април си замина и вече всички са двамина

• 13 632
  • 314
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Честито на Давид и на всички месечничета!

Слава Богу, че малкия вече е по-добре. Облякох го като за Северния полюс и му пуснах печка и сега спинка и се хили на сън.

Абе, не знам с тея пищови на нашите юнаци какво да правим. Лекарката ни каза да не го пипаме, ама Пепи едно време  е имал проблем, точно защото не се го пипали. В книжката ми пише, че забелването трябва да се направи от лекар още в съвсем ранна кърмаческа възраст, но в никакъв случай по-късно от 1 годинка, защото можело да донесе трайни психически травми. Баси, не знам какво да го правим. Май предпочитам да го заголваме, ама както изглежда ще трябва да отидем при друг лекар, щото тая нашата явно няма да ни покаже как да го правим.

Мале, днес ще се побъркам цял ден в нас, още повече, че имам да чистя и само като си помисля, ми става зле. Обаче довечера съм на фризьор и мъжете ми ще се гледат сами. Ние с Пепи се разбрахме всеки да си има по една вечер в седмицата да си ходя нанякъде и аз мойте не пропускам да си ги използвам. Пазарила съм се от есента да станат 2 вечери и съм решила да ходя на народни танци - много се кефя да играя хора. Аз още поне година няма да тръгвам на работа, но като свърши Световното сме се разбрали с едни прители да им върша малко работа от къщи, че да подпомагам и аз семейния бюджет.
Абе, вие проучили ли сте как стои въпроса с детските ясли, че нещо май си спомням да казват, че нямало места и трябвало децата да се записват много по-рано?

# 241
При нас най после времето е към оправяне и след дълга пауzа днес иzляzохме на раzходка  Grinning

Рина, аz полzвах теzи http://www.medela.co.uk/UK/en/breastfeeding/products/shields.php?navid=32  zърна, малки са и много удобни. Тук ги продават само по аптеките, трябваШе да ги поръ4ваме но пристигнаха на следваЩия ден. От съЩата фирма имам и теzи 4аШки http://www.medela.co.uk/UK/en/breastfeeding/products/shells.php които полzвам при всяко кърмене, когато ми те4е от другата гърда  Peace   Успех ти желая, и кажи какво е станало  Praynig

Ох мами, радвайте се 4е има кой да ви гледа бебоците от време на време. Ние тук сме сами в тоzи град, никой не поzнаваме, ни роднини имаме тук, ни приятели. А таzи седмица мъжът ми е в САЩ та аz съм съвсем сама......не е така лесно  Sad 

# 242
  • София
Е сега погледнах в книгата, пак съм се объркала - става въпрос за обрязването да не се прави след годинка, а не за забелването. Абе, ето цитата, който се интересува да прочете:
Цитат
237. Обрязване и други грижи за пениса.
Трябва ли момченцето да се обрязва? Ако не, какви грижи трябва да се полагат за пениса (половия орган)? Не съществува един-единствен отговор.
Обрязването е изрязване на ръкавчето-кожа (наречено препуциум), което нормално покрива главичката на пениса. Преимуществото на обрязването е възможността да се поддържа чистота. От препуциума се отделя секреция, наречена смегма, която постепенно се натрупва. Понякога обикновени микроби попадат в изпълненото със смегма пространство и предизвикват дразнене или леко възпаление. Ако препуциумът е премахнат, смегмата не се натрупва и няма къде да се развие възпалителен процес. Ако обрязването се извърши в ранната кърмаческа възраст, няма опасност от психическа травма, каквато може да възникне, ако то се извърши по-късно. Струва ми се, че обрязването е полезно, особено ако повечето момчета в даден район са обрязани - тогава момчето се чувствува "като всички" ("нормално"). Обикновено то се прави, преди бебето да излезе от родилния дом, но, разбира се, не е абсолютно необходимо.
При обрязване раната зараства за няколко дни. За да се предпази раната и да не залепва коричката за пелената, увивайте края на пениса в един слой марля с размер на голяма пощенска марка, намазана с обикновен или боров вазелин. Вазелинът ще държи марлята на място. Ако раничката се търка в пелената, по нея може да се появят няколко капки кръв или розово петно. Това няма значение.
Друг начин за поддържане на пениса чист е да се изтегля назад препуциумът и да се измива главичката всеки ден при къпане. Отначало това е болезнено за бебето, поради това че препуциумът е много малък и майките трудно вършат това ефикасно. Според мене психически и физически този метод е незадоволителен.
Третият метод е да не се пипа препуциумът. Това е най-лесният начин, който е разпространен в голямата част от света. Недостатъците са, че съществува известна опасност да се получи инфекция под препуциума и вследствие на това да се наложи обрязване в по-късна възраст, когато тази операция не би подействувала добре върху психиката на детето.

238. Защо обрязването е вредно след кърмаческия период.
Въпросът за обрязване често възниква в по-късното детство поради дразнеща инфекция под препуциума или поради онаниране. В миналото, преди да се признае важността на детските емоции, и при двата случая най-логичното изглеждаше да се извърши обрязване. Родителите или лекарят казваха. "Може би онанира, защото има лека инфекция, която го дразни". Но слабото място на тази теория е, че често пъти се разменят причината и следствието. Сега знаем, че момчето, особено между 3 и 6- годишна възраст, често се безпокои за своя пенис от страх, че може да се нарани (обяснено в т. 515). Това безпокойство може да го накара да онанира и да предизвика леко възпаление. Ако нещата така са следвали едно след друго, виждате, че една операция на пениса би подействувала зле върху опасенията на детето.
Най-голяма опасност от психическа травма вследствие на обрязване съществува между 1- и 6- годишна възраст, но има известен риск и през цялото юношество. Най-разумно е да се избягва операцията, след като бебето стане на няколко месеца, особено пък като лечебно средство срещу онанизма. Възможната психическа травма вследствие на по-късно обрязване е достатъчна причина тази операция да се извършва веднага след раждане.

# 243
  • Sofia
Здравейте, хайде и аз да се оплача докато не се е събудил малчо.
Не го оставям на никой, свекървата неще и да ни види, а майка ми - на нея и нямам доверие, тя не ме е гледала и някак не я чувствам толкова близка, даже напротив дразни ме, а днес просто ми идеше да я изхвърля, не стига че ме събуди, че идва когато и е кеф, а аз спя едва по няколко часа на денонощие, както и вие предполагам, ами и ми вика днес - Що не даваш на детето кисело млеко със захарчица, тия млека дето му ги купуваш са много скъпи! - идеше ми да и кажа  щото не съм като теб да си оставиш децата на бабите и да си гледаш живота, ама се сдържах, кво да обясняваш на човек дето и грам идея си няма как се гледа дете, тя когато Ивчо беше на две - три седмици, все роптаеше че това дете спи и не можела да си поиграе с него, то това е играчка та тя да се забавлява, айде да не ви занимавам ама вече не издържам, само баба ми остава ама тя е далеч, затова другия месец си отивам на село, та поне и аз малко да си почина и да поспя, че вече започнах да залитам наляво и надясно.

# 244
Здравейте  Hug
Първа да се похваля, че днес ходихме на кардиолог и всичко е наред, няма нищо притеснително. Отдъхнах си  Whistling И да го похваля, че беше много кротък през цялото време, което чакахме (а то беше повече от час) и докато го преглеждаха.

Честито на всички празнуващи днес  Heart Eyes
Аз също си гледам малчо сама през повечето време, майка когато има възможност идва за по няколко часа и ми помага жената и съм и много благодарна. На нея и имам пълно доверие да го гледа. Свекито е доста далеч.

Аз днес за първи път го возих сама с колата Simple Smile Ама е с характер, като спра на светофар и недоволства, а като тръгна е супер доволен.

Роси, не връзвай на тези неща, не слушай какво ти казва, просто го пропускай през ушите си тези реплики

# 245
Уф, много гадно това време, само малко сутринта успяхме да излезем.

Ема не плаче нито когато я къпем , нито когато я обличаме. Но при обличането винаги пускам музикалната играчка над леглото и тя гледа в нея. Това го видях от сестра ми - племеникът замръзваше докато я слушаше и затова от начало започнах да прилагам тоя трик.
Но от една седмица през деня не заспива без рев и винаги я гушкам с бибероната към мен и я люшкам. Но като заспи и я сложа в кревата след 10 минути се е събудила.

Започнах да я оставям на баща й и бабите още на втория ден след като ни изписаха, точно за да мога да свикна , че съм страшна паника. А пък си викам това дете няма да е все залепено за мен.

На мен ми казаха винаги да мажа зад ушите , че често се подсичало там. Не че мажа, много често забравям.

За среща съм навита и на двете места ми е удобно, само Южния парк ми е далеч.

# 246
Деси, много се радвам за Калата Laughing
А нашата мишка много обича на повивалника, естествено когато не е умряла от глад. Там може да се гледаме в очите и да си говорим и да се хилим и така
.

# 247
Аааа и ние обичаме много на повивалника - даже на два пъти заспива там и откарваше по 3 часа завита и спяща на плота за повиване Grinning

Абе момичета, вашите бебета как пръцкат - силно, слабо? Яна на моменти ме стряска като пръцне - така силно и звучно е Laughing

# 248
Звучно пръцка Вили и още как...! Никак не е подходящо за една дама Embarassed, нооо...нека й леко на коремчето! Днес например след като се наяде в продължение на 10 минути пръцка, ака и после пак пръцка и пак ака Joy.... и се омаза до под мишниците точно! Sick

Зениците й се разширяват според светлината, не виждам връзка с яденето или спането.

За забелването от дългото обясняване, което направих, се загуби най-важното, което исках да кажа - че ако доктор го забели, то после непременно трябва да сте много упорити и постоянни в забелването, за да не се срастне пак пишлето. Но пък познавам и мами, които са нямали такива проблеми със синчетата си.

Лошото време ще го използвам най-после да си изчистя заплануваното! Днес изчистих основно половин стая Embarassed, е, доста е големичка, но си е половин...  Rolling Eyes И аз съвсем сама си гледам децата и къщата, само с татито, и на моменти...  #Crazy #Crazy #Crazy Но пък никой не ти се мотае в краката и си самостоятелен... Абе идеално положение май няма! Thinking

Е, хайде спокойна да ви е нощта! Hug Heart Eyes

# 249
  • София
случи се това от което се страхувах, на анни дясната ръчица е цялата нахапана чак до вратлето и сумати кръв по ръкавчето, неможах да намеря мръсната сган.... #2gunfire Sad във форума има две теми за бълхи и една мама пише че видяла как бълха скочила на количката докато били на улицата.....

# 250
Пълниш един леген с вода и прах за пране, събличаш, махаш чаршафките и всичко, с което е била завита беба и натапяш във водата - всичко да остане под вода поне 10 минути. Добре е и с твоите дрехи да направиш същото. Гадовете се давят трудно. А беба я оглеждаш хубаво, може даже и да я изкъпеш превантивно. След къпането огледай ушите - крият се там, защото остава сухо. Не е лошо и вашите чаршафи да изпереш, но първо и тях ги потопи така. Иначе от бълхите спасение няма  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

# 251
Значи, онзи ден писах и не ми го публикува, та чак сега успях да вляза. До сега и Кредор нямах и за помощ ви писах ама пак не публикува нищо. Хеле сега всичко е ОК.

Специално за Бурка, ( да ме похвалиш ей Wink че сложихме най-накрая снимки на бебина, само толкоз имахме тогаз от предния ден правени, че тук от работа ги слагахме. Ще сложа и още, дано не е след още 2 месеца обаче.

Какви са тези бълхи, какво е това чудо бе момичета, настръхна ми косата.

Клио, и ние на къпането сме същата история. От скоро вече взе да се кефи на водата и не плаче, обаче сложим ли я да я облечем реве та се къса.

Мимка, и аз на нашия тати така му виках за вибратора в началото, сега викам купуваш този, след 18 години истински ще и вземеш, пък той са кикоти.

Абе като сте се разприказвали за пишоци, я да питам ( то май само Бурка тука с мъжко по нашия край)та как се процедира по тукашните земи с това забелване, докторите в час ли са или как? Щото ние втория път се гласим за мъжко да си знам аз от сега ако се наложи нещо.

# 252
  • София
Мамитата, досега клечах в темите на очакващи бебета през септември, декември, вече има и януари, така ми се иска само за ден поне пак да усетя тръпката от дългото очакване, толкова беше хубаво  Sad такава носталгия ме гони, иска ми се пак да си имам линийка със седмиците  Sad

Пак да си питам - може ли тензухена пеленка да свърши същата работа като мрежата против комари? За инцидентни случай. Ще може ли бебчо да диша свободно?  newsm78

# 253
  • Boston, MA
Ето ме и мен! Честито на второмесечковците от последните няколко дни!

Браво за снимките на Алекса! Страшна сладурана! Ама тя изглежда толкова голяма, много ококорена, браво! Гледам я и Ема на flowered и Невена на мама меца, а и другите ни бебчета де, ама как момиченцата си приличат на момиченца, а момченцата си ни приличат на момченца, а? Страшна работа!

Аз съм на работа и е доста тъпо, но определено по-добре от очакванията ми. Наревах се неделя преди случката и съм ок. Обаждам им се по 100 пъти на ден за проверка, естествено, ама няма начин. Помпам по 3 пъти на ден и става за по 10-15 мин.

Давам отчет: Биба ползваме номер 1 на Доктор Браун. Памперси на Памперс, не пропускат като улучиш номера. Мокри кърпички за чувствителна кожа на Памперс - ползваме стотици, защото мием дупе само като се къпем. Дани спи увит в памучна пелена, реве след баня, а по време на баня е кеф и песни и говор. Снощи се изака в коритото  Wink и като го извадих, за да смени татко му водата, се доизака в хавлията. Супер омазвация, но той беше доста доволен.   Laughing Косата капе и излиза отдолу русолява..

Нуни, страшни картинки! Посмях се...

Черепахова, много неприятно за телефона  Sad Как да му се иска на човек да помага...

Носле не чистя, пишле не пипам. Някой беше казал "дърпам само пораснали"  Laughing Мием го по време на баня, но без сила. МисЗ, ето малко информация от форума:

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/53/

Иначе тук казват да не се пипа, повечето американци така или иначе още се обрязват и нямат много такива проблеми.

Шезлонга ни вибрира и може и да е пристрастяващ - Дани си спи в него чат-пат през деня.

Много добре предложение от екс-диабет мама - така няма да има сърдене.  Peace

Абе, момичета, аз никаква диета не спазвам с оглед кърменето, само гледам да ям по-свестни неща, за да не стане за резил още да напълнея. Искам да отслабна, ама как  newsm78 Останали са ми към 10 кила от бременността, т.е. аз от раждането насам нищо не съм свалила.  Embarassed

Данче - аз нямам комарник, покривам обаче с пелена количката, когато пече много слънце, така че си диша спокойно. Не че много слънце има, пак вали и ще вали цяла седмица  Close подгизнахме и замръзнахме...

Хайде до скоро!  Peace

# 254
Добро утро, мами!  bouquet

Данче, може с тензухена пелена, разбира се, нали нас така са ни гледали едно време - нямало е ни комарници, ни нищо!

Леко ли спят вашите бебоци? Вили се буди от най-малкия шум. В къщи дори й затварям прозорците, когато спи. Това може би защото не излизаме много-много, но пък когато спи навън, се буди само ако спра с количката... А като връхлети брат й в стаята - няма да ви казвам, каква веселба настава - плачещо бебе и въодушевен батко... #Crazy

Велина вече гука и се смее на глас значително по-продължително! Много е мила и така ни радва!!! Heart Eyes

Днес ще си доочистя започнатата стая. И прозорци ще мия - дано да не вали!

Общи условия

Активация на акаунт