Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 646
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
При цялото ми уважение, но репликата с алкохола беше изключително груба, казана и повторена около 200 пъти!
Който за каквото е отишъл, това е получил. Но да обобщиш хората и да ги наречеш пробити пияници, само защото са платили ол инклузив, не говори добре.
Аз и моят мъж не пием. За целият ни престой там, той е изпил 2 чаши бира, а аз си поръчах един коктейл заради една готина мацка от тук. Едно от нещата, които ол инклузива ми даваше обаче, беше да пия постоянно кафета и сокчета, и да ям сладкиши. Нещо, което аз обожавам! Пия между 3 и 4 кафета на ден, обичам всякакви изгъзици с кафе и още други подобни. Ако не бяхме ол, трябваше всеки път да си плащам напитките, сладкишите и въобще всичко, което не е към закуската, обяда и вечерята. Също трябваше да плащам във всичките а ла карт ресторанти.
Мисля, че всеки може да прецени сам за себе си кой вариант е най-изгоден за него, все пак сама си изкарвам парите и не дължа обяснение на някой защо искам вила с джакузи, а не колиба от слама. Хидроплана - другото нещо, което забелязах, че вади очи. Ами ние имахме избор - хидроплан, или да плуваме до ризорта. Ако бяхме без куфари, сигурно щяхме да поплуваме, но с тях беше по-сложно и решихме да се възползваме от транспорта.
Аз харесвам и нещата, които споделя Манфред. Той не харесва ризорти, но пък помага с доста изчерпателна информация за два от  местните острови. Въобще, темата предлага по нещо за всеки и заядливи подмятания са напълно ненужни!

# 391
....."за хора, които отиват не да си наливат с алкохол. "

Обожавам тази типично българска черта някой да прави обобщения от собствените си възможности или липса на такива .
Това че си запазвам висок клас вила и олинклузив означава че мога да си го позволя а не от любов към алкохола .
Дали един остров е по - добър или по - лош от друг е въпрос на личен избор а не на пари .....
И накрая това е тема в която споделяме , коментираме и обменяме мнения за различните атоли на Малдивите а не коментираме дали всеки поръчал олинклузив - селект , голд или премиум е " примрял " за алкохол .Трудно може да се изпие алкохола в ризортите .По - лесно е да разберете че всеки прави това което иска и според възможностите си ......Подобни обобщения нямат място тук .
Всички четящи разбраха, че " можеш да си позволиш" луксозен курорт. Чудесно за теб. Похвали се. Но някои търсят съвет как да си позволят чудесно прекарване без да хвърлят излишни пари, защото вероятно доста са се поизпотили за доходите си.Коментарът ми е за тях, а не за тези, които не си правят сметка. Очевидно си пропуснала въпросите на хора с различни от твоите завидни материални придобивки.Разликата между ол и фулборд е в алкохола, тъй че не виждам друга причина да се изхвърлиш с олинклузив, освен" любовта към алкохола" или " защото мога да си го позволя". Ти явно си от вторите и намираш за нужно да го обявиш.Извинявай, ако се чувстваш засегната, но за мен да даваш много повече пари за нещо, което се получава и с по- малко е признак на пилеене.Имаш- твои са си- пилей си! Но аз ценя всеки лев, който съм изкарала и не смятам, че трябва да го изхвърлям просто" да демонстрирам, че мога да си го позволя". А и доста от търсещите съвет се интересуват как да получат максимума за възможностите си, а не как да харчат излишно.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 22:34 от janiap

# 392
Laughing , никога не съм разбирала злобното и агресивно поведение породено от комплекси за малоценост .

Разликата  е не  само в алкохола но явно вие имате сериозен проблем с него .
И колкото и да ви е трудно да го приемете всеки сам прави своят избор как да " пилее " парите които изкарва без да се съобразява с вашите критерии за това .
Спирам спама , темата е за приятно време в Рая а не за .......

# 393
Благодаря Ида  за отговора ,изчетох поста ти , но 6500 евро са доста пари поне за моето семейство . Затова и зададох така въпроса . Ще следя впечатленията и коментари .
И аз си мислех, че няма да мога да си позволя Малдиви на ризорт след изчетените тук курорти и проверка на цените им. Това са направо абсурдни суми за нашите възможности. Но след многомесечен рисърч и куп проучвания на хотели, агенции и видове настаняване се справих с финална сума: 2100 евро за трима на ризорт в супериорна плажна вила с фулборд.
Може ли линк към вилата, в която сте били Вие? Simple Smile

# 394
  • София
Освен алкохол и всякакви варианти на алкохолни коктейли, в добрите ризорти се предлагат и десетки видове безалкохолни коктейли.
А предвид късия ден е безкрайно удоволствие да седнеш в някое заведение и да се наслаждаваш на залеза, музиката или песните с питие в ръка - без значение алкохолно или безалкохолно.

Нормално да се търсят и резорти по-ниски цени, и местни острови - навсякъде ще изкарате добре, ако с това настроение отивате.

Информацията тук е безкрайно полезна, затова нека всеки има правото да изкаже личното си мнение.
Надявам се да се дават все повече отзиви след пътуванията.

# 395
Много гразно нападнахте момичето, което даде съвет, че почивка на Малдивите може да е достъпна за повече хора. Мисля че не е тук мястото да се мери горната граница на похарчената сума, защото такава няма! Всеки си преценява дали алкохолът му е жизнено важен. Ако да-разбира се ще плати, ако човек не пие -няма смисъл да доплаща за това и разходът значително намалява.

# 396
Много гразно нападнахте момичето, което даде съвет, че почивка на Малдивите може да е достъпна за повече хора. Мисля че не е тук мястото да се мери горната граница на похарчената сума, защото такава няма! Всеки си преценява дали алкохолът му е жизнено важен. Ако да-разбира се ще плати, ако човек не пие -няма смисъл да доплаща за това и разходът значително намалява.

Мимчето, нещо си в грешка, обаче. Никой не е нападал момичето, но виж момичето обяви, че всички, които взимат ол, го правят, за да се натряскват до козирката, защото притреперват без пиене, защото толкова не могат да издържат и седмица без алкохол. А всъщност ол инклузива изобщо не е само алкохола, има още 100 неща, които иначе трябва да платиш на доста неизгодни цени.
 Като защитаваш някой, поне да има за какво. Темата си беше прекрасна и нейното подмятане за алкохола беше абсолютно ненужно!
Не е единствената, която е споделила по-евтин вариант за Малдиви, много хора са го направили, включително и аз.
Пак ще намеся Манфред, но той е пример, че можеш да изразиш различно мнение без да засягаш останалите и така всички те разбират и няма недоразумения. Щом той може, мисля, че и другите могат.

# 397

Ще се повторя (за съжаление ) но не обобщавайте а четете внимателно кой , какво е написал .
Горната и долната граница е индивидуална за всеки т.е. ние си определяме рамките , в които се простираме .Но когато някой опростява всичко само и единствено до изпития алкохол аз пак ще отговоря по - този начин .
Аз се прибрах от Курамати( далеч не е от луксозните ризорти )  през януари а Ида преди дни .И двете семейства избираме олинклузив защото ти позволява да се храниш в седемте ресторанта на острова .Те предлагат различна видове кухня , която за мен беше интересна и вкусна да опитам .Божествени десерти ( обичам сладко ) , безплатен мини бар , безплатно оборудване за шнорхелинг , екскурзии и различни алкохолни и безалкохолни напитки . И затова тук в темата всеки споделя ( без да обижда ) , дали да си в ризорт или на остров с местно население .И ако си избереш първото с олинклузив а пази боже стигнеш до там с хидроплан , не те прави алкохолик и човек който "пилее " пари .А просто това е твоят избор на почивка .
+1 от мен за мнението  на Ида за това което Манфред е написал .Точно , ясно и без да обобщава и обижда .Това се нарича толерантност ( нещо което често забравяме ) .
За всеки мястото което е посетил е най - красивото , защото така го е усетил в сърцето си .Което не означава че трябва грубо да натрапваш своето мнение и да обиждаш тези които мислят различно .И е нормално някой да ти каже че не си прав .Тук не сме да си мерим ......атолите и да броим чашите с алкохол .А да споделим мнение което би могло да е от полза без да обиждаме .

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 10:33 от nkv_sz

# 398
Видях 15 нови мнения и се зарадвах, че има нови неща за четен - пък то караници.
По-добре прекратете.
Според мен коментара с алкохола не е бил умишлен, а по-скоро е целял да бъде информативен. Виждала съм много подобни и в tripadvisor форумите. Там никой не се засяга.
Но е добре принципно да се въздържаме от квалификации, и да се придържаме към фактите.
Така ще е по-приятно на всички Simple Smile

Аз лично съм любопитна и бих прочела повече подробности как се стига до цена от 2100 евро за трима в резорт за фулборд с трансфера, защото това си е много добра цена и би било полезно и за мен като лоу кост/макс качество ориентирана.

Та  janiap - моля за малко повече инфо, за кой период и през къде резервирахте.
За справка нашата комбинация от местен остров с включени екскурзии за 4 дни и бюджетен резорт на ВВ след това за 3 дни без нито една екскурзия излезе 4200 долара /с всички допълнителни разходи за храна и напитки/, което ме навежда на мисълта, че не съм планирала вероятно добре. Та малко повече инфо, ще е от полза на всички.

# 399
  • Варна
Здравейте : )
има дни, когато хората са по-чувствителни Wink

Малко се преекспонираха нещата. Ако не бяхте писали как сте възприели инфото за алкохола- нямаше и да обърна внимание : ))))

За мен също е интересно постигането на по-ниски разходи. По причини, че тези пари могат да отидат за още 1 ходене до Малдивите, например. Или на 2 ходения да имаш и за трето.

По принцип световната практика е по-скъпите места  да са такива, за да се ограничи достъпа на масовия поребител и да останат достъпни за "елита". Разбира се има и по-луксозно обслужване и обстановка, но главното е това - масата да бъде изтласкана, за да се осигури спокойствието на по-заможните.

Благодаря за информацията - всяка е полезна.

# 400
Аз не съм целяла да засегна заможните потребители, а да помогна на тези, които искат да отидат на ризорт, но не искат/ не могат да си позволят да изсипят пари за един апартамент за седемте дни в рая. Малдивите са достъптни и можете да преживеете лукса на екзотичен остров ( ризорт) без местни за прилична сума в отлични условия, без да ви липсва нищо( освен толкова важния явно за някои алкохол) Това продължава да е моето твърдение и моля хора с " възможности" да не четат, за да не се засягат от опита на простолюдието,не са ми таргет- аудиторията на споделената информация.

[/img][/img]
Не предлатлгам да онсядате в " сламена колибка", както се изрази някой от засегнатите и затова сложих една снимка на бунгалото. Нашето се водеще супериорно плажно бунгало. Нямам снимки от вътре, но на сайна на ризорта са си точно както в действителност. Малко снимки от различни страни на острова, за да прецените дали е достатъчно хубав по ваши си критерии.

Почивката я купих от Дертур Австрия за 700 евро на човек през май за началото на ноември. Мисля, че не е точно най- силния сезон. Но имаше оферти за декември на същите пари. В нашия ризорт фулбордът е с храна 7.30- 10, 12.30- 14.30 и 18.30- 21.30. Вода, топли напитки и сокчета в часовете нахранене без ограничения. Само сокчетата бяха единствено на закуска. В стаята всеки ден имаш зареждане безплатно на вода  кафе и чай. Не виждам кое точно ми оправдава олинклузива- нито кафетата са пропуснати, нито яденето.  Яденето беше страхотно- и риби, и местни азиатско- индийски щанд си имаш, и спагети- лазаня, суши. За десертите пък какви разкошни неща. Олинклузивът имаше право на една екскурзия "нощен риболов", която струва 50 долара иначе и алкохол. Толкова за разликата между ол и фул. А и едно зареждане на минибара с кола и тоник. Ей това при каквито и да е възможности не си струва 90 долара на човек на ден, освен ако не пиеш много алхохол. Една кола е 4.90 долара, тъй че ако ще плащаш за " безалкохолните", както някой се заяде- къде са 90 долара и колко коли ще изпиеш за тях? Един коктейл е 15 долара. А ла карт ресторантите се включват само с пиенето в ол, а не с ядене- всички плащат. Където се хранят ол, там и фул. И в това съм абсолютно сигурна, защото приятелите с нас се подведоха да платят ол, от страх да не им излезят много скъпо добавките( защото си мислеха, че фулборд ще е ограничаващ пакет). Всички атракции- джакузита, кортове и практики( йога, белиденс и т.н) си бяха достъпни и с фулборд пакет. През целия период сме били все едно сами на плажа, въобще не усещаш, че курортът е пълен. Тъй че няма тълпа, няма местни( които не работят), реално е по- хубаво отколкото снимките в нета.
Курортът е Sun Island.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 12:39 от janiap

# 401
Благодаря. Трансфера влиза в тази цена нали?
Агенцията приема ли резервации от БГ или вие сте в Австрия?

# 402
Благодаря. Трансфера влиза в тази цена нали?
Агенцията приема ли резервации от БГ или вие сте в Австрия?
Трансферът с вътрешен полет( 25 минути) влиза в цената. Фиестатравел е официален представител на Дертур в България, но може са гледаш оферти и през Туи. Аз харесвам да ходя през немски оператор, защото се отнасят по- добре към немски туристи на определени места според мен.

# 403
Агенциите приемат.
Ние бяхме на съседния остров Холидей ,посещавахме и Сън ,защото има постоянно трансфери между двата острова.Един до друг на един собственик и можеш да ходиш и на двата.Препоръчвам го особено Холидей ,въпреки,че е малък и не е 5 зв.Ние бяхме на Ол инклузив,бях направила резервация на друг остров ,съвсем друг резорт 5 зв доста по луксозен,но непредвидени обстоятелства от много неприятен характер ме принудиха да променя датите.Първия резорт вече нямаше места за новите дати ,които първоначално бяха 13-20 декември о се наложи да пътуваме 18-26 декември ,за да не изгори платената резервация ТУИ ни дадоха 3-4 резорта други ,където да прехвърлят резервацията ,по отзиви в трип-а избрах Холидей.Ocean Vila ,а преди трябваше да сме във водно бунгало с джакузи.Оказа се ,че избора ни е прекрасен и изобщо не съжалих за липсващите водни бунгала.Имаше поляци,живеещи от 15 г в Англия за трети път на Малдиви,този беше по-ниско бюджетен резорт от предишните им и за първи път казаха ,че искат да повторят резорт..
Така ,че на избралите един от двата острова няма да съжалявате.

# 404
  • тук-там
Не се карайте - място на Малдиви има за всечки.  Laughing
Ето нашата резервация. Дори беше с безплътен кенсъл.
С малко повече търсене може да се почива съвсем бюджетно, в не толкова бюджетно място. Peace
Доплатихме накрая около 200 долара още за храна и напитки, въпреки, че особено за храната нямаше нужда.  Отделно самолетни билети по 400 евро на човек. Това е за 5 нощувки, 3 възрастни.

Paradise Island Resort & Spa
Maldives
Lankanfinolhu, North Male Atoll, PO Box
2073, Maldives
, MALDIVES, MV
Free Cancellation is valid on this booking
till 09 Nov 2018 02:00 PM
PAYMENT DETAILS
Full Amount of USD 1185 Has already
been Paid.
Superior Beach
3 Adults