Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 596
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
  • тук-там
И аз препоръчвам катарците - има престой в Доха, но докато се разкършиш, хапнеш  и огледаш - минава.
2х5 часа е супер, не се усещат толкова.

# 541
Аз също предпочитам катарците, неусетно минават 2×5, хапване, разходка из летището, а един път направихме и тур в Доха понеже престоят ни беше повече от 8 часа

# 542
Аз също предпочитам катарците, неусетно минават 2×5, хапване, разходка из летището, а един път направихме и тур в Доха понеже престоят ни беше повече от 8 часа

А с какво го направихте този тур?Живот и здраве и ние ще летим за Малдивите през априлската ваканция с Катарците и имаме 8 часа престой и ни се иска да се разходим из Доха.
Все още нямаме и хoтел на Малдиви само билети.Ако ми предложите нещо за семейство с 2 деца на 13 и 11 ще съм благодарна.

# 543
http://www.earthwanderess.com/free-doha-city-tour-qatar-airlines/

Туровете са безплатни, условието е да имате престой между двата полета повече от 8 часа. Отиваш на място, чакаш и се записваш. В сайта е описано мястото, където записват.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 10:55 от AnMary

# 544
Туровете са безплатни, условието е да имате престой между двата полета повече от 8 часа. Отиваш на място, чакаш и се записваш. В сайта е описано мястото, където записват.
Безплатните са само дневни. Последният беше към 4 следобед. Поне така помня, защото ние си букнахме платен за по- късно. Но може и аз да греша, а и престоят ни май е 7 часа.

# 545
Нашият тур беше от 10ч или 11ч не помня и продължи около 3 часа и на място се записахме на летището за него.

# 546
Ние ще кацнем към 18 и летим 2 сутринта.8,20 часа ни е престоя.Мислихме да се разходим из града и да хапнеме някъде,но четох на сайта че има около 40 мин.само за разходка ,което е недостатъчно за вечеря.
А как стои въпроса ако си наемем самостоятелно такси да ни развежда?Общо 8 души сме.Две сем. с по 2 деца.
И последно някой ходил ли е с по големи даца да препоръча хотел с вили или бунгала които да са със 2 отделнои спални.Почти не намирам такива.Повечето са с разтегателни дивани или са за най много 1 дете.А нашите вече са на 13 и 11 години.Големички са да се съберат двете на диван .На другото семейство също.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 21:08 от pipi_rz

# 547
За четиричленно семейство в Курамати предлагат семейни двуспални къщички. Къщичките са на плажа и са нови с модерно обзавеждане.
А за посещение в Доха /индивидуално с разходка, вечеря  и т.н./мисля, че се изискваше виза, но може да има вече промяна. А за безплатните турове нямаше нужда от виза. Автобусът ни взе от летището, вътре имаше гид, разходка из Доха, спряхме за малко на Палмата и на пазара за сувенири и това беше. Няма време за хапване и индивидуална програма тук-там. Общо обиколката ни продължи около 3 часа.

# 548
Здравейте, включвам се няколко въпроса:

Някой да е бил на о.Дараванду?

Ако си на местен остров, не ризорт, колко често можеш да ди плащаш  екскурзия до някой частен ризорт?

Кой е хотелът?
quote author=Манфред link=topic=1043907.msg36928135#msg36928135 date=1529604992]
От предната тема за местния остров - не е лошо, обаче не е като на резорт, ако не сте всеки ден на трип до резорт няма много за правене там, плажовете повечето са забранени за къпане по бански и алкохола е забранен. Ако е за няколко дни 5-6 с трипове е супер оферта, но иначе е по-добре резорт. За резортите на мен навсякъде ми харесва, така или иначе основно сме във водата, по-малките резорти са по спокойни, няма такава навалица и аз ги предпочитам Simple Smile
На острова, накойто ходим (Укулас) , няма никакъв проблем с плажове

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 14:25 от ver4eto_sv

# 549
За Дараванду има страхотен пътепис

https://www.nationalgeographic.bg/?cid=118&article=5483

# 550
Да, прочетох го преди няколко дни и оттам реших да проуча Малдивите като опция за почивка. Дори се свързах с момичето и чакам още подробности. Започнах да чета темата  и реших да попитам ако някой тук има опит.
Малдивите мислех, че ми е извън ценовата категория. Много трудно намирам ризорт за 2000-2500€ FB или ол, за двама общо, престой 7-10 дни. Всъщност аз не пия, та ол не ми е най-важен, но гледам и сравнявам. Просто над 2.5к само за хотел и хранене, не мога да отделя. Имам и предвид и сам.билети за двама. Искам да плажувам и да обикалям по екскурзии.

# 551
  • София
Няколко пъти в Доха сме се разхождали сами с гр.транспорт.
През лятото не съветвам никого да го прави - ха ха голяяяяяяяма жега и ти се иска само да влезеш на хладно.
В другите сезони е ОК - купувате от водача карта за цял ден - около 10лв. май беше и можете да се поразходите.
Няма много забележителности, но има интересни сгради.

# 552
  • гр.Пловдив
Записвам се и аз тука с резервирана почивка ноември за Кандима резорт и летене с Катар. Връщам се да чета и после ще питам за неща, които ме съм манерила отговори.

# 553
Чакаме отзиви за Кандима Wink

# 554
  • гр.Пловдив
Чакаме отзиви за Кандима Wink
.                                                                   Почивката е ноември, до тогава се надявам аз да събера отзиви от вас Wink

Общи условия

Активация на акаунт