Клуб на храбрата Шивачка

• 136 248
  • 431
  •   1
Отговори
# 180
  Ох, като си нямам цифров апарат, а в другия лента няма, си направих снимки на произведенията с web камерата.Това е само една миниатюрна част от тях, понеже шия, носим и прехвърляме на други бебета.А и с мойте дрехи правя така.Аз съм от хората, които като се влюбят в 2 чифта дрехи и само тях въртят.Мога да си ушия всичко, но ме кефи нещо спортно и удобно и не ходя по последния писък на модата #Crazy
  Та ,значи, не са много изгладени, че ги вадих от гардероба, особено зимните дрешки.А булчинската рокля си стои в една чанта, защо ли я пазя?Ами малката да си я облича като порастне, аз така си играех с майкината Joy
  Това успях да снимам

# 181
  • най-шареното място
Прекрасни неща!
цветето на роклята и другите детайли са супер!
Поздравления!

# 182
 GrinningРадвам се, че са ти харесали, благодаря !:D

# 183
# 184
  • София и там където не се пуши
Браво напрово сте си професионалистка

# 185
аз още не съм се престрашила да шия, мъжа ми обеща другия месец да ми купи машина и почвам  Grinning
Но ще се включа с удоволствие , да похваля майка ми. Много й иде отръки, самоука е, прави нещата на прима виста. Това тя го уши, за един следобед, само по една моя скица :
http://pg.photos.yahoo.com/ph/elly_steddy/detail?.dir=857a&. … 1.jpg&.src=ph

.

Следващия път ще се постарая включването да е по повод мое произведение

# 186
Браво Gerik, страхотни неща. Изпипала си много добре малките важни неща, особено по сакото. Докато разглеждах, емблемите по дрешките ме върнаха във времето, когато шиех много за себе си и сестра ми и всички ни приятели ми носеха емблеми от свои стари дрехи или нови, който не се виждат. Та веднъж виждам една моя приятелка и бях с една много хубава рокличка в пастелни цветове и се мъдри madoc на нея и реакцията й беше: Да те видя и теб с нещо купено.  Joy Joy Joy

# 187
  • в сбъднатите мечти
Gerik, прекрасни неща си измайсторила!
Хареса ми трикотажното костюмче. И аз искам да ушия подобно да моята кукла, но не знам как точно да направя окантването (не знам така ли се казва точно - става въпрос за краищата на ръкавите и около вратлето на блузката).
Ти как ги правиш?

# 188
  Тра-ла-ла, с удоволствие ще ти обясня.Макар че ,не съм много добра в обясненията, въпреки, че съм технолог по професия EmbarassedПо- лесно е да ти покажа ,ама като неможе...
  По ръкавите е лесно.
1) Режеш лента (от плата с който искаш да обкантваш) , обикновено с ширина м/у 3-4см.
2) Пречупваш с ютия двете дълги страни на лентата така че да се срещнат по средата(по въображаемата осева линия).
3) Отново пречупваш на две, но така, че едната страна съвсем мъничко да се вижда(не повече от милиметър)-тя ще остане отдолу. За да може като шиеш, долната страна да не се изплюва.
   а/ ако плата е еластичен ти препоръчвам да пришиеш първо горната част към лицето на дрехата, а после с лицев тегел да прихванеш и долната.
   -това става, като срещнеш лицето на дрехата с лицето на вече пречупената, но за случая разгъната лентата (от страната предвидена да е отгоре)
   -трябва да шиеш по първата пречупна линия
   -после отново нагъваш лентата и изминаваш лицев тегел(на 1мм) върху горната част на канта
   -винаги се опъва лентата, а не дрехата!!! т.е. най-малкото шие се от страната на лентата, защото инъче канта се нагъва и стърчи
   б/ако не е еластичен и машината ти е добра ший направо с лицев тегел, но не забравяй съвсееем мъничко(едва доловимо) да наддържаш дрехата в канта. Или поне не я опъвай!!!
   в/ по врата е същото, само дето ,ако правиш такова закопчаване е доста по-сложно и ще видя дали няма да стане да го нарисувам и така да ти го обясня
    ooooh!  дано съм ти била от полза.

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 00:05 от gerik

# 189
Здравейте момичета, аз съм мноого зле с шиенето Rolling Eyes, но така се заразих от вас, че реших да се пробвам!Моето бебче трябва да се роди след 2 мес. и половина и ми се ще да му спретна нещичко! Хареса ми идеята за активна гимнастика/ че ми изглежда лесно Simple Smile/, но не ми е много ясно как се правят тези одеялца newsm78Какъв плат се използва и за да е одеяло не трябва ли да е доста плътно и пухено?Само не ми се смейте! Embarassed А отдолу не се ли слага нещо твърдо? Тези олекотени завивки също не се сещам от какво ги правите?Помогнете да се ориентирам!

# 190
eliss,
набора става по-добър и равномерен, като го направиш, както ти е писала dorothy, и след това го минеш още веднъж на разстояние около   4-5мм. от първия. За да правиш набора, трабва да издърпаш единия конец - долния или горния, няма значение, който се издърпва по-лесно.
Двата тегела имат и друго предимство - ако при дърпането на конците идиния се скъса, остава втория и не се налага да го правиш втори път.

Може да ползваш и специално краче за набиране.

# 191
  • в сбъднатите мечти
Благодаря ти gerik! От полза си ми разбира се! Много разбрано си го обяснила.
Закопчаването стои много красиво и ще се радвам да науча и за него.

# 192
  • София/Овча купел 2
gerik,направо ми скри шапката.Страхотни неща.Аз съм решила за студеното да шия на щерката подплатени дънки и суитчър към тях,а няма да е лошо и шапка,ама не знам дали ще се справя.Ще пробвам де,това е ясно.

# 193
  • Бургас
bubble, аз май такова краче към машината нямам newsm78
Направих опит както каза Детелина и така наистина е по-лесно.  bouquet

Аз да си призная, така и не съм ушила още рокличката... Blush Все не ми остава време, то лятото свърши а аз май си останах само с желанието. Rolling Eyes Но поне научих нещо  Hug

# 194
   Значи  за деколтето отново си пречупваш една лента по същия начин.Желателно е тя да е по-широка, 5,5см е достатъчно.В пречупено състояние да е поне 1,2см.Ще се опитам да обяснявам по картинка.
Деколтето има долу-горе такава форма на кройката.Лентата се пришива ,както при ръкава, като разстоянието от шев до шев е= 1,2/1,3см(зависи от пречупената лента)Ако забелязваш най-отдолу, между дветв прекъснати линии има нещо като делта.Това е прорез, може да е и по-островърх.Той се прави, когато си пришила лицето на лентата към опакото на дрехата.
Разреза свършва миг преди да срежеш шева!!! Wink.Когато го срежеш, обръщаш лентата и изминаваш лицев тегел.После и на другата лента.След това ги прихлюпваш една в/у друга, все едно са закопчани, обръщаш от опаковата страна, така че триъгълничето да се падне в/у тях и изминаваш як тегел в/у него.Важното е да го минеш така, че да не се изплюе/каква думичка само/ от лицето.
В моя случай има едно бутафорно прехвърлено рамо.Постига се ,като рамото на предната част се отнеме с около 2см.После се изработва първо пр.част, зашиват се рамената, така,че тези на гърба да излязат с 1см напред
Резервите се заглаждат назад, към гърба и втората лента се зашива за тази резерва от 1см, която стърчи/т.е. по пунктира/Лентата трябва да е по-дълга и да остане по 10-12см и от двете страни.Подтискаш я с лицев тегел от край до край и после я пришиваш към пр. част, така че да имитира прехвърлено рамо.Ей тъй на  Wink
  Но за обикновено деколте /без бутафории/ просто зашиваш раменете и ушиваш една лента от край до край.
  То и аз нищо не разбрах от туй мойто обяснение, но ти Тра-ла-ла си много добра ученичка и се надявам да ти е от полза. Hug Grinning

Общи условия

Активация на акаунт