Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 64 085
  • 825
  •   1
Отговори
# 570
За кефира са необходими само прясно мляко и кефирени зърна.
И от къде се вземат кефирените зърна? И каква е рецептата за приготвяне?

# 571
Да, с кефирена тибетска гъба го прави. Ами мисля, че не се продават.

# 572
  • Plovdiv, Bulgaria
Тези, които пиете лекарства - каква доза пиете, и как сте си я разпределили? Трябва да вдигам моята, но се чудя все още дали да го правя. Сутринта задължително закусвам, а понякога хич не ми се яде.. Следобед едно кафе не мога да пия, щото не ми понася с хапчето от обяд. Не знам кога се приключва с тия неразположения. Верно, вече не са често, ама е много Кофти да не знаеш кога какво ще ти стане..
Сега пия и сутрин, и обед, и вечер.. Много ми идват тия приеми бе. Наистина се чудя какво да правя. Още се лутам в храненето, ако успея да го изчистя и задържа повече време каквото трябва да е, ще помисля за спиране на хапчетата, или поне няква ниска доза. В момента 500 сутрин, 500 на обяд и 1000 на вечеря трябва да стане. Ама наистина вече само като си помисля за хапчетата и ми се отяжда направо..
Тези със сутрешен прием - какво ядете? Понякога нищо не ми се яде.. Хапвам две хапки колкото да пия хапчето, ама не е ли малко храна?

# 573
Eй, момичета намерих си изследването от обременяването.
Не че ги открих, просто се сетих да видя първите си постове  Laughing

глюкоза -
5,24
8,91
6,02
инсулин
37,3-0 мин
489-60 мин
361-120 мин

Не знам защо съм останала с впечатление, че ми е 80 инсулина на първото боцкане. Ама така е като си губи човек изследванията и кара по спомени.
Засега съм добре. Но до година като спра хаповете, пак ще правя експерименти да видим дали така ще си останат.

# 574
Малеййй, а аз с 47 на гладно ако бях направила обременяване какво ли чудо щеше да е...

Сложих току що във фурната едни пълнени чушки с кайма и "карфиолен ориз" - за пръв път го правя, а това е на сина ми любимото ядене и дано да излезе нещо хубаво Simple Smile Мисля че съм споменавала, откакто съм на режим и той се храни заедно с мен и всъщност един ден наскоро като гледах стари наши снимки, неговите резултати са по-добри от моите. Поразителна промяна - беше си едно кюфтенце преди 2-3 години, сега е станал един готин мъж направо. Като килограми не е свалил много, 12-13 някъде, но направи доста мускули, той тренира, а и дръпна на височина. Ако накрая тръгна най-сетне на фитнес, благодарение на него ще е, той ме навива. Та искам да кажа, че е много хубаво като имаш съмишленик вкъщи и не си готвиш само за себе си. ММ не мога да го мисля - той е в момента в позицията на малцинство и като му се яде кофти храна - да си я прави сам  Joy

# 575
Абе винаги можеш да направиш обременяване.
Ти не си на хапчета нали?
Но дори и да ти е 47, това не значи, че ще имаш моите резултати. Може на 2 и 3-то боцкане да си под 200 или под 100.
Колко ти беше последно инсулина на гладно? Колко пъти си го мерила? И кз?

# 576
Абе винаги можеш да направиш обременяване.
Ти не си на хапчета нали?
Но дори и да ти е 47, това не значи, че ще имаш моите резултати. Може на 2 и 3-то боцкане да си под 200 или под 100.
Колко ти беше последно инсулина на гладно? Колко пъти си го мерила? И кз?

Не съм на хапчета, да. За 5 месеца 5 пъти съм го мерила, резултатите бяха: 47, 11, 17, 18 и последно 16.5. Захар в началото 5 и нещо, след това известно време беше ниска - към 3,7-3,8, сега е 4 и нещо, след като смекчих малко режима.

# 577
Значи имаш голям напредък.
Нямаш нужда от хапчета.
То може и с храна.
Само се моля да нямам проблеми като ги спирам.

# 578
Бледолилава, бързо споделяй какъв е този карфиолен ориз. Моят синковец също се храни с мен. Той е доста висок и слаб, но понеже тренира и набляга на протеини. Сега сме си харесали на ВИТА един протеинов хляб и като преритаме мноого за хляб-хапваме от него. Но ме дразни, че си е купил някакъв протеин на прах, който мирише на курабийки-чиста химия и се сърди, че съм му викала, че е смески за бройлери и, че след 1 година хранене с този протеин трябва да му купувам горнище  на бански....Любимият, както съм споменавала е вегетарианец и предпочита да си готви сам, но много често му изяждаме храната...

# 579
Екстра са чушките. Карфиоленият ориз е чисто и просто смлян карфиол. Само сосът стана рядък, че нали без брашно... Ама ще си начешем сега крастата за пълнени чушки.

Скрит текст:

# 580
Аааа, значи пълнежът на чушките е карфиол и месо. Аз преди като бях Дюканка за ориз ползвах ширатаке, обаче ми излиза доста скъпо. Карфиолът ми понамирисва, но ще опитам, може пък синковецът да го хареса.
Ох, Елорка, хич не ми върви тази мусака с тиквички. Друго са си картофките. Как ще се отказвам от тези въглехидрати-не знам. Утре детенце като се върне  от майкини ще го тествам дали ще я яде....

# 581
Аз се чудех дали да не си пусна пак обременяване.
Така си останах с едни не съвсем ясни резултати от преди една година.
На гладно инсулинът ми беше ок - 7, но на 120 минута - 60. Но нямах изследван на 60-тата, за да видя колко се вдига.
След това съм си пускала само на гладно и гликиран хемоглобин.
Беше 6 инсулина и 5,5 гликирания хемоглобин.
Но понеже нали не пия хапчетата, които ми предписаха, си мислех дали да не си направя пак едно натоварване.
Защото явно при мен си личи чак след натоварването как са нещата.
При лекарката не смея да отида, защото тя ще пита за хапчетата и като нищо ще ми се скара. А и тя беше от тези, дето казват, че можеш да ядеш хляб и плодове, ако пиеш хапчета, та няма смисъл.

# 582

Ох, Елорка, хич не ми върви тази мусака с тиквички. Друго са си картофките. Как ще се отказвам от тези въглехидрати-не знам. Утре детенце като се върне  от майкини ще го тествам дали ще я яде....

Ми не знам. Ти си решаваш.
Здравето или картофите?
Здравето или тортите?
Здравето или вафлите?
и т.н.
Иначе те разбирам. Трудна е промяната.
Аз ям картофи, но рядко. Само че никога не си позволявам с хляб да ги ям.

Аз се чудех дали да не си пусна пак обременяване.
Така си останах с едни не съвсем ясни резултати от преди една година.
На гладно инсулинът ми беше ок - 7, но на 120 минута - 60. Но нямах изследван на 60-тата, за да видя колко се вдига.
След това съм си пускала само на гладно и гликиран хемоглобин.
Беше 6 инсулина и 5,5 гликирания хемоглобин.
Но понеже нали не пия хапчетата, които ми предписаха, си мислех дали да не си направя пак едно натоварване.
Защото явно при мен си личи чак след натоварването как са нещата.
При лекарката не смея да отида, защото тя ще пита за хапчетата и като нищо ще ми се скара. А и тя беше от тези, дето казват, че можеш да ядеш хляб и плодове, ако пиеш хапчета, та няма смисъл.
На теб как ти върви режима? Отслабнала ли си? Чувстваш ли глад често?
По глада също може да познаеш как ти е състоянието.
Може и да го направиш това обременяване.

# 583
За отслабването аз съм си поставила цел от 10 кг, свалила съм 4.
Не е много, но общо-взето е добре, предвид целта.
Иначе имам от време на време пристъпи на глад, но според мен са свързани с консумацията на кафе.
Намалих кафето по съвет на Елора - на две на ден, като иначе пия зелен чай и засега не ми липсва никак.
Преди пиех по 5-6 кафета на ден.
По-добре ми е състоянието отпреди, но ми се искаше да видя дали имам подобрение, дали задържам или да не би да имам влошаване.

# 584
Алина, с патладжан е изумителна мусаката, с тиквички става водна
Само ги изпечи предварително на скара или тиган, няма да се сетиш за картофи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт