Клиники в Истанбул - Тема 6

• 92 551
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Няма как да няма...има и много забременели без ПИД на ембриона!

# 586
На 28 беше първоначалния ни преглед и макар че не се запознахме, Lemonello мисля че с теб се срещнахме в асансьора на тръгване. Успех ти желая!!! А на теб zhr89 благодарим за информацията за прословутите им HGS стикери, на излизане от магистралата имаше станция и от там си взехме. Simple Smile

# 587
Ваня Хараламбиева, благодаря за пояснението! Въпроса ми е насочен към момичета, които са правили ПИД.В малкото теми които намерих за него се коментира, че процента на успеваемост не е по различен от бластоцист с добро качество и въобще не е гаранция, че като е здрав ембриона ще се стигне до бременност.Няма и статистики, където се вижда процента на успеваемост. Изследването не е евтино, а е често препоръчвано от докторите.

# 588
Ваня Хараламбиева, благодаря за пояснението! Въпроса ми е насочен към момичета, които са правили ПИД.В малкото теми които намерих за него се коментира, че процента на успеваемост не е по различен от бластоцист с добро качество и въобще не е гаранция, че като е здрав ембриона ще се стигне до бременност.Няма и статистики, където се вижда процента на успеваемост. Изследването не е евтино, а е често препоръчвано от докторите.

Здравей!
Аз и още едно момиче, с което бяхме заедно по време на стимулация, забременяхме от първи опит след ПИД и ЗЕТ на здрави ембриони.

# 589
На 28 беше първоначалния ни преглед и макар че не се запознахме, Lemonello мисля че с теб се срещнахме в асансьора на тръгване. Успех ти желая!!! А на теб zhr89 благодарим за информацията за прословутите им HGS стикери, на излизане от магистралата имаше станция и от там си взехме. Simple Smile

Наистина!? Засякохме се в асансьора, но аз бях толкова неадекватна...пристигнах директно от летището с куфара, който влечах навсякъде, изгубих си телефона..и паралелно с прегледите и лабораторията и мъкненето на куфара провеждахме процес по издирването на телефона..накрая, за щастие го открихме в колата, която ме докара от летището. Въобще беше мноооого забавно. И накрая на деня осъзнах, че всъщност наоколо имаше доста двойки от България.

Надявам се, че прегледът е минал добре и продължавате напред. Много късмет и успех!!!

# 590

Здравей!
Аз и още едно момиче, с което бяхме заедно по време на стимулация, забременяхме от първи опит след ПИД и ЗЕТ на здрави ембриони.

И аз, както и едно момиче, с което също паралелно правихме опит, но в различни клиники. ПИД правят ако има индикации за такъв: възраст, мъжки фактор, генетичен проблем, повтарящи се аборти и др. Но не е масово препоръчван според мен. За нашия случай, беше силно желателен, а с толкова пари, които вече бяхме дали по неуспешни опити, не съжалявам и за миг, че направихме изследването. Разбира се трябва да се вземат предвид и да се разрешат и всички останали проблеми и пречки, преди да се пристъпи към ЗЕТ. Защото има и неуспешни опити, въпреки пид-а, поради други фактори и нерешени проблеми.
Никой няма до ви даде 100% гаранция за успех ако това търсите.

# 591
Elfy, smile благодаря ви за отговорите! Освен ПИД какво друго може да се направи за подобряване на шанса? Аз лично нямам миоми или някакви други пречки, но имам тромбофилия и завишени НК клетки на които в Турция въобще не ми обърнаха внимание. Русев ми беше предписал интрапилид и сега се чудя дали да го вливам преди ЗЕТ. Някои момичета се подлагат и на хистероскопия, но така и не ми стана ясно дали защото се подобрява средата в матката преди трансфер или има друга причина,

# 592
Съгласна съм с това мнение.Аз имах трансфериран ембрион с качествл 6АА след ПИД беше и генетично здрав и теста ми беше абсолютно отрицателен.Личното ми мнение е че е хубаво да се прави ПИД,защото преди това имах 2 опита с бременности без ПИД и бебетата бяха с генетични малоформации.

# 593
ПИД не увеличава шансовете за бременност. Не знам защо върлува такъв мит. ПИД просто ви спасява от трансфер на некачествени и обречени ембриони. И дори последното не е съвсем сигурно, защото дори при ПИД се изследват определено количество клетки, които може да не са здрави, но другите да са и резултатът да се окаже подвеждащ. Особено ако изследваните клетки не са важни за формирането на ембриона, а участват във формирането на плацентата. Ако един ембрион е здрав и няма някакви допълнителни проблеми и условности, той ще се захване и ще настъпи бременност с или без ПИД.

# 594
Според мен от гледна точка на финанси и лекарства, по- добре да се направи ПИД.
Един ЗЕТ струва ~ €1000, като добавим пари за лекарства, хотел, храна, път и всичко останало да се осъществи трансфера излиза по изгодно да се направи ПИД ~$300/ембрион и да се спести тъпкането с лекарства и малко финанси в случая.
Не ангажирам никого с мнението си, аз предпочитам да не се тъпча с лекарства и да предотвратя, ако мога обречен трансфер.

# 595
green tree, и аз съм с фактори за тромбофилия и имах завишени НК клетки. Ходих си на консултации при Русев и при Паскалева, и съответно съм на Клексан от началото, а също вливах няколко пъти Интралипид в началото на бременността. Не знам колко е помогнало всяко от тези неща, но аз исках да съм се подсигурила отвсякъде.
Колкото до ПИД-а, както казах за нас си беше силно желателен, с мъжки фактор и лош sdi резултат, с установен генетичен проблем при мен и 3-4 биохимични и 1 спонтанен, това беше много важно, за да сме спокойни, че не правим поредния обречен опит.
Но и мм имаше стимулация и на мен ми правиха лапаро. Така, че вероятно успехът се дължи на съвкупността от всички тези мерки, които бяха взети.
Точно затова казвам, че пид-а сам по себе си не гарантира успех, или поне не в повечето случаи, но дава голяма доза спокойствие и все пак увеличава шансовете многократно.

# 596
  • София
Здравейте момичета, искам да ви попитам за лекарствата закупени от Турция, има вероятност да пътуваме до Лозенград и искам да си купя от там Кринон  и десетина инжекции Прогестан, евентуално и пролутон депо, тъй като есента ми предстои ЗЕТ в БГ, а прогестерона ми е нисък, та въпросът ми е нужна ли е рецепта за да се купят и евентуално ако може без, има ли проблеми на границата после?
Благодаря

# 597
  • София
Здравейте,

някой може ли да ми каже има ли онлайн аптека в Турция, от която мога да поръчвам лекарства?
Нужен ми е Crinon gel 8 %

# 598
Може ли ориентировъчно да ми кажете Мемориал и Бахчеджи на какво разстояние  са една от друга?

# 599
Реално са на 10мин с кола, но предвид движението в Истанбул, ние сме го правили и час и половина, с кола.
Пеша, е на по- малко от час.

Общи условия

Активация на акаунт