април си замина и вече всички са двамина

• 13 638
  • 314
  •   1
Отговори
# 75
Ние тая вечер пак стачка не искахме да цокаме ,а иначе от шишето като се изцедих си хапнахме...След снощната ужасна вечер тази се надявам да е по-споокойна.

Роси,

по лесно е да се су4е от ШиШето отколкото от цица...та ако искаЩ да продължаваЩ да кърмиШ, според мен не давай много ШиШето zаЩото може и съвсем да не иска цицата  Cry  Дано не съм права де, но има такъв риск.

Желая ви спокойна ноЩ  Hug  аz отивам да лягам, ниЩо няма и 23 4аса оЩе  Whistling

# 76
не съм съгласна zа 110 гр,zащото шекерчето е на почти 2 месеzа и все още яде по 100 а наддава много добре,а аz само се zедя(от 3 ден та досега) и тук е момента да кажа 4е немисля че кърмата намалява поради zеденето.ама това си е моето наблуденеи zа всеки сигурно е раzлично

# 77
Девойки,това за юмручетата някой да каже какво означава?Ние понякога спим със свити ,друг път сме с отворени лапички newsm78Каква е символиката?

и аз се питах каква е символиката,защото моя спи само със свити юмручета  newsm78
момичета,моя много повръща,цока,цока и като го изправя да се оригне повърне.......и после пак му дам да цока,а пък незнам дали не преяжда  newsm78 но на всяко кърмене повръща
а и друго исках да ви питам: кога да го водя моя на ортопед,и задължително ли е  newsm78

моля ви за отговор!

# 78
Добро утроот мен,аз маи съмталасъма тази вечер, в 3.30 кърмих и не мога да заспя,а сега и гастрит ме заболя та не знам как ще я карам, този гастрит много ме мори, а нищо не мога да пия заради кърменето!
За чая на хип аз първо му взвх за храносмилането в него има анасон но от него се запичаше и след това му взвх за успокояване и тои си е направо пристрастен, а за храносмиланетопонякога и аз пия от него!
Аз вчера реших да се изцедя когато взех да преливам и имаше 150 гр,след това като се събуди малкия му дадох да си ги изпапка и тои и капка не остави, ей голям лакомник!
хаиде лек ден на всички!  bouquet

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 05:32 от Kremi_m

# 79
Добро утро и от мене.
Днеска станах рано да мога да поуча, че в 9 почва изпита, стискайте палци многоо, моля ви.
Нашата разходка до Търново мина добре, бебка спинка през пътя и на отиване и на връщане.
Почна със зор да изяжда само по 100мл, даже и по-малко, и двете докторки казват да не се притеснявам, ама до преди 2 седмици изяждаше 130 а сега изведнъж по толкова малко, на какво ли се дължи newsm78 newsm78 newsm78

# 80
Хайде Мимка успех.
Дани, според мен ортопеда е задължителен, че сега евентуални проблеми се оправят без операции.
За повръщането и ние не пропускаме ядене, понякога само няколко глътки, друг път на фонтан. Но имах други неща за които да се притеснявам. Но днес ще повдигна вече въпроса пред педиатърката, че то нормално, нормално но пък чак толкова. Така че Дани говори и ти с лекар.

А за юмручетата в предишната тема ги обсъдиха мамите.
Ето мнението на Юлчето, ако нямаш време да търсиш и четеш всичко

Цитат
Юручетата - напълно нормално е бебетата да си държат юмручетата свити до не помня точно кой месец. Това е поради повишения мускулен тонус, който е типичен за всички нормални бебета и който ги кара също и да ритат и да махат с ръчички когато са възбудени (разбирай гладни, жадни, ядосани, уморени, мокри и т.н.). С него се свързва мисля и потрепването на брадичката и треперенето на крайниците, което също изчезва постепенно.  Ако сте забелязали, бебетата си отпускат ръцете и махат леко с пръстчета, само когато са напълно спокойни и отпуснати. Не си спомням точно какво пише в моята книга - кога точно изчезва този повишен тонус, мисля обаче, че става, когато бебетата почнат съзнателно да си управляват движенията на крайниците, което започва да става май чак след шестия месец. Не знам какво означава бебето да си държи юмручетата на гърдите, но като спи е нормално да си държи ръцете над главичката в юмручета или леко изпънати надолу и настрани от тялото. Друго нормално нещо, на което аз пък много се чудех в началото, е бебето да лежи будно и неподвижно с изпънати крака и ръце (ръцете са прибрани до тялото и пак са в юмручета, крачетата са допрени едно до друго).

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 08:33 от Cherepahova

# 81
мерси Cherepahova за отговора и честис 2 месец на Синомка!   newsm51
И друго исках да питам на коя от мамите детето и беше с пъпки по лицето-дали изчезнаха,защото моя Велизар още си е пъпчасал............. Weary

# 82
Добро утро и от нас момичета и бебоци!

Вчера цял ден бяхме из морската, разкошно време, даже се престраших да кърмя и на една пейка Party

Да се похваля, че вече 3та нощ юнакът не става в 3 да яде и успявам да се наспя, направо съм свежар, не помня от кога не съм спала плътно от 12 вечер до 5.30-6 сутрин Crazy

Татянче, слънце, стискам палци всичко да е ОК с бебка Peace
Мимка, стискаме ти палци с бебо!
danislavkova, ние бяхме с много пъпки по лицето, мислех, че няма да минат, всеки ден по 2 пъти почиствах с преварена вода и после мажех с кремчето на бюбхен (че има цинк вътре), по едно време даже с пиоктанин го мацах, но нямаше полза и накрая само му почиствах лицето (както всяка сутрин) с преварената водичка и те отминаха, сега има само единични - или по бузката, или по брадичката...така, че е въпрос на време, ще минат Peace

Деичка пак се губи някъде май newsm78

# 83
мамита сигурно не сте ми видяли въпроса относно кой какви шишета и биберони полzва??? ние сме на  НУК и малкия недава да се сменят.може ли някои да сподели лесно намираеми ли са в българия и на какви zени????

някои имали нформаzия дали фитнеса вреди на кърмата и по какъв начин,а интенzивното каране на колело и или бягането на пътека???аz zа да отслабна и дами се стегне 6кембака имам нужда от поне 4 тренировки zа по 2 4аса на седмиzа според инструктора и zатова искам да раzбера да почвам или да отлагам????

Oh, kak mi se hodi i na men na fitnes...Ama kak s bebeto na fitnes da hodq? Pyk i parite mi ne6to...kakwo prawim s tatakoto s biudjeta ne mi e qsno, no ne6to ne syumqwame da go razpredelim dobre.

Na NUK bibi polzwame, po ewtini sa ot Awnt, ne znam za6to, pri polojenie, 4e sa po-dobri. 6i6e na NUK kupihme, no Toni ne go iska, polzwame na Avent  Joy Ame ugodiq nqma. 6i6eto ni be6e kym 8 lw nqkyde.

# 84
не съм съгласна zа 110 гр,zащото шекерчето е на почти 2 месеzа и все още яде по 100 а наддава много добре,а аz само се zедя(от 3 ден та досега) и тук е момента да кажа 4е немисля че кърмата намалява поради zеденето.ама това си е моето наблуденеи zа всеки сигурно е раzлично
Wse teb citiram, mila!
Moq pritqlka 20-ti den cedi samo, bebeto ne iska da su4e, i tq izcevda po 150 ot ednata gyrda! Dave maj e cedila i po powe4e. Kyrmata j ne namalqwa, no i ne te4e kakto moqta ot gyrdite! newsm78
Kazwajte , mili frendki, kak da oprawq towa s te4eneto na gyrdite? Znaete li 6to prewryzki izhabih? W4era kakto nqmame pari dadoh i za kolektori, oba4e ne mojelo da se spi s tqh.... i pak mokrq wsi4ko okolo sebe si! Samo prewryzki na chicco pomagat, s gel wytre w tqh. To trqbwa da si slagam no6tni prewryzki basi!Zamoslqm se dali nqma da stane da si pyham takiwa, za 6u6eta w sutiena... Cry kydeto sled ravdaneto pomagaha, predstawqte li si kakyw fontan sym! Uprajneniq li da prawq, kakwo!? Kyde da q syhranqwam tazi kyrma?
Toku-6to izcedena, slagam 6i6eto w hladilnika i za nqkolko 4asa se presi4a. Nqkakwa procedura ne spazwam...

/molq da me izwinite za latinicata, no kompa e preinstaliran i nqma foneti4en/

# 85
Ние тая вечер пак стачка не искахме да цокаме ,а иначе от шишето като се изцедих си хапнахме...След снощната ужасна вечер тази се надявам да е по-споокойна.

М/у другото мами да знаете колко трябва да изяжда бебчо на 1 месец и 2 дена-колко грама? newsm78
Rossi, sys 6i6e i az hranq kogato se iznerwq, 4e ne qde dobre bebeto. Istinata e, 4e si e wypros na nastroenie dali da coka ili ne. Wednyj prawi nomera i ne iska, wednyv e kato prahosmuka4ka. Ne znam kakwo 6i6e izpolzwa6, no az sym ubedena, 4e kakwoto i da stane wbyde6te, dosega sym hranila s 6i6e pone po 2-3 pyti w denono6tie. Ili hajde, 2 pyti w denono6tie, a Toni o6te coka ot cici Grinning Towa e ili ot wida 6i6e - Avent nali imitirat gyrda, ili si e do obi4 kym cicite  Joy E, wseki edin moment moje da se otbie, no i 2 meseca spored wsi4ki sa mnogo golqm period i kazwaha, 4e ej sega 6te spre da si4e, ne ij sega...pyk toj si qde i taka, i taka. Ne izpolzwaj meki bibi, za da ne mu stawa mnogo lesno, kau4ukowite sa sklonni mnogo da omekwat ot sterilizaciqta. Dawaj mu s 6i6e, 6tom ti e udobno, no po-dobre e winagi malko cica, posle 6i6eto ili samo gyrda po-4esto.
Na mesec tonkata qde6e po 100, sega nawyr6i 2 meseca i qde po 120-130. Wsi4ko e indiwidualno, ti sama 6te widi6 kolko trqbwa da qde. Daj mu 100, daj mu 110, daj mu 120 i 6te widi6 sama kolko mu e dozata. AM e s drugi normatiwi, to e po-razli4no ot kyrmata. A s kyrmene naeto mi6le naddade za mesec 1130 gr, koeto mnogo me radwa!

# 86
И друго исках да питам на коя от мамите детето и беше с пъпки по лицето-дали изчезнаха,защото моя Велизар още си е пъпчасал............. Weary

АМи Иво имаше много пъпки по лицето, с бели връхчета - от претопляне. После се сляха в едни огромни розови петна и после изчезнаха - всичко това за около 3 седмици. В началото мажех с пиокантин, но май въобще не помогна. Розовите петна изчезнаха, като почнах да го мажа с бебешко мляко на Бюбхен (онова с трите цветчета лайка на етикета). Сега си му мажа бузките и брадичката всяка вечер и му се изчисти напълно кожата. Аз се бях пищисала тогава с тия пъпки.

Чаено момиче, оправия с гърдите няма. Тая нощ и за двете храненета се събудих мокра. Писна ми да пера по 2 нощници всеки ден. За изтичането по време на самото сукане няма да споменавам просто. Аз затова го кърмя само вкъщи деткото, слагам си една хавлийка под свободната цица и така - да си тече, колкото иска. Обаче от кърмаческия форум се светнах на един номер - ако усетиш как млякото ти слиза между храненията, притискаш зърната на гърдите, докато премине гъделичкането. Така няма да протече нищо (или почти нищо). Най-добре става ако с длан притиснеш самото зърно, но и през дрехите става (ако си навън и няма как да се разхвърлиш, примерно).

# 87
  • София
Добро утро!  Hug

ДаниСлавкова, ние бяхме с много пъпки по лицето, толкова много бяха, че имаше и по ушите. Не сме ги мазали с абсолютно НИЩО ! Както ни каза нашата лекарка - минаха си от самосебе си. Това е бебешко акне, което е напълно нормално да се появи и не е нужно да се третира с нищо. Едиствено можеше да му почиствам лицето с лайка, но не бях стриктна. Сега личицето на бебчо е абсолютно чисто.

За юмручетата - това е в добавка към мнението на Юлчето - нали новородените бебета си държат ръчичките свити до гърдичките и в юмручета - за това става въпрос. Това е нормално за съвсем мъничките бебета, но с възрастта, ръцете трябва да се "отворя". Естествено е да си свиват ръцете и дланите в юмручета, но да не е абсолютно непрекъснато.

# 88
Здравейте мами!!!

Чаено момиче хич не искам да яде от шише...И това цедене ме побърква..доста неприятно.Аз съм с шишето на ЧИко против колики....Това ми го прави за 3 път вече и то само вечер след къпане..не знам защо така..Иначе сем само на кърма и много искам да продължа да си го кърмя...Стига да имам де..Ние за 1 месец сме качили 1335 и лекаракта ми каза да не го държа повече от 10 мин на гърда..ами той понякога и по-малко седи и си заспива...МНого ми е трудно това изцеждане.Той като ме цуче направо като фонтан съм,а иначе едвам 100 гр цедя и то с 300 зора CryА ако не е захапал изобщо преди да почна да се цедя сметяй,че съм се  #2gunfireнаправо ми се спира тока...

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.
02.06.2006-55 см. 4400 кг.

# 89
  • София
какво им става на тези памперси от 4-9 кг?   newsm78
предишните от 3-6 нямаха нито един пропуск макар че бяха два пъти по тежки с урина! тези изпускат отзад на гърба и винаги в дясно! каква е причината????
дайте съвет Praynig

Общи условия

Активация на акаунт