Шести клас - 2018/19 - тема 1

• 57 702
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ваксините на 12 ще си й ги сложа, и двете имат всички задължителни ваксини.
Тази ЧПВ ще я пропусна категорично, достатъчно информация има за вредите и страничните реакции от нея, включително и смъртни случаи, но за доказани ползи още не съм намерила никаква информация.

# 646
Аз явно нещо изоставам с модните тенденции при общуването на децата. НАблюдавам следното явление:
Уж девойките се събират , за да си общуват, а когато са заедно най- важното е да си направят чат на живо , за да покажат с кого и къде са. Не могат един нормален  разговор да проведат. някак си ми се струва , че прекалено много внимание обръщат на виртуалния живот.
Моята девойка е от типа деца, които обичат да общуват на живо. Да играят, да се забавляват в реала, а не виртуално, но виждам , че вълната я повлича...

При вашите девойки как е ?

# 647
Моята няма идея какво е виртуален живот - няма смартфон. Но да видим докога и какво-що ще последва.

# 648
  • София
Ми ако кажа, че живее извън виртуалния свят, ще излъжа. Има смартфон, има и лаптоп. Съответно има инстаграм, а от 2 седмици и фейсбук. Като се съберат си играят, пускат си песни, танцуват - чат на живо не са си правили. Чат имат във вайбър и месинджър, но го ползват, когато не са заедно.

# 649
От днес започва мъката за дребната  Laughing Приготвила съм и  " Под игото"  Whistling
Ама съм зла, а? Laughing

# 650
Моят почти я прочете, по 5 глави дневно
Но никак не я хареса

# 651
Моят нали почна с нея, та я приключи. Свърши и с разказите на Елин Пелин. Сега съм му дала разказите на Йовков.
От тези сборници за ученика ползваме:
https://www.book.store.bg/p17219/razkazi-geracite-elin-pelin.html
https://www.book.store.bg/p17964/razkazi-jordan-jovkov.html

# 652
Почна "Под игото". Като го обсъждаме, му харесва. Просто битът му е непознат, както и много от думите. Но като говорим, навързва онова, което сме видели във възрожденските къщи-музеи, също и каквото е чел вече за Възраждането, и не е незаинтересован.

# 653
  • СВИЩОВ
Здравейте, ще помоля и аз за задачи и парола, благодаря предварително.
Моят син прочетете само отделни глави от Под Игото и Автобиографията. Библиотекарката му каза че няма смисъл защото само тях ще учат. Върви му обяснявай друго. Сега се сети че трябвало да правят и читателски дневник, а той нямал идея какво и как се пише.

# 654
И аз искам парола. Благодаря! Flowers Hibiscus

# 655
Аааа, голяма мъка с " Под игото" .  ooooh! Чете и реве Laughing

# 656
Аааа, голяма мъка с " Под игото" .  ooooh! Чете и реве Laughing

позволявам си да споделя нещо, с което ако миналата година разполагах сигурно щеше да е по - приятно четенето

http://zamatura.eu/7klas/wp-content/uploads/2017/07/bezplaten-rechnik-bel.pdf

# 657
А моят дори още не е стигнал до "Под игото". Сега е на "Принцът и просякът". Беше му интересна в началото, сега е към края и казва, че му е скучна. С този списък се получи голяма греда. Не са му интересни, бавно му вървят. По принцип, ако му е интересно отмята по 200 страници дневно, а сега ги влачи по две седмици, че и повече. Казвам му да ги зареже и да си чете каквото му е интересно, но не ще, трябвало да си чете от списъка и докато не го свършел нямало да започне друга книга. Обаче аз като гледам, този списък, с това темпо, не може да го свърши и не знам каква е ползата от цялата работа.

# 658
Аааа, голяма мъка с " Под игото" .  ooooh! Чете и реве Laughing

позволявам си да споделя нещо, с което ако миналата година разполагах сигурно щеше да е по - приятно четенето

http://zamatura.eu/7klas/wp-content/uploads/2017/07/bezplaten-rechnik-bel.pdf

Благодаря! bouquet

Проблемът е, че не и е интересна. Архаизмите си ги ,,превежда,,  Simple Smile

Стон,  почти всичко прочетено от списъка досега й е далечно и скучно. ЗАдължителните произведения за прочит се превръщат в мъчение, а и съм сигурна, че така прочетена книгата, ще отлети след един месец.
Обаче от друга страна, не мога да си представя да не  е прочела ,,Под игото,, . Харесва , не харесва трябва да е запозната с произведението.

# 659
А моят дори още не е стигнал до "Под игото". Сега е на "Принцът и просякът". Беше му интересна в началото, сега е към края и казва, че му е скучна. С този списък се получи голяма греда. Не са му интересни, бавно му вървят. По принцип, ако му е интересно отмята по 200 страници дневно, а сега ги влачи по две седмици, че и повече. Казвам му да ги зареже и да си чете каквото му е интересно, но не ще, трябвало да си чете от списъка и докато не го свършел нямало да започне друга книга. Обаче аз като гледам, този списък, с това темпо, не може да го свърши и не знам каква е ползата от цялата работа.
Точно същото положение! Мъка голяма и май става обратен ефект. До преди месец не можех да я накарам да пусне книга (по неин избор), телефонът никога не е бил интересен, сега на няколко пъти я виждам как задължителната книга стои до нея отворена, а тя е с телефона Sad((. Не мисля, че за месец израстна до степен "телефоните са върха". Никога не съм я ограничавала, че да каже човек, че чак сега има достъп. Просто този списък отблъсна четящо дете от книгите Sad. Дали тези, които измислят учебното съдържание са правили проучване по темата?

Общи условия

Активация на акаунт