април си замина и вече всички са двамина

• 13 630
  • 314
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Хайде добро утро и от мен! Влизам за малко преди да си направя кафенце, защото после много работа ме чака. Като гледах прогнозите вчера и реших, че като ще е и днес гадно времето, мога да си отложа чистенето с още един ден. То май до края на седмицата ще е дъждовно, ама ако протакам още, ще се заринем с боклуци. Абе, добре е да има кой да ти помогне с готвенето, чистенето и с хлапето, ама още по-добре е да няма кой да ти се бърка и постоянно да слушаш: "Ама то реве, гладно е! Студено му е!",  и разни такива...  Като никой не ни виси на главите  и свинщинката си ни е супер, и гадната манджа, дето я забърках ония ден, е най-вкусната, а колко добре му стоят понякога омачкани дрехи на малчечко, направо не е за описване  newsm62

# 256
Добро утро Simple Smile
ИСКАМ ВЕЧЕ ХУБАВО ВРЕМЕ Close

Енвиа, миененто на прозорци ще ти се размине май. Симона когато заспи, не се буди лесно от звуци. Тук покрай нас текат едни ремонти, а и телевизора работи, но не се събужда.

Бурка, и аз заковах на +10. Ограничила съм хляба до минимум, но незнам дали е добра идея.
Нуни, веднъж спомена, че сестра ти е пазила диета докато кърми. Я дай някакви подробности

Вече имам телефон със стария си номер и много хора за черпене, че ги ангажирах Wink Обаче мацки, загубих телефоните на тези от вас на които ги имах Rolling Eyes

# 257
Добро утро мамчета,
Влизам за малко само да драсна някой друг ред, в 10х ще ревне моя лакумник. С това цедене направо е много неприятно на всяко ядене. Макар че тази нощ му дадох да суче и 10 минути ме изпомпа. Когато иска суче, иначе се лигава и плюе зърното. Иска да се наяде на веднага и търси лесното.
Качих и аз снимки в албумчето.
За ваксината вчера се обаждах в търговска лига да питам за Пентаксима и миказаха , че е до броени дни в мрежата, чакат  разрешение.
Има време при нас , ние сме на консултация на 29.06.
Не съм започнала да правя никакви упражнения, за да влеза във форма ми трябва да сваля 5-6 кг.
Татито прави манипулации с пишлето и вече е готово за дърпане от докторката.
В това дъждовно време и днес няма излизане.
За срещата ни кажете и ние ще дойдем, само да спре да вали.
хайде за сега чао, хубав ден ви желая

# 258
Привет, банда Hug
Тук снощи се изля адски проливен дъжд, но днес има слънце и ще става за разходки LaughingКъм 12 пак ще връча Пресил на вуйна му и ще си почина малко, а ако не се е развалило след 15 ще изляза аз с него.Преди малко го приспах и сега ще се опитам да свърша някои неща в нас, слънчев ден ви желая Peace
Все забравям да ви кажа, все още първо налитам да отварям очакващи бебета януари-април, а не родени 2006, и мен една носталгия ме е подгонила по отминалите дни...Дори скоро като пазарувах в Халите видях една мацка с едно много хубаво коремче, което си галеше много мило с ръка...ами завидях й благородно Embarassed

# 259
  • Sofia
Здравейте и от мен, аз също чакам малчо, трябваше да яде към 10, но заспа към 9.30 та когато се събуди тогава ще папка. От една седмица коликите се усилиха, но поне са по едно и също време от  8 вечерта се почва та до към 10ч. сутрин пък реве, че не може да се изака и като го направи заспива блаженно.  Simple Smile
Когато го къпем, мълчи и гледка, но стане ли време за обличане, чак се захласва от рев.
И аз имам да чистя, искам да си направя една супичка, че ми омръзна от суха храна и сандивичи, но пък и да ви кажа мързи ме нещо, искам и аз да полегна малко.
Ивчо има сополки от вече месец, но педито каза да слагам само физ. разтвор, да ама то вече мина доста време, така ли ще я караме, сутрин хърка милия, все ме е страх да не се запуши нослето, че тогава ще я втасаме, вие какво слагате?
За среща и аз съм навита където и да е, само ак оможе да е събота или неделя, но и през седмицата ще измисля как да стигна, така че казвайте кога и къде. Simple Smile

# 260
Здравейте момичета Mr. Green
Аз ви чета най-редовно до писането все не стигам, но сега и снимки в албумчето сложих най-накрая да ни видите и нас.
Нашия калпазанин много яко изплюва бибата и тика юмрука, а като му се спи си улучва очите и носа.
За спането не е много леко но определено е неспокойно все нещо пъшка и сумти диването, и определено се стряска от силни звуци.
Пишлето не го бутам само гомия като се къпем, но не дърпам.
А за гукането и беззъбите усмивки какво да кажа-направо се разтапям от кеф.
Ние сме на консултация на 13 и тогава ще има ваксина, но незнам каква.
Къпането вече го обичаме много, но като се обличаме вече испада в истерия защото знае че после ще яде и направо не смогвам.
А килцата си ми заковаха на +13 и не щат да мърдат.
Хайде целувки на всички бебчовци сладки...

П.С.искам и аз среща – някой ако има желаещ да пише за Варненски окръг Joy

# 261
Привет и от нас,
Ама че гадно време днес Sad Няма да има разходка днес явно ...

Кало спинка дълбоко, щом от хилтито в съседния апартамент не се буди Joy

Килограмите - аз съм почти на същите от преди да забременея, но и тогава си имах 4-5 отгоре ... та ми се ще тях да смъкна. Аз хляб не ям и то не защото се ограничавам от него, а защото не ми се яде ... понякога се насилвам да хапна поне една филийка бонус или някакъв пълнозърнест заради мързеливия ми корем ... Ама кисело мляко в какви количества изяждам и изпивам няма да ви казвам ...

Янче, честито за телефона Peace

# 262
Здравейте и от нас! Hug
Нека да честитя на всички мами и бебоци, които са празнували скоро
  bouquet
Тук временцето засега е хубаво, вчера отразихме една разходка и му купихме лятно спално чувалче, днес се надявам да не завали и да излезем да му вземем на Алекс столче за кола..
в тази връзка да питам - какво стана - приет ли е закон бебчо да е в собствено столче в колата newsm78

вчера ни свършиха капките Бейбинос и решихме с Еспумизана да продължим, че имаме цяла опаковка - лелее, голяма грешка...до 1 часа снощи е плакал от коремче..поне разбрах, че Бейбинос вършат работа и че коликите не са си отишли Cry
Янче, това с GSMа - много кофти работа, но искам да те поздравя за гостите - ей така да я докараме всички Hug иначе и аз кърмя пред РСто, иначе е абсурд да ви изчета Peace
ex diabet mama, това със зеленото и червеното много ми хареса като идея, ще се постарая и аз да си нашаря постинга, но синьото не си го оставям Joy
Данче, аз за съжаление не съм така и почне ли бебо да се мръщи и да плачка и на мен ми се къса сърцето, защото знам, че нещо го мъчи...засега не е плакал ей така - или от коремче, или като не може да заспи... Embarassed
envia, нашата косица отгоре опада и вече почна нова да никне Peace

Все забравям да ви кажа, все още първо налитам да отварям очакващи бебета януари-април, а не родени 2006, и мен една носталгия ме е подгонила по отминалите дни...

Филипче, аз несъзнателно го правя това, та сега като прочетох постинга ти и се замислих, че може би е от носталгия и моето...

за егоизма - ами на майка ми съм го оставяла, на таткото също, просто защото им имам доверие и знам, че ще се справят...но на свекървата - абсурд, както и на зълвата...най-много ме дразня с това, че идват да си играят с него, дори и да спи, разсънват го, той се размрънква и ми казват - като плаче - ти си го гледай #2gunfire #Cussing out направо побеснявам....майка ми пък от хиляди километри оная вечер ми дава акъл - да съм махнела едното хранене...да дойде тя да го махне #2gunfire

за забелването - и на мен ми е голям Х, опитвам се по време на баня полека да забелвам, татито го е страх... Rolling Eyes

и ние спим дълбоко, в съседния апартамент правят основен ремонт и не му пречи изобщо

а за килограмите - и аз не мърдам, гледам да се ограничавам, но по малко хляб хапвам, че нали има витамини от групата Б, та да ги набавяме и тях Peace...а такъв апетит имам, ужас, но за другото лято ще влизам във форма Embarassed

аз засега се боря да не давам залъгалка, има една купена - евентуално, но не ми се иска да му давам...ако почне да си смуче пръста - тогава залъгалката (че аз до 1ви клас си смуках пръста Embarassed, нямаше отказване, но не съм искала никакъв биберон като малка)

целувки от нас!  bouquet

# 263
  • 2 етажа над тавана
Привет и от нас.
В това отвратително време пак ще си киснем цял ден вътре Confused Гадост Twisted Evil

Аз от сутринта само ви чета, ама такъв мързел ме е налегнал, че все отлагам да пиша, то и вчера така беше. Сигурно е от времето.

Честито на малкия Давид!  bouquet

Екс-диабет мама, предложението ти е много добро, бравос!!  bouquet

Данче, аз номера с тензухената пелена го правя редовно като отидем на вилата, че там много бръмбараци има, пък още не съм си взела комарник. Мятам я отгоре на количката или на кошницата и нямаме никакъв проблем.

За къпането и при нас положението е същото - във водата си траем и се кефим, ама като я сложим да я обличаме и се почва един рев - ужас, ама това според мен се дължи на факта, че е гладна, понеже веднъж решихме да я къпем около час преди да й е време да яде и беше много спокойна, даже се хилеше като я мажех със зехтина. Напоследък не сме се къпали, все ми врътва едни изненадващи омазвания и мия само дупето, вечерта вратлето и муцунката, че кожичката й съмвес изсъхва иначе. Пак си се мажем със зехтина, нищо че не е къпана изцяло - то пък и какво ли се е изцапала толкова. А и в това студено време се въздържам, че след банята баща й все я разнася из нас, ще вземе да настине детето.

Вчера вечерта Маги като яде в 6 и после яде чак в 23,30 - това за нея си е рекорд, направо не можах да повярвам. Е, вярно, че през нощта си яде на 3 часа, ама поне направи някаква пауза - да й почине коремчето малко.

Енвия, Маги спи понякога много леко, понякога пък си мисля, че и топ не може да я събуди. Но си е свикнала да спи на работещ телевизор, на приказки и дори на бучащите навън коли, не й пречи. Стряска се по-скоро ако се разкихаме с баща й, малко се стряска, но без да се буди като звънне телефона. Иначе и тя много гука и се хили с глас, като се засмее направо да му се разтопи на човек душицата. hahaha От няколко дни даже се гледа в огледалото и си се усмихва на себе си. Много е любопинта вече - всичко оглежда, върти си главицата на всички страни и много се кокори. Почнахме пак да плюем бибата и да си пъхаме ръката в естата - явно ни е много сладка. А като й се спи си търка очичките - много ми е сладка.

Зад ушичките ние не сме се подсичали, но пък от време на време има нещо като корички там - мажа ги обично със зехтин и се изчистват.
За пръцкането - Маги и много звучно и много тихо пръцка. Като пръцка силно и баща и се хили и  вика "Голямата артилерия се започна", а като е тихичко заговорнически й бърбори нещо от типа - "Така, тате, така, по търлъци ги пускай, да обгазяваме майка ти!" moresmile Голяма са комбина двамата.
За ревността - аз съм и така, и така. Т.е. хем ми се ще да я оставя на баба й за малко, че да си почина, хем не ми се ще. Като заплаче и баба й не може да я успокои все гледам да я взема, тя пък не ще да ми я даде, от което се дразня. А понякога и просто Маги иска аз да си я гушкам, а не някой друг. Но то най-много 2-3 пъти да съм я оставяла на свеки да я гледа, докато отида да свърша нещо в общината или до работата, иначе най-много да са в другата стая. Не че ме е страх да й я оставя, ама някак не мога още да се отделя от нея за по-дълго. Ох, много неразбрано стана май.
Килограмите хич и не ги знам колко са ми, ама все още трудно си влизам в някакви нормални дрехи - не толкова от килограмите, колкото от разширения таз. Някой знае ли след колко време ще се свие - поне до някакви нормални размери? newsm78
Имаше и още нещо да пиша, ама на - не се сещам.

Ама поне да питам - на тези, на чиито бебчета вече сложиха ДТК и полиото казаха ли ви нещо от сорта, че 1 час след това не трябва да им се дава на бебчетата нищо да пият и ядат?
А и още нещо - вчера вечерта забелязах, че в едното оченце в бялата част Маги има нещо като кръвоизлив - спукан кръвоносен съд ли е, де да знам. На някой да му се е случвало? Какво да правя? Предния ден имаше косъмче в това око, капах й от кърмата.

Засега от нас толкова. Маги още спи, макар, че трябваше да яде към 11 - сигурно като вчера ще се събуди към 12 да яде, май почва да си прави по-дълги паузи между яденето.
Ох, стига вече.
Цунки на всички. И дано се оправи вече това време.

П.П. Аз съм навита за среща също - дано да е преди 18 юни, че тогава ще заминаваме с бебка за Велинград за около месец.

# 264

Килограмите хич и не ги знам колко са ми, ама все още трудно си влизам в някакви нормални дрехи - не толкова от килограмите, колкото от разширения таз. Някой знае ли след колко време ще се свие - поне до някакви нормални размери? newsm78
Бабълче, чела съм, че тазът се прибира в рамките на 1 година ooooh!.А пък съм виждала такива, на които разширеният таз си остава разширен, въпрос на структура доколко ще се прибере Tired

# 265
Привет на всички мами и бебоци.
Все не ми остава време да ви изчета, а за писане още по-малко. Пламен вчера го водихме на втората консултация. Сложиха му двете ваксини и снощи беше малко кисел, но днес вече е добре. Качил е 1.5 кг за месец и много му се радвам, защото предния месец беше наддал само 400 грама и малко се бях уплашила. Докторката ме пита дали съм започнала вече със сокчетата, а аз я попитах дали може малко по-късно да започнем. Та тя каза, че можело, но аз да съм си хапвала повече плодове и зеленчуци. Обаче все забравям да му давам от Вигантола  Embarassed, ама все се успокоявам, че слънцето навън е достатъчно и няма нужда от допълнително витамин Д.
Баткото беше болен последните 5-6 дни и вкъщи беше абсолютна лудница, но днес вече го пратих на ясла и сега е спокойствие.
Аз както си бях след раждането на килограми пак съм си така. И грам не съм смъкнала. А тазът казват, че му трябвали около 9 месеца за да се върне както е бил преди забременяването.

# 266
Привет и от нас  Hug, отдавна не съм се включвала, все още не съм наваксала с четенето, но да се включа и аз.

За пишока - моята докторка взе да ми обяснява, но точно след като би ваксината на малчо и нали се сещате когато, най-много плачеше милия, та аз я слушах с едно ухо. Та с две думи, не съм сигурна дали е разбрах добре, но мисля, че каза да забелваме по малко пишока, като го чистем с кислородна вода. "Е точно за кислородната вода, не съм съвсем сигурна". Иначе след годинка да го забелваме по-сериозно. Аз всяка вечер с банята го почиствам с най-обикновена вода, като го забелвам лекичко .

Да попитам всички ли шезлонзи имат такъв вибратор? Тези които гледах май нямаха? Решила съм да си купя, че напоследък денем много бодърства и иска на ръце. (Наследство от баба му - беше целия първи месец у нас). Откъде си ги взехте и доволни ли сте? Може ли столчето за кола да го замести?

Деси, поздравления, че всичко е наред с Калоянчо Hug

За изтичането на кърма от другата гърда по време на кърмене - като се притисне зърното с нещо(аз го правя с подплънките за гърди) нищо не изтича. Обикновенно кърмя със сутиен за кърмачки и така не се налага да придържам подплънката.

Смятам от средата на втория месец да почна да го захранвам със сокчета от ябълка и морков, та от другя месец вече да му додавам след кърмене по 20-30 мл. Първоначално мислих кърменето да е изключително до 6 месец, но сега това ми се струва страшно дълъг период и ако на Марти му се отрази добре го почвам.

Косичката и на нас ни пада. Имаме си едно плешиво петно. Отдолу му избива по-светла. Това ли ще му е постоянната коса  newsm78?

Тазът се прибира за около година, но тлъстинките около него са ми по-голям проблем  Mr. Green. Аз и затова искам по-бързо да го отбивам, за да започна някаква диета. Пробвах да хапвам по-малко, но веднага се отразява на количеството кърма и се отказах.

За среща съм навита и аз. Това време е отвратително. И другата седмица го дават да вали. Иначе  съм всеки ден в Южния парк.

Последна редакция: чт, 08 юни 2006, 12:19 от PetyaP

# 267
Здравейте и от нас:)
Аз се чудя дали да не заведа бебо на обрязване.поне да няма такива проблеми покрай пишлето,а и е по-хигиенично.Ама бабата и дядото като чуят.....ще кажат да не е турчин newsm78.Не че ми  пука де ThinkingЩе помисля.
Абе девойки,вие откъде знаете кога каква ваксина ще бият на малчото?Ние от тази за коклюша не вдигнахме температура и в отговор на Бъбълчето=-Ние не трябваше да пием вода и нищо де  час и половина Peace.Преписаха ни и една ампула витамин Ц и компресче на боцнатото.На моя бебок ,не му се отрази особено тази ваксина newsm78
Юлче,не говори талка за детенце.Много добре си върви даже.Ние тогава какво да кажем като от изписването сме с 13см повече и 3.150 по-тежки newsm78.Пу да не му е уроки ще викаш,ей Mr. Green
Косицата не ни пада май newsm78.А ние установхме ,че бебо прилича доста и на майка си Joy Joy Joy.Това стана след като показах мои снимка на 3-4 месеца.
Детето не го поверчвам на никой. без мой надзор не остава Naughty.Може да е лошо,но на никой не вярвам.Един ден хванах свекъра и свекървата да го люшкат в одеало newsm78..
Нуни-какво е това с тези снимки за които говорите?Искам и аз hahaha

# 268
Цвети, търсеха се кърмещи майки, за да бъдат снимани от фотограф и тези снимки да се направят например на календар, който да се разпространи из лекарските кабинети и така да се насърчава кърменето, а не адаптираните млека. Но май има доста желаещи за тази инициатива Grinning

Янче, сестра ми сега я няма, но веднага като си дойде ще ти напиша диетата й Peace

# 269
Абе мами ,това за 1000то бебета продължава ли?
Оооо,Нуни ,мерси мила.Той моя мъж ако чуе  само думата Фотограф и след това Календар,ще ме заколи Joy.Хич го няма по тия изяви hahaha.Аз сама си удрям такива снимки.
Гледам че пак кила се обсъждат newsm78Абе само аз ли от къмещите съм се възстановила newsm78.Даже и тазът ми се събра Thinking.Аз съм изумена все пак за 2 месеца нямаше...
А на мен май малко ми намаля кърмата newsm78.ПИя сега бирена мая пък дано погне Thinking

Общи условия

Активация на акаунт