април си замина и вече всички са двамина

• 13 627
  • 314
  •   1
Отговори
# 60
  • 2 етажа над тавана
Привет, мамчета мили и бебоци сладки! Hug
Ей, това докато се вредя да ви прочета и да пиша, голям зор!

Най-напред честито на празнувалите през последните дни майчета и бебенца!  bouquet

Дея, благодаря за страхотната темичка!

Аз мойте шевове отдавна не ги усещам, макар че в началото придърпването беше страшно болезнено, особено когато бебка плачеше и като я кърмех. Но вече мина и сега само имам все още малка грапавинка, ама тя все повече намалява!

Елимче, Маги биба иска само каучукова, силиконовите ги плюе - взела съм и ортопедична на Мистър Бейби за 0-6 месечни бебета. Ако искаш ще ти кажа къде в квартала има. Онзи ден минах в парка, ама теб е нямаше. Тъкмо да ти се обадя да видя дали ще идвате натам и момата ми се разсърди и се размрънка - напълнила памперса наш`та неусенто и й пречи, та отидохме да се оправяме.

В петък вечер успях да приспя бебка в креватчето й - вярно, че беше след едночасово плюене и слагане на бибата, ама накрая заспа и спа чак до 1 часа през нощта. А снощи я сложих на спалнята, докато отида до тоалетна - връщам се и гледам тя спи. Това си е направо страхотно постижение. Дано и занапред продължава така, та да могат да ми почиват ръчичките и да свършвам нещо вкъщи.

Вчера и днес бяхме на вилата, вчера даже и барбекю си спретнахме, добре си изкарахме - почти не съм я раззнасяла беба - беше или в свеки, или в количката си спеше, починах си малко, макар че все още ми се спи заради нощното ядене.

Мимка, стискам палци за изпита утре!
Филипче, Татянче, вярвам, че всичко ще е наред с бебчетата!

Виктория неиска да суче и затова трябва да се цедя и да давам с бибата но кърмата ми намаля и се чудя дали това е защото тя неиска да суче?                
Доколкото ми е известно е напълно възможно поради това да ти е намаляла кърмата - поне според това, което съм чела из кърмаческия. Но си мисля, че си е и индивидуално - братовчедката на мъжа ми само се цедеше и така си храни детето до 6-7 месеца.

Наде, и шезлонга се люля, да. Аз въпреки че имаме кошница за колата също мисля да взема шезлонг, най-вече заради легналото положение, че все ми се струва сгъната бебка като е в кошницата и много се свлича и имам увството, че ще си качи краката на главата.

Аз да питам нещо - защо така това за 1000 бебета на България е само за родените след 25 март, не е честно, ние дето родихме преди това не са ли и нашите бебчета хора? Защо е тази "дискриминация"? newsm78

Ох, стига, че стана много дълго. Айде пак ще пиша като смогна!
Цунки-гунки по сладките муцунки!

# 61
мами я кажете акото на бебето е зелено знам че сме го обсъждали но от какво може да е?

# 62
  • София
Татяна, дано всичко с детенце да е наред. Отивай веднага при този ...пат, че да се успокоиш. Макар че, според мен, нещата са си нормални - и нашите деца същите неща ги правят и без да сме раждали с форцепс.

Гедам, че сте се оплаквали от свекитата, а аз искам да се похваля с мойте. Понеже откакто половинката помага в кухнята лееекичко останахме без съдове, пък и аз каквато съм зашеметена, все някой прибор отива в боклука. Та майка му като беше на погачата мин. седмица и като видя каква ни е изпосталяла вече кухнята и вчера пристигат с дядото и ни носят 100 кашона с неща, уж подаръци за рождения ден на Пепи, който е чак след 2 седмици. Оборудваха ни с пълен комплект чинии и прибори + всевъзможни видове чаши. Баси кефа!!! Сега ще има да си чупим и чупим .......  smile3508

# 63
  • София
Здравейте и от нас!
Еййй, много лошо време!Успяхме само 2 часа да се разходим днес!
Момичета, ние имахме метнат парцал на лампата, за да не му свети!
Но мисля да го махам вече...Вие на каква светлина ги държите вкъщи?

# 64
  • София
мами я кажете акото на бебето е зелено знам че сме го обсъждали но от какво може да е?
Споко, миличка, не се шашкай, ако хлапето изглежда добре и не плаче прекалено много, значи всичко е наред. Може да му е студено/топло, или пък нещо от храната, абе с 2 думи от всичко може да е. Ще премине! Ето тук можеш да прочетеш няколко такива темички, че да видиш все пак, какво можеш да направиш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101020.msg1828085#msg1828085
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=72229.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=62071.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=48613.0
Дано да ти свършат работа.

Здравейте и от нас!
Еййй, много лошо време!Успяхме само 2 часа да се разходим днес!

Имаме си ключ за осветление от тези, които се въртят и се регулира силата на светлината - страхотна работа върши! По-скъпи са от обикновените, ама не чак толкова, но за сметка на това си е страшно удобство, пък и нали само веднъж се взема. Абе, заслужава си! Ние мислим за всички стаи да си вземем такива.

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 20:26 от renkata

# 65
Мами бързо помагайте моля ви.
Този чай на ХИп против колики какво трябва да пише на него от коя възраст?За новородени ли?Днес купих един ,но пише на него от 4 месеца...Дали е подходящ и има ли други чайове?

# 66
  • 2 етажа над тавана
Този чай на ХИп против колики какво трябва да пише на него от коя възраст?За новородени ли?Днес купих един ,но пише на него от 4 месеца...Дали е подходящ и има ли други чайове?
Нашият е Чай на Хип за храносмилане и пише че е от първата седмица. Ама така си ми седи - Маги не го иска. Дали мога аз да го пия? newsm78

# 67

Нощна лампа, пред която има книга, за да не ни свети в очите. Ти питаш за нощното осветление, нали?
Не мисля да я махам скоро, защото ако не ми е светло, нощем ще се пребия (понеже си държа само едното око полуотворено, като ставам).

Мимка, стискам ти палци за утрешния изпит!

# 68
Абе мацки, нещо става с тия нашите бебета, много са кисели тия дни. Щом чак и Яна, която по принцип е супер спокойна днес сутринта се сцепи от рев и напъване......четох, че това нейното може да е кърмаческа стачка, криза на растежа бла бла....не знам и аз, ама постоянно ми се струва , че сме с цица в устата. Искам да я отуча да не седи само на ръце, но като отидем при родителите на Марин и баба й не спира да я носи, днес 4 часа я е дундуркала. И не иска да я остави Close
Писна ми
 Sad
Цунки Hug

# 69
Но мисля да го махам вече...Вие на каква светлина ги държите вкъщи
Вечер си пускам нормална лампа, ама бабълчето ме подсети за тези ключове и аз трябва да си купя, наистина са много удобни, а през нощта ползвам от тези дето са на батерии, натискаш ги и светват Simple Smile супер удобна ми е, мога да си я нося навсякъде. Е вярно батериите свършват бързо, ама аз си купих зареждащи се и нямам проблеми вече Simple Smile. А понякога за нощна лампа ползвам и монитора  hahaha, понеже при нас компа работи денонощно и като включа монитора и си е цяла нощна лампа  Joy

Този, който аз купих е чай за храносмилане и е от първата седмица, на Кало му харесва и си го пие, но му го давам леко затоплен, има по-голям ефект.

Нашият е Чай на Хип за храносмилане и пише че е от първата седмица. Ама така си ми седи - Маги не го иска. Дали мога аз да го пия? newsm78
Аз днес го пробвах и даже ми хареса Simple Smile (ама със захар Embarassed, аз пия чай само със захар иначе не ми харесва)

А и да се оплача, че коликите ни се върнаха Cry, след като 1-2 седмици беше много спокоен ... незнам дали времето му влияе или нещо друго, ама добре че поне засега с чая се справяме ...
Чудех се наистина дали има връзка с променливото време ... знам (и съм го изпитала на гърба си ... ), че при язваджийте пролетта и есента язвите се обострят, заради променливото време, та се чудех дали може и при бебковците да има нещо такова Thinking

# 70
Искам да я отуча да не седи само на ръце
Кало също прекарва доста време в ръцете ми, но всеки ден по-малко от предния ... гледам да го занимавам максимално докато лежи в креватчето ... пускам му играчката, пея му, говоря му и доста време минава и като му се приспи и започва да мрънка ... гушкам го и след малко заспива ... това ми се видя добра тактика и се надявам да се научи да се занимава и сам в креватчето ... ама си мисля, че това ще стане чак като започне да си хваща играчките и да си играе с тях, сега само ги гледа (те са и далеч де, няма как да ги хване, че нали още са дългогледи и не е хубаво да са близо)

# 71
Мерси zа милите ви думи  Hug  Ще докладвам как е минало посеЩението при остеопата, надявам се той да открие неЩо, което може да отстранява лесно и да сме по добре после  Praynig Ренка, не само деца родени с форцепс имат такива проблеми, просто при форцепс е по 4есто среЩнато  Wink  ОбЩо вzето това zа остеопатията е ново (модно?) явление и мнооооого хора не са 4ували въобЩе zа това, вкл. и аz. Но zнам ли, може би сега го откриват и Ще бъде големия хит след някоя друга година?  newsm78

# 72
Привет и от мен! Да се включа и аз по темите.

Значи ние имаме и кошница и шезлонг и определено мисля , че на Ема и е по-удобно в кошницата, след като спи по 4-5 часа в нея, а и тя се люлее , даже когато се размърда сама се залюшква. Шезлонга ще го ползвам по-нататък. Даже и на мен ми е по-спокойно когато е в нея , защото не може да изпадне настрани, пък в шезлонга ми се струва ,ч е може да се килне на една страна. Кошницата ни е на Бертони и съм много доволна,  струва 65 лева, а много се колебаех каква да взема, защото ни бяха дали 200 лв да си купим и не съм я избирала заради ниската цена, а защото най-много ни хареса. Утре ще кача снимки в албумчето.

Дадоха ни една малка лампичка , която се включва директно в контакта и свети много приятно. Мисля, че навсякъде ги продават и не са скъпи, а и не харчат ток.

И аз скоро си мислех дали трябва да сменям бибероните на шишетата  newsm78, но пък сега с номер едно не се е отказала и да суче, а ако взема по-голям номер дали ще иска!?

Ема вече прави паузи от по 5 часа, но през деня. Може ли някой да ми даде съвет какво да направя за да е нощем.

Чай на ХИП и тя пие този над 4 месеца, нямаме проблеми.

# 73
Благодаря за светкавичните отговори Hug

Ние тая вечер пак стачка не искахме да цокаме ,а иначе от шишето като се изцедих си хапнахме...След снощната ужасна вечер тази се надявам да е по-споокойна.

М/у другото мами да знаете колко трябва да изяжда бебчо на 1 месец и 2 дена-колко грама? newsm78

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.
02.06.2006-55 см. 4400 кг.

# 74

М/у другото мами да знаете колко трябва да изяжда бебчо на 1 месец и 2 дена-колко грама? newsm78

110 грама!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт