Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

  • 64 109
  • 825
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 5 459
Аз също разчитам на селяните. Няма причина да сме озлобени и мнителни към тях. Какво могат да забъркат в млякото. Все ми е на акъла, че селянин ще тръгне да купува палмова мазнина и сухо мляко и да забърква помии разни. Simple Smile

# 556
  • Мнения: 4 058
Аз също разчитам на селяните. Няма причина да сме озлобени и мнителни към тях. Какво могат да забъркат в млякото. Все ми е на акъла, че селянин ще тръгне да купува палмова мазнина и сухо мляко и да забърква помии разни. Simple Smile
Навремето купувахме домашно мляко и веднага ще ти кажа. Едното нещо е да го разредят с вода, което не е опасно. Другото, което ме притеснява, е хигиената. На кравите, когато се доят ръчно, първо се измива вимето с вода и доколкото знам, и малко сапун. Два-три пъти се случи да купим не от нашия човек, а от друг и то аз купих тогава, въпреки че мъжа ми ми беше казал да не купувам от него, защото не миел кравите. Е усещаше се, миришеше неприятно млякото. Та това е, което се сещам. Иначе да, едва ли нещо гадно слагат.

# 557
  • Мнения: 2 590
Мнителна -да,но озлобена не знам защо реши. Аз също си мисля,че би  трябвало да разчитат на клиентите си, за да си продадат стоката.Казвам ,че се съмнявам ,защото киселото мляко  става доста рехаво.Сиренето ,което би трябвало да е саламурено. е като кашкавал. Някой им казал ,че е жилаво-те -обидени. Ами,поне сирене знаем как изглежда.Онзи ден прясното мляко се пресече ,няма да го правя на въпрос..
Иначе и аз искам да си купя храна от производител и да знам ,че е истинска.Не е като да получавам удоволствие като плюя селяните.

# 558
  • Мнения: 40 770
Като купувам от производител е ясно, че прясното мляко е различно.
Понякога ми се налага мляко да взимам от магазина. Че то дори няма мирис.
Като си взема от моите хора, мирише яко на мляко. Кеф да ти е  Laughing

# 559
  • Мнения: 5 459
Бледолилава, ние затова купуваме от конкретен човек , за да сме сигурни. Пробвах веднъж да купя кефир от Берьозката, но нямаше нищо общо с този, който половинчо прави.
Елорче, ти като правиш мусака от тиквички, първо пържиш ли ги. Днес се наканих да правя от твоята мусака и понеже леля не ми беше донесла от село тиквички започнах да я прави с купени, та като тръгнах да ги запържвам, пуснаха огромно количество вода.....от 3 кг тиквички, почти нищо не остана.....

# 560
  • Мнения: 40 770
Алина, рядко пържа. Защото  тогава мазнината се променя и не е полезна, а и вреди на жлъчката.
Но последния път леко запържих тиквичките.
Но виж сега, те тиквичките каквито и да ги вземеш си имат вода.
Но аз и зеленчуците гледам да си ми от производител. От пазара също са по-различни от магазинските.
Миналата седмица правих кюфтета от кайма и тиквички. Тиквичките ги изтисках яко. Имаха бая вода, нормално, те са си такива. Но не ги пържих. На фурна ги правих.

# 561
  • Мнения: 5 459
И аз рядко пържа, ама имах предвид леко да ги задуша преди това/тук в Шумен на задушаването викаме запържване/. Ами и аз разчитам основно на леля си и на пазара на бабките. Иначе от магазин рядко пазарувам. Затова наблягам на конско и телешко, че тях ги купуваме от близки на полвинчо, които си колят домашни животни за вкъщи и си ге гледат както си трябва.

# 562
  • Мнения: 40 770
Аха, ми то и аз уж като пържа, не е само в олио. Ами слагам и водица. Не знам дали става същото.

# 563
  • Мнения: 5 459
Не, с водица си е задушаване. Затова почти всичко готвя в кукъра на програма задушаване.

# 564
  • Мнения: 40 770
А ако има и олио какво се води?  Laughing

# 565
  • Мнения: 5 459
Ако е само олио се води пържене Simple Smile

# 566
  • Мнения: 40 770
Аз слагам олио и вода.

# 567
  • Мнения: 5 459
Аз зехтин , или чисто масло и вода. Тези две мазнини, сметана, авокадо, оризово масло, кокосово масло, сусамово масло-останаха единствените мазнини, които ползвам. Но също добавям водичка в кукъра. Но по старо шуменско наречие си му казвам запържвам/ а в действителност-задушавам/.

# 568
  • Мнения: 470
. Пробвах веднъж да купя кефир от Берьозката, но нямаше нищо общо с този, който половинчо прави.

Би ли казала как го прави? И с каква закваска?

# 569
  • Мнения: 740
За кефира са необходими само прясно мляко и кефирени зърна.

Общи условия

Активация на акаунт