Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 573
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Аз нося Хексалгин абсолютно винаги и навсякъде. Мъжът ми и дъщеря ми вдигат температури над 40 градуса, освен това действа и като болкоуспокояващо. Извън Европа нося антибиотици - детски Клацид и Сумамед , Смекта, Хидрасек, Татнтум верде, капки за нос ...
Задължително антибиотик и противоалергично (хапчета и за мазане).

# 586
Аз тръгнах с огромен несесер с лекарства, в който освен изброентие бях взела и антибиотик предписан от ЛЛ, в концентрация подходяща за детето, и в количества ако се наложи да го пие някой от възрастните.
Освен това носех йодасепт маз, марли, лепенки и спрей с АБ и кортикостероид за обработка на рани (също изписан от ЛЛ).
От всички симптоми не бях покрила единствено кашлица, и точно на мен ми се наложи да ми дотрябва сироп, тъй като тръгнах от тук с лек вирус, след който там ми се възпали трахеята и си беше болезнено.
На местрия остров, на който бяхме имаше аптека, в която аптекарката говореше отличен английски. Имаше и лекарски кабинет, но прецених че не съм чак за там. Купих си сироп от там, който беше "най-лекия " им вариант, съдържащ: салбутамол, бромхексин, ментол и гуаифенезин в едно Simple Smile

Може би това, което трябва да се внимава е лекарствата да не съдържат опиоидни съставки и алкохол като разтворител.

# 587
Здравейте и от мен прекрасни хора. Изчетох всичко от темите който сте публикували. Така сега започвам организация на нискобюджетни Малдиви. Тук много полезни ми бяха съветите на Manfred, но все още се чудя какво да правя. Ще бъдем около 8 момичета, за сега съм се спряла на островите Тодо и Укулас, макар че по ме влече Тодо. От ресорите гледам Бандос и Ембуду, макар че цените за там са ми височки, но може и да успеем. Ако можете да ми дадете още някакви предложения за нискобюджетен хубав остров, ще съм ви много благодарна. Единствените ни претенции са да има близък риф до който се стига с плуване. Благодаря ви и прекрасни пътешествия на всички!

Двата острова имат доста разлики. За някои хора са минуси, за други плюсове, затова ще ги изредя без да ги определям:

1. Тодо е много по-голям от Укулас. - Ще трябва да се ходи доста повече, за да се стигне до плаж, до ресторант или просто за разходка.
2. Тодо има два плажа - единия (южния) е с костенурки съвсем близко до брега, но рифа е далеч и въпреки, че живота във водата е богат, не е това, което е в рифа. Същия плаж е и доста пренаселен. Другия (северния) е по-тих, и рифа му е отличен, но се стига трудно до него - плуване през плитчини около 200-300 метра.
3. Укулас също има два плажа - централен (южен), с отличен и достъпен риф и северен, който няма риф, но е с приятни места за плажуване и доста по-прохладен, защото е от наветрената страна на острова. Има и трети плаж (от южната страна), който е частен на едно от хотелчетата, в които съм ходил няколко пъти. Даже, май това е основната причина, по която ходя там.
4. Ресторантите на Укулас са 5-6, но всички до един са с много качествена кухня и сам по себе си всеки ресторант  има свой стил на готвене, което внася доста разнообразие. На Тодо така и не намерихме читава кухня.
5. На Тодо има огромни градини с папая, манго, кокос и др, което прави тези плодове там по-достъпни и малко по-евтини. На Укулас ги има също по магазините.
6. Магазините на Тодо са по-богато заредени, но пък в тези на Укулас не съм установил да липсва нещо нужно.
7. Ако все пак човек твърдо е решил, че трябва да намери алкохол (незаконно), то това може да го направи по-лесно на Тодо, където има ресторант собственост на руснаци и срежу скромна сума 200-250 долара може да се снабди с бутилка джони (ред), която в бг струва 15 лв Simple Smile
8. Майсторите на по-дълбокия шнорхелинг могат да имат по-богат улов на октоподи и лобстери около Тодо, защото там има места с тези обитатели на океана на 300-400 метра от брега и с плуване са достъпни.
9. Трансфера и до двата острова е еднакво лесен и за еднакво време - час и 15-20 мин.
10. На Тодо може да се намери по-просторен хотел с по-голям двор, просто защото острова е в пъти по-голям.
11. Ако времето е много ветровито, то Укулас е по-подходящ, защото все пак е част от атол и южната му част, откъм атола, е подветрена и там обикновено е тихо, дори и при силни ветрове.

ми.... по памет, това е.

# 588
Нашето ходене на Малдиви беше този февруари, бяхме на Курамати. Несравнимо изживяване.
 Сега обаче ми влезе буболечка в главата, че искам на местен остров и резервирах ето това http://www.booking.com/Share-v9x1nC. Имам време и мога да размисля, и да си букна пак Курамати.
Но пък такова вълнение ме обзе като го запазих, ще каже човек, че за Луната съм се приготвила.

# 589
  • на земята
Малко помощ ако може,чудя се какво ще е по добре да запазим на Курамати.С дете ще сме на 7 годинки и двама възрастни.
Плажно бунгало,Делукс вила или плажна вила?
Кое ще ни е по удобно и на плажа.
За пръв път ще сме там,ще радвам който е ходил да сподели къде е отсядал,доста от форума са били на Курамати.
Решихме да февруари дано времето е с нас.
Много ви благодаря.

# 590
Нашето ходене на Малдиви беше този февруари, бяхме на Курамати. Несравнимо изживяване.
 Сега обаче ми влезе буболечка в главата, че искам на местен остров и резервирах ето това http://www.booking.com/Share-v9x1nC. Имам време и мога да размисля, и да си букна пак Курамати.
Но пък такова вълнение ме обзе като го запазих, ще каже човек, че за Луната съм се приготвила.

Хотела е от хубавите на Укулас. Намира се на северния плаж и в съседство с тайландски ресторант с отлична кухня (и супер люта плодова салата Simple Smile ). Но, имайте предвид, че снимката от букинг с празното островче с двете дръвчета не е от там Wink

# 591
Питах в темата за круизи, но реших и тук да пробвам - как може да се организира самостоятелна екскурзия от Мале до някой остров/ризорт и на каква цена?
Тези, предложени от круизната компания, започват от сто и няколко евро на човек за 4 часа с включен транспорт и welcome drink.

# 592
Питах в темата за круизи, но реших и тук да пробвам - как може да се организира самостоятелна екскурзия от Мале до някой остров/ризорт и на каква цена?
Тези, предложени от круизната компания, започват от сто и няколко евро на човек за 4 часа с включен транспорт и welcome drink.

Всички "култивирани" острови имат поне по две спийд лодки на ден до-от Мале. Някои от тях са с междинни спирки по други острови, което прави вторите острови също възможни дестинации за екскурзии. Разбира се, говорим за атолите около Мале, които са на час до два. Цените на спийд лодките са от $35 до %50 на човек, ако си ги плащате през хотелиера, а ако сами се пазарите, може и до $15 да стигнете. А за ризортите, ще трябва да ползвате вече организирана лодка. Зависи откъде ще я наемете и до кой ризорт. Цените, които аз зная са от $100 нагоре на човек.

# 593
  • София
С колко време ще разполагате?

# 594
Корабът ще е на котва в Мале от предишния ден и отплава на следващия в 20 ч. Т.е от сутринта на следващия ден до 19 ч.

# 595
Корабът ще е на котва в Мале от предишния ден и отплава на следващия в 20 ч. Т.е от сутринта на следващия ден до 19 ч.

Изглежда, че можете да посетите Расду например (по памет сутрешна лодка в 10, връщане в 16), който хем е близко, хем е доста зелен и приятен за разходки остров. А и не е толкова пренаселен като Маафуши например. А за ризортите, нека кажат ризортаджийте, аз съм по селския туризъм. Simple Smile

# 596
Манфред, разглеждах реални снимки от хора, тези в букинг дори 1/3 не са техни, а са от ризорти.

При ходенето ни на Курамати, имахме екскурзия до Расду. С ръка на сърцето заявявам, че по-неприятна и отблъскваща гледка не бях виждала. Беше пълно с боклуци, строителни отпадъци, стърчащи железа, пепеляк, мотаещи се котки и кучета. Създаваше ми усещането за циганско гето. Ако и там, за където съм се запътила, положението е толкова плачевно, бих си отменила резервацията и бих си се върнала на Курамати.

Лаленце, вземете си плажно бунгало според мен. Те са до супериорните вили с джакузи, в които ние бяхме отседнали. Пред бунгалата имаше вързани люлки, имаха си и веранда, и нещото, което за мен беше +, а в началото отчитах като - е, че са от страната на рифа. Делукс вилите са от другата страна, на плажа при тях винаги има хора, а там сякаш бяхме единствени на острова.
Плажните бунгала с люлките, за които говоря, са точно до основния басейн, който е до рецепция. На мен много ми харесаха.

# 597
  • София
Мисля, че е добре да отидете на ризорт за целия ден, но дали сами ще можете да го организирате не знам.
Пробвайте да пишете на тази фирма - в нея работи българка и е много точна - ако може да ви съдейства, ще го направи с удоволствие.

# 598
Благодаря ви, момичета!!!
 Няма да пътувам аз, а мои познати. Държат да видят къщички над водата.

# 599
Малко помощ ако може,чудя се какво ще е по добре да запазим на Курамати.С дете ще сме на 7 годинки и двама възрастни.
Плажно бунгало,Делукс вила или плажна вила?
Кое ще ни е по удобно и на плажа.
За пръв път ще сме там,ще радвам който е ходил да сподели къде е отсядал,доста от форума са били на Курамати.
Решихме да февруари дано времето е с нас.
Много ви благодаря.

Лаленце , ние отсядаме във Делукс биич вилите д джакузи .На плажа сред много растителност .До осн.ресторант са , препоръчвам 215 и 214 вила

Общи условия

Активация на акаунт