Клуб на храбрата Шивачка

• 136 259
  • 431
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, днес след дълго ровене в гардероба ми попаднаха няколко неизполвани никога качулки от якета. Искам да си направя от тях чанти, но не съм голям специалист. Имате ли идеи?

# 166
  • Бургас
Момичета интерисува ме как се прави набор? Иска ми се да ушия на малката една рокличка, но с набора как да се справя незнам. Предварително ли трябва да се тропоса или с програма на машината става newsm78 Аз пробвах като избутвам горния плат, но не се получава...

Това са някой от дрешките които съм ушила. Не са кой знае какво, но аз си ги харесвам.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=763926
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=796643
http://www.bgphoto.net/photos/16043/o632811768275781250.jpg

# 167
Здравейте момичета, имам нужда от малко помощ.  Не съм много опитна шивачка, но ми харесва да си шия някои по-лесни неща.. за жалост обаче имам проблем с машината, след като бях услужила с нея на една позната.. Когато ми я върнаха, се оказа че са счупили оригиналното краче (то е и единственото което съм използвала, просто защото нямам много понятие за какво точно служат другите които има в комплекта и са с едни причудливи форми.. Simple Smile) Бяха заместили оригиналното с някакво което е с пластмасово прозрачно 'стъпало'. От тогава обаче машината не върви добре.. просто не иска да движи плата, и се налага аз да го издърпвам едва ли не, от което в крайна сметка се получава едно голямо нищо - нито шева е равномерен, абе.. страшна работа, сигурно можете да си го представите. Мислех че има по генерална повреда някаква, предполагах че зъбците отдолу не  се движат както трябва, дадохме я на ремонт, върнаха ни я, казаха че върви като песен - е да ама не - същата история. Наскоро говорих с една шивачка на която носих дрешки за ремонт, заприказвахме се и тя ми каза, че е много вероятно да е заради крачето, понеже не е оригиналното, може би не натиска достатъчно плата и затова не се движи както трябва..  Мислите ли че това е проблема, или според вас трябва да търся по кадърен маистор да я поправи..  Rolling Eyes
Освен това, опитах да намеря ново краче, но знам само един магазин в София, този на Пфаф, на Графа. Там естествено продават само части за машини Пфаф, а моята е Лучник. А и като казах че искам краче - ми предложиха само 'стъпалото', което не ме устройва, защото аз моето оригинално стъпало го пазя, липсва ми другата част .. Знаете ли някъде да има магазин на Лучник, или пък някакъв в които да продават части за повече марки машини.. и изобщо дали може да се намери цялото краче.
Знам, че постинга стана ужасно дълъг и подробен, но ми е адски мъчно да зарежа хубавата машина (наистина си и харесвам функциите, а и ми е от мама) само заради едно краче..
Много ви благодаря предварително.

# 168
  • София
Ако си от София,на Пиротска има един магазин за резервни части и шевни машини.Майка ми преди половин година ходи до там,да си търси нещо за машината.Като вървиш по Хр.Ботев посока Сливница,се завива на ляво по Пиротска.Магазина е от дясната страна.Дано все още съществува,провери. Hug  bouquet

# 169
Здравейте! Много ми харесва вашия клуб! Grinning
Тъй като не мога да се нарека шивачка, а само любителка, не се смятам достойна да принадлежа на него, нооо.... не виждам нищо лошо да попитам, да се понауча и да стана достойна в близко бъдеще Grinning
Та така. Въпросът, който сега ме вълнува е как да си изработя кройки? Не искам да използвам готови, защото сама съм си измислила модел, но не знам как да изработя самата кройка на практика Rolling Eyes Имата ли някакви практични съвети? Благодаря предварително

# 170
  • София и там където не се пуши
Ако си от София,на Пиротска има един магазин за резервни части и шевни машини.Майка ми преди половин година ходи до там,да си търси нещо за машината.Като вървиш по Хр.Ботев посока Сливница,се завива на ляво по Пиротска.Магазина е от дясната страна.Дано все още съществува,провери. Hug  bouquet
съществува

# 171
Момичета интерисува ме как се прави набор? Иска ми се да ушия на малката една рокличка, но с набора как да се справя незнам. Предварително ли трябва да се тропоса или с програма на машината става newsm78 Аз пробвах като избутвам горния плат, но не се получава...

Това са някой от дрешките които съм ушила. Не са кой знае какво, но аз си ги харесвам.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=763926
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=796643
http://www.bgphoto.net/photos/16043/o632811768275781250.jpg

Става и като на шевната машина сложиш на обикновен тегел, но на най голям размер и после леко дърпаш и се набира и отгоре разбира се вече набрано се минава пак

# 172
  • Бургас
dorothy благодаря!    bouquet
Знаех си аз , че има по-лесен начин. Като съм готова ще се похваля. Flutter
ако става за показване де...  Blush

# 173
eliss,
набора става по-добър и равномерен, като го направиш, както ти е писала dorothy, и след това го минеш още веднъж на разстояние около   4-5мм. от първия. За да правиш набора, трабва да издърпаш единия конец - долния или горния, няма значение, който се издърпва по-лесно.
Двата тегела имат и друго предимство - ако при дърпането на конците идиния се скъса, остава втория и не се налага да го правиш втори път.

# 174
Привет храбри Шивачки!
Искам да се присъединя към клуба. Самоука съм, благодарение на майка ми се научих да шия.
На децата дрешки не съм шила, но преди години съм шила на себе си.
Много обичам като Анда да шия от парчета или стари дрехи да прекроявам.
Последното ми творение са пердета за детската, балдахин за леглото на каката и чаршафи oт същите платове

# 175
Момичета  помагайте! Дайте съвет каква шевна машина да си купя, че карам с една стара руска...но няма да изкара още дълго горката Confused Става дума за нещо добро и с нормална цена и да няма много опции... все пак съм само любител...

# 176

Момичета  помагайте! Дайте съвет каква шевна машина да си купя, че карам с една стара руска...но няма да изкара още дълго горката Confused Става дума за нещо добро и с нормална цена и да няма много опции... все пак съм само любител...

Не мога да помогна, но купени отдавна машини в нашата къща /при майка ми/ се тачи Хускварна, нямаме проблем до сега. Има и Хускистар, която е дъщерна фирма на Хускварна и са по-евтини и аз си купих такава, но добре че си имам съсед, който да ми я оправя, нещо болтчета се саморазглобяват.

# 177
  Мислите ли че това е проблема, или според вас трябва да търся по кадърен майстор да я поправи..  Rolling Eyes
пластмасовото краче е за по леката материя като коприната затова не върви правилно машината не е развалена купи си ново краче непременно и ще си решиш проблема

# 178
Здравейте.
Бих искала да си ушия слинг. Видях, че сте обсъждали плата на предишната страница. Но аз искам малко по-различен тип. Надявам се някой да е виждал такъв плат в София.
http://store.attachedtobaby.com/detail.aspx?ID=139&Name=Didymos-Stripes
По сайтовете видях, че се препоръчва плата да е cotton jersey - съществува ли плат памучно жарсе? Друг тип плат, който би могъл да стане е лен. Трябва да има шарка и от двете страни.
Майка ми обиколи магазините на Пиротска и Христо Ботев и не видя нищо подходящо.
Някой може ли да ми препоръча къде да потърся? Дори и да е по-скъп, важното е да може да издържи 10 килограмово бебе.

# 179
Stryper, провери в магазините по ул. "Екзарх Йосиф" и "Алабин".
Записвам се и аз за член на клуба. Докато студентствах се издържах с "шев и кройка"-
дамско, мъжко, детско, чаршафи, покривки, възглавнички, даже имам три сватбени рокли в репертоара си. И оверлог имам, но ми пречи и ще го продавам.
Сега вадя машината само за смяна на цип, подгъв или козметични поправки.
Но покрай темата ми идва музата и като ша се развъртя в най-скоро време...
А никоя от вас не спомена италианския Boutique, аз съм супер доволна от моделите в него. Даже имам два мъжки броя.
Пожелавам на всички Членки блестящи идеи и време за изпълнението им! needle

Общи условия

Активация на акаунт