Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 64 108
  • 825
  •   1
Отговори
# 540
В мазните сирена и кашкавали има само мазнини и протеини.

И въглехидрати има, особено ако са от магазина, а не домашни.

# 541
Ами, добре, ( по принцип купувам млечни продукти от мандри или домашни от околните села), а  и без това за ЩЗ не е препоръчително въглехидратите да са силно орязани.

# 542
По принцип ,въглехидратите в млечните -лактозата-се намират в суроватката.Така ,че сирене,кашкавал ,извара нямат въглехидрати.В тези от магазина не се знае какво има

# 543
А, яж си, аз също ям. Просто коментирах твърдението ти, че съдържат само протеини и мазнини.
В един калкулатор дават, че 100 г кашкавал "Витоша" на Маджаров съдържа 7 г въглехидрати, което си е доста. Представям си пък какво е положението с разни по-неизвестни производители...
Просто е добре да отчитаме и тези въглехидрати, ако броим стриктно какво ядем.
Напоследък се хващам, че чета много внимателно етикетите на храните. Често се случва да се откажа да купя някакво пакетирано месо или месен продукт, защото съдържа куп неща, в това число и захари, които не би трябвало да ги има.

# 544
Как' Сийка, и аз съм така - чета етикети, внимавам, търся по-качествени и изчистени продукти. Обикалям половин София за нещо по-хубаво, разни доставки следя и така. То направо не остана кой знае какво за купуване по магазините - чисто месо, кашкавал/сирене, яйца, масло, плодове/зеленчуци и понякога варива.  Май това е, другите рафтове просто ги подминавам.

И тази новина от днес просто ме доразби, май се оказва, че съставката е канцерогенна:
Съставката валсартан е възможно да попадне в организма ни благодарение на продукти, които консумираме. Основно това са продукти, които се обработват, за да се повиши тяхната трайност като обработени меса, риби, съдържа се дори в някои сирена и алкохолни напитки. Важно е да се отбележи, че валсартанът е разрешен за използване от Агенцията по храните, и може да се разпознае като натриев нитрит върху опаковките на продуктите.

# 545
От тази точно съставка сме изяли с каци ,сигурно.

# 546
По принцип ,въглехидратите в млечните -лактозата-се намират в суроватката.Така ,че сирене,кашкавал ,извара нямат въглехидрати.В тези от магазина не се знае какво има

Аз кашкавал, сирене, извара, сметана, масло - купувам от фирмен магазин, а не от супермаркетите.
И откакто почнах си личи, че вкуса е различен.

# 547
Аз от години си купувам сирене на милктрейд, понеже мой познат работи там и ме увери, че не слагат боклуци, а то е и достатъчно скъпо. Смятах да се заредя със сирене и кашкавал като ходим в Одрин на пазар, но един от местните ме "успокои", че и в Турция започнали да "кръщават" млечните произведения.

# 548
А във фирмени магазини ли са или може да се намерят в суперите?

# 549
Ами аз го купувам от СБА. Много е вкусно. магазинерката каза, че не го предпочитали заради миризмата, ама пък точно тази миризма също показва, че е натурално. Мирише си на сиренето, което правеше едно време баба ми.

# 550
Нямам вяра дори и на мляко ,което аз варя и произвеждам нещо.Не съм сигурна селянинът какво е забъркал в къщи.

# 551
Селяните не са чак толкова зли и коварни, че непрекъснато да се чудят на кого да навредят.

# 552
Нямам наблизо такъв магазин.
Имам Фантастико, Т маркет. И Кауфланд, но ми е по-далече.
Ще разгледам днес в Т-маркета.
А имате ли впечатления и мнения от фирмените магазини на Вършец?
Имам близко такъв и си взимам оттам.

# 553
Аз съм най-сигурна във кефира, защото купуваме млякото от наша близка и любимият сам го приготвя. Едно, че е много вкусен, друго, че чрез ферментацията лактозата се унищожава.

# 554
И аз мисля, че на селяните може все още да се разчита за качествени продукти.
Напр. човекът, от който купувам прясно мляко ( за да си квася кисело и за кефир), до преди месец продаваше и овче, но каза, че вече овцете му нямали мляко, а също и че млякото на кравите било малко и няма достатъчно, за да направи сирене и да го продава.
Мисълта ми беше, че  този човек разчита само на  естествената продукцията на животните и не прави нищо друго, като да ги натъпче с нещо, само и само да му дават повече мляко.

Общи условия

Активация на акаунт