Хайде,мамо,стягай ми багажа,голо дупе аз на плажа да покажа!МАРТ2006

• 15 563
  • 262
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте отдавна не сам писала но редовно ви 4ета . Аз да ви се опла4а мойто детенце беше болно на антибиотик , но ве4е се оправи и сега много ме е  страх да не го повтори , 4е в това променливо време ....... Относно оставянето , ние редовно го оставяме ня майка ми , все пак и ние сме хора с таткото ,и ние имаме нужда да се разсеем , веселим и сабираме с компания .

# 76
tasia  аз съм в ,,Надежда,,и слънце има  Crazy но и вятър също и на мен днес ми се ходеше в южния ,но май по късно ще вали или поне така казаха  Sad
Незнам вие как се оправяте с храненето но Алекс е ужас нещо като го кърмя в повечето случаи се дърпа и пищи а със шише просто не се справя когато дупката е малко /на авент 1-ви номер/ се нервира и неще а имаме едно на бебе комфорт което е от 0-3 но явно дупката е по голяма и само се дави ,залъгалката непрекъснато я иска ,но неможе да си я задържи в устата защото много силно засмуква и я изстрелва. Абе направо е някакъв ужас нещо сукателния рефлекс не му е много регулиран .

# 77
Катенце,мерси скъпа, но Бобчо ще научи Мишлето на маймунджулъци  Joy
а за парка и аз като Мики чух ,че ще вали а и вятър наистина има силен #Crazy

милички вие давате ли сега сок от череши-тъпото педи ме посъветва да сме почнели с череши а и в "Бебешори"пишеше ,че били полезни и не предизвиквали алергии

# 78
  • Варна
Здравейте!
Ние както обикновено през почивните дни сме по баби, вили и т.н. и нямам време за форума, но сега отново сме на линия. Simple Smile
boriva, с удоволствие ще се срещнем с адаша, когато дойдете до Варна, както и с всички други желаещи! Hug
Днес ходихме да ни взимат кръв на тримата за изследванията за таласемия. Направо щях да се побъркам като го чувах как плаче детето. Нас с таткото ни изгониха от манипулационната. Sad Така се умори милия, че сега спи непробудно.
За БЦЖ-то и нашето е зачервено, но няма гной.
За работата, както казах много ми се работи, но не искам да оставям малкия друг да го гледа. Нямам доверие на свекито (не, че не иска, но няма да ме слуша), за ясла е малък, а майка ми като на Ели е на 47 години, работи на 2 места и няма никакво време. Финансово не сме притиснати, тъй като не живеем сами, както знаете. Mr. Green
Затова ще изчакам до догодина. Работя сезонно, на срочен договор и няма проблеми да отложа с една година.
Миличка, аз давам черешки с ябълка микс, Преско умира от кеф.  Crazy Нямаме проблеми. Hug
Креми, много сте хубави с Марти! Hug
Малко стана дълго, ще ме извините.  Embarassed Лек ден на всички. Hug

# 79
  • София
Мила, моят съвет е да не минаваш на биберон с по-голяма дупка, защото има опасност да се отбие Бобчо. От шишето така или иначе им е  по-лесно на бебчовците и няма смисъл да ги доулесняваме Simple Smile Аз поне все още давам с биберон номер 1, защото нощем се кърмим / за съжаление само тогава  Cry /
Иначе Ема в последно време е супер неспокойна, плаче, мрънка, пак започна да иска да я приспивам на ръце - преди се беше научила да си заспива самичка в леглото, а сега са писъци и крясъци, плач и тръшкане докато не я гушна  #Crazy С яденето е същата работа - не иска да суче от мен, дърпа се и пищи, не иска от шише - и там се дърпа и пищи и яде в полузаспало състояние  Sick Надявам се скоро този период да отмине.
По въпроса с гледането на детето - аз смятам от октомври да се върна на работа. Така бяхме решили с мъжа ми още като забременях. Не мисля че ще ми е лесно да оставя Ема, но няма начин. На мен проблемът ми е, че няма кой да я гледа  Sad бабите ни са в Плевен, а и двете са работещи. Мислех за детегледачка, обаче нямам идея как ще намеря такава която да ми хареса , а и все ще се съмнявам дали добре ми гледа детето и дали не седи пред телевизора по цял ден.  Sick Sick Ох много ми е болен този въпрос, а няма много време да го реша Sad

за соковете - още не давам. Мислех от другата седмица да започвам, но май ще оставя от другия месец, хем да стане Ема на 4 месеца. а и се чудя дали да не започна с пюренце или каша  newsm78 В сряда сме на консултация за ваксина и ще питам педито. Тя поне е за късното захранване или поне когато майката реши.

много  Hug Hug Hug Hug от мен

# 80
Здравейте, милички бебчета и мами!
Благодаря за благопожеланията!  Heart Eyes
Преди малко се завърнахме от разходка. Вярно, навън духа доста, но това не попречи на Катерина да поспи на свеж въздух. Е, вярно моята прическа доста се развали #Silly, но родителството изисква жертви  Joy
БЦЖ-то и на моята хубостница беше забрало, сега е само зачервено и от време на време се люспи.
Мила, когато ми се ноложи да не кърмя Катерина, тя категорично отказа да се храни от шише, но след като постоя гладна, на следващото хранене се примири и започна да яде. Това не означава, обаче че свикна с шишЕто. Сега отново е категорично против шишето, но и аз не я карам. Чудя се защо да го дохранваш Бобчо, ако той е спокоен и издържа между кърменията.  newsm78 Иначе аз използвам шишета Авент и вече съм сложила N2. (тя не че пие нещо от шише... Joy) За черешите и аз съм чувала, че са подходящи, но лично реших да давам сок след 4 месец, дотогава само на кърма.

# 81
Кате_Н дай Боже да са хубави резултатите и да нямате таласемия-стискам палци,скъпа  Heart Eyes
Лили аз недохранвам Бобчо просто изцеждах няколко пъти с помпата кърма за да видя с очите си колко изяжда,че нали ме спече онова педи,че можело да почне да не му стига кърмата.
Краси може Емичка да е в период на израстване,д-р Конова ми каза,че в тези периоди били по ревливи(тя каза  bowuuемоционални)

# 82
Здравейте, мили мами на мартенски бебчета!

ето че и аз се регистрирах най-накрая и съм сигурна, че ние с Писи ще намерим много приятели тук! проблема е, че компютърът ми е малко скапан и доста често блокира, но дано скоро го сменим с нов ...За статистиката: моето бебче Пресияна се роди на 04.03, в 14.40ч, 3.950 кг и 54 см

искам да ви питам, някой сблъскал ли се е вече с т.нар. "кърмаческа стачка", т.е. бебчето ви да не иска да яде. Моята Пресияна досега се хранеше много добре, на поискване,като сама си беше изградила режим на 3-4 часа, като през нощта въобще не се будеше още от самото начало. (колко хубаво, нали Simple Smile) но от една седмица хем иска да яде по различно време, хем като започне да суче след около 5-7 минути започва да нервничи, пуска зърното, пак го захапва, пак го пуска и т.н. и дори плаче и въпреки опитите ми да я накарам пак да продължи тя упорито се дърпа и гледа на другата страна, като за капак на всичко повръща  почти всичко,което е изяла до момента. В същото време и двете й ръце са непрекъснато в устата й докато е будна. Мисля, че имам достатъчно кърма за момента, но едва ли е успяла да се нахрани за 5 минути, след като преди висеше по 20-30 минути.Ннякой от вас имал ли е такъв проблем и знае ли на какво се дължи? ще съм ви много благодарна за съвет.

# 83
Bezmerna  здрасти и добре дошла,
много се радвам ,че отново се срещаме макар и виртуално този път  Crazy
Ако си споняш бяхме в една стая в Св.София и ни исписаха в един и същи ден.
Сигурно се сещаш че те познах по бебчето и най вече по името му Wink
А сега по въпроса с храненето ние сме абсолютно същата картинка ,но нямам никъква представа защо прави така а незнам и какво да правя. За момента гледам да го успокоявам и на почивки се понахранва някак.Утре сме на консултация и ще попитам.Дано има някъкво обяснение.  Hug
поздрави на бебка  Hug

# 84
Здравейте и от нас,
Да ви попитам за тази БЦЖ ваксина-къде се слага?Ние май нямаме такова нещо newsm78 до сега са ни слагали 4 ваксини,всичките в крачето.БЦЖ за какво всъщност де слага?
Прасенце в басейна им натопих само крачетата,въпреки че водата беше около22 градуса но не им хареса особенно,почнаха да си дърпат краченцата.В океана не ги потопих изобщо,водата е адски топла но десет пъти по солена от нашето море и на мен лично ми е много неприятна за къпане,хапе ми и не се чувствам комфортно,въпреки че съм живяла във Флорида имам само две потатяния всичко навсичко в атлантика Mr. Green
Ние нали ще си идваме за 6 месеца в БГ тези дни много съм се зачудила дали да невзема да си възтановя студентските права и да завърша,имам само 3-4 невзети изпита и мога да почна да правя дипломна работа,а има кой да ми гледа децата.След 4 години прекъсване дали ще се справя,чесно казано всичко съм забравила,но поне една диплома да имам,само дето учих,учих четири години и половина и не завърших,дойдох тука пак същата учих,учих забременях и прекъснах,направо незнам. newsm78

# 85
Зоуй, ами вие какво правите по цял ден newsm78, така си лежи без да плаче?
Ами един наш ден изглежда горе-долу така:ставане в 10 часа,понеже сутрин е най на кеф го оставям да си играе самичък,размахва бясно ръце и крака,гука,смее се и натиква в устата всичко до което се докопа.През това време аз си вър6а къщната работа.После към 14 часа се кърмим и го подреждам до мен на компютъра и докато ви чета с него си гукаме двамата,гушкаме се и така докъм 17 часа,когато се кърмим и излизаме на разходка,прибираме се към 20 часа и той заспива,през това време готвя,гладя и т.н,будя го към 22 часа за къпане,папкане и спане.Обаче от тия жеги нещо не може да спи нощем,много е неспокоен,непрекъснато се върти.
Наде възхищавам ти се на ентусиазма за второ дете,аз ако въобще се реша ще е след 3-4 години.
Относно ваксината и на нас ни тече гной,а вчера и кръв,педито ми каза,че точно така трябва да е.
Дeизи и ние се кърмим на поискване,стигал ми е и до 10 папкания,а иначе от време на време се цедя и замразявам и ако излизам без малкия размразявам кърма и цока от шише.
Тася наистина ли си на 31,аз си мислех че си на 25.
Извинявам се за дългия постинг. Peace

# 86
  • София
Зоуи,благодаря ти!Ще те черпя като си дойдеш в България. smile3503

# 87
прасенце, мисля си че дори и да се изцедиш пак няма да добиеш реална представа какво изяжда Бобчо. Днес например трябваше да изляза и се изцедих - някъде около 100 гр., ама мойта девойка ме хвана на вратата и викам айде ще и дам да се залъже, та тя от същата гърда още доста посука - сигурна съм, защото преглъщаше и и тече мляко от устата.

безмерна, добре дошла. това, което питаш за кърмаческата стачка, го изжиявам в момента, то е една борба да засуче, хем е гладна и иска, хем се дърпа и плаче, но го прави само денем, иначе нощем като суче спейки няма такива работи, между другото с-мира вашият случай май също е такъв.

жана, зависи в кой университет си, ако случайно си учила в унсс има нов правилник и е по-сложно с възстановяването на студенстките права. честно казано и аз съм закъсала на тази тема. предстои ми държавен изпит през юли, но съм толова уморена че е изключено да уча и днес ходих да им се моля да ме отложат.

# 88
Здравейте,

аз също днеска се бях наканила за разходка,но този вятър ме притеснява малко,макар тука да духа по-слабо отколкото в града.

Аз също се зачудих дали да сменям бибероните на шишетата и съм си поръчала някакви V-образни на bfree.Смених всичките шишета на Авент с тези,защото се оказа,че когато  бебче се храни от тях не повръща ваобще,а даже само малко водичка да изпие от друг вид шише гле'й кво става-сменям лигавници като луда.

Кате_Н, стискам палци всичко да е ок!

Галичка7,много се зарадвах като прочетох ,че обмисляш още едно бебе скоро,защото (аз и преди време писала) ние сме решили дай Боже разликата между първите 2 деца  да е година и половина до 2 максимум( Точно поради същите причини),та може пак заедно да си бременееме Hug .Например мъжа ми и сестра му имат разлика година и 3 месеца и са си супер близки и най-добрите  приятели.Детството им е било страхотно,не че моето със сестра с 4 години и половина по-голяма не беше ,но не си бяхме близки допреди няколко години.Смятам,че така е най-хубаво за дечицата.Замислили сме и трето,но когато първите две са достатъчно големи за да помагат.
Иначе, мислиме някъде зимно време преди Коледа да свършим тази работа.
Когато бях на контролен при гинеколага ми го попитах според него колко време най-добре  да се изчака за втора бременност  и ми  каза,че година след раждането е достатъчна,за да се възстанови напълно тялото.И все пак си мисля,че 1-2 месеца до 3 не са кой знае от какво значение.

Bezmerna,добре дошла при нас!!!

Много се чудя дали да започна да давам сокчета,според двете педита,при които ходя е задължително,но аз нещо не мога да се реша  newsm78

Жанче,извинявам се за закъснението  Embarassed-за онези проходилки ми казаха,че не могат точно тези 2 модела да доставят до тук.Проверих и в още 1-2 скъпи магазина,но пак ударих на камък за съжаление.Единствено на bebeconfort има тук нещо,което по става,но пък почти няма нищо общо с това,за което ти искаш. Ама и аз какъв словоред праскам....дано си ме разбрала

Цунки

# 89
Привет пак Grinning
Ние ей сега се прибрахме от кафенце с КatiaN и Преслав Laughing и сме много доволни. Ние се наприказвахме , бебчовците се държаха много културно, Преслав беше супер послушен даже не гъкна, а моя Катерина хапна и заспа LaughingНай-хубавото на този форум е новите приятелства! Много се радвам , че ви има Hug
А който се завърти към Варна задължително да ни се обади, на мен или на Катя, ние ще сме щастливи да ви посрещнем в нашия красив град Hug
Ох, разчувствах се, Heart Eyes
Лека вечер на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт