Може човек да се обърка, кой какво пише и пита.

Сега си отворих резултатите от миналата година на щитовидна жлеза - TSH - 2.89  при референтни стойности - 0,27 - 4,20 и FT4 - 18.03 при референтни стойности 12 -22

# 494
Инсулин и да искаш, няма да ти го поеме касата. Плаща се. Гликиран може.
Грета искаше да каже, че ако ти е в горната граница ТСХ, не е добре, въпреки, че се води в норма. То и за инсулина е така. От форума се образоваме кое как трябва да е. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт