Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 683
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, харесала съм си Kandima resort, някой знае ли вариантите за трансфер?

# 511
Щом сте си харесали резорт, трансфера може да бъде осъществен само от тях, затова вижте най-добре на сайта им.

# 512
  • на земята
Здравейте,ще започвам организация за Малдиви,с дете сме на 7 год.
Та искам да ви попитам за хубав хотел и близко място за гмуркане,който да не е отдалечен много,трансфера да е близо?
Ако има такъв разбира се,в момента разучвам и се връщам да ви прочета.Благодаря за темата.
От януари до март добре ли е за посещение?

# 513
Най-добре е да отворите картата и да си намерите хотел според локацията /ако тя е водещатата/. Общо взето всички острови са с място за гмуркане /острови са все пак/, а "хубав" хотел е много субективно определение.
Имайте предвид, че има хотели, където не се допускат деца.

# 514
  • на земята
Най-добре е да отворите картата и да си намерите хотел според локацията /ако тя е водещатата/. Общо взето всички острови са с място за гмуркане /острови са все пак/, а "хубав" хотел е много субективно определение.
Имайте предвид, че има хотели, където не се допускат деца.
Много благодаря

# 515
Аз се отказах ит Мафуши. Не е добра идея

# 516
Та искам да ви попитам за хубав хотел и близко място за гмуркане,който да не е отдалечен много,трансфера да е близо?
Ако има такъв разбира се,в момента разучвам и се връщам да ви прочета.Благодаря за темата.

Аз ще ви посъветвам как процедирахме ние, с дете на 10 ходихме.
Първо трябва да решите дали сте ограничени в бюджета, и дали ви се лети с хидроплан. Ако нямате проблеми с това,  отворете примерно букинг или трипадвайзор и си харесвайте там спрямо вашите предпочитания за хубав, и след това пуснете в ревютата reef и вижте какво споделят хората за рифа на конкретния резорт.

Ако не искате да летите с хидроплан, и не искате трансфер повече от 30 мин с лодка,  тогава огледайте резортите направо в google maps, които са в атола на Мале, или този под Мале (забравих му името), и пак така в коментарите търсете мнения за рифа.

Ние бяхме на Бандос, само за там мога да кажа, че рифа е изключително достъпен - влизахме заедно с детето, но пък откъм спокоен пясъчен плаж - много малка беше ивицата преди да започне рифа.

# 517
  • на земята

Аз ще ви посъветвам как процедирахме ние, с дете на 10 ходихме.
Първо трябва да решите дали сте ограничени в бюджета, и дали ви се лети с хидроплан. Ако нямате проблеми с това,  отворете примерно букинг или трипадвайзор и си харесвайте там спрямо вашите предпочитания за хубав, и след това пуснете в ревютата reef и вижте какво споделят хората за рифа на конкретния резорт.

Ако не искате да летите с хидроплан, и не искате трансфер повече от 30 мин с лодка,  тогава огледайте резортите направо в google maps, които са в атола на Мале, или този под Мале (забравих му името), и пак така в коментарите търсете мнения за рифа.

Ние бяхме на Бандос, само за там мога да кажа, че рифа е изключително достъпен - влизахме заедно с детето, но пък откъм спокоен пясъчен плаж - много малка беше ивицата преди да започне рифа.
Много благодаря за съвета,така ще направя.
Ще търся около атола на Мале освен.

# 518
За ориентир в разстоянията - може да ползвате Мале-Бандос 15-20 мин. Вижте колко см е разстоянието в google maps, за да екстраполирате.

# 519
  • София
Някой бил ли е на Olhuveli? Интересува ме най-вече дали има близък риф. Имам предвид такъв, до който не е необходимо да се ходи с лодка. Също така и плажовете как са?

# 520

Препоръчвам да не избирате атола на Мале, нито на този под него. Първия защото това е най-урбанизирания атол - там има стотици кораби, много от островите са индустриални, летището е на един от тях, постоянно летят ниско самолети. Ако ще сте в този атол, то по-добре в най-северната му част. Втория, защото е от най-старите посещавани атоли и островите вече не приличат на нищо (Маафуши, Гули и т.н.). Все още са приятни за почивка и не особено населени Укулас, Тодо, Расду и въобще всички от атола на Укулас. На час и половина са с лодка.

# 521
  • на земята

Препоръчвам да не избирате атола на Мале, нито на този под него. Първия защото това е най-урбанизирания атол - там има стотици кораби, много от островите са индустриални, летището е на един от тях, постоянно летят ниско самолети. Ако ще сте в този атол, то по-добре в най-северната му част. Втория, защото е от най-старите посещавани атоли и островите вече не приличат на нищо (Маафуши, Гули и т.н.). Все още са приятни за почивка и не особено населени Укулас, Тодо, Расду и въобще всички от атола на Укулас. На час и половина са с лодка.
Благодаря ви за насоките.
Доста гледах,и четох и наистина е така.
Може и с хидроплан ,но да е по наблизо.Даже мисля,че детето ще му хареса и на нас също.
Така,че обмисляме да е хубав хотела,да има риф и да не е супер отдалечено.
Вече сме наясно какво търсим.
Чудим се дали януари ,февруари или март е най добре да се иде?
Благодаря ,че се включвате.

# 522

Манфред,
Всичко е така, обаче има хора различни, и различните неща тежат по различен начин при вземането на решение. Един харесва резорт, друг остров, един иска да лети с хидроплан, друг е ОК с лодка. Затова е добре повече инфо да даваме, пък накрая решението всеки ще си го вземе спрямо неговите предпочитания.
Ти знаеш аз колко време те тормозих за инфо, и накаря прецених че час и половина с лодка няма да ни е ОК, и избрахме да летим.
А и питането на *аличка* аз поне го разбрах като питане за резорт - не за остров. Резорт достъпен с лодка и за кракто трансферно време има само на тези 2 атола. До останалите хидроплан.
Аз лично също бих опитала хидроплан, ако отидем пак - интересно ми се вижда. Риска при хидроплана е да се наложи да чакате хора да се съберат от няколко полета.

# 523
А какво ще кажете за Thulusdhoo, някой бил ли е там ?

# 524
  • София
Хидропланът има две предимства - бързината на достигане до желаното място и гледките, които се виждат от въздуха. Иначе изобщо не е толкова романтично - друса, мирише на гориво понякога, вътре е мноооого топло, а когато каца и излита и има вълнение друсането е колосално. Smiley

Аз се опасявам, че на 7-годишното дете ще му доскучае в обикновен ризорт(за местен остров дори не говоря) - потърсете ризорт, в който предлагат някакви забавления за деца. Когато аз търсих преди време срещнах такива, но не ги запомних.

И не бива да ви спира, че ще харесате нещо в близост до летището - не се чуват толкова много самолетите - това според познати почивали в такива ризорти. Много повече се чуват хидропланите, ако вилата ви е откъм страната, където кацат.

Общи условия

Активация на акаунт