Брачен договор и защо не е популярен в БГ?

• 34 208
  • 632
  •   1
Отговори
# 600
Невена, с тръст става нали? Едно време имах гадже французин и всичко им беше в тръст.

За всичките щати не знам как е, но в Калифорния знам. Чрез завещанието си можеш да направиш каквото си искаш и да даваш или не на който си искаш.

Затова е "изгодно" да се разведеш още приживе и да получиш 50% от всичкп придобито по време на брака, а ако има доказана изневяра можеш и много повече, а децата много вероятно да са за теб, както и издръжка докато не се омъжиш повторно.

# 601
  • Далечният изток
Невена, с тръст става нали? Едно време имах гадже французин и всичко им беше в тръст.

За всичките щати не знам как е, но в Калифорния знам. Чрез завещанието си можеш да направиш каквото си искаш и да даваш или не на който си искаш.

Затова е "изгодно" да се разведеш още приживе и да получиш 50% от всичкп придобито по време на брака, а ако има доказана изневяра можеш и много повече, а децата много вероятно да са за теб, както и издръжка докато не се омъжиш повторно.
Това надявам се не е по българското право, защото ако става въпрос за България, не е вярно.

# 602
Ми не е популярен БД защото имаме СК който урежда тия неща, който иска БД да ходи да се жени в Калифорния Flowers Palm Tree Тук с БД най-много да си уредиш като разрежете кучето на две коя половина да вземеш, ама нищо по-съществено от това.

# 603
  • Далечният изток
Ами той СК урежда и брачния договор. А не е популярен, защото е сравнително нов институт.

# 604
  • Пловдив
Аида, за Калифорния говори Елфичка, ако правилно разбирам.

У нас също ако се радведеш приживе, си взимаш 50-те процента от СИО-то, а ако не се разведеш приживе и единият партньор почине (но не се знае със сигурност кой първо), живият пак си запазва същите тези 50% и наследяването е от останалото извън тях - допускам, без, разбира се, да съм сигурна, че и в Калифорния това е така, а не че ако превариш с развода, печелиш повече като сума. Wink

# 605
  • Далечният изток
За доказаната изневяра във връзка с получаване на по-големия дял от придобитото по време на брака ми стана интересно...

# 606
Познавам доста мъже, които и без договор оставиха скъпи имоти на жените си след развод. Те са приели, че все пак не могат да оставят на улицата жена, с която са живели доста години.
Е, нормално, ако например са решили да я сменят с по-млада. Най-малкото от гузна съвест. Но ако разводът е бил защото тя им е сложила рога - тогава пак ли е нормално на изпроводяк да й остави имот, ей така да го споменава с добро? Всеки случай си е отделен.

Разбира се, че всичко в СИО придобитото е общо, защото единият докато е бъхтал, децата не са се гледали сами. Това са пропуснати ползи и 'алтернативни приходи' за другия.
Е не всички имат деца, нито пък всеки, който изкарва много пари го прави за сметка на децата си. Някои хора просто са енергични, умни, предприемчиви и умеят да изкарват пари - след като законът им позволява да изберат такава форма, че да си ги притежават на свое име, защо не? И не са само мъже... на една моя бивша колежка мъжът й беше пожарникар. Виждал съм го на 1-2 фирмени пикника - разправяше ми как играели карти, как ходел на риба, как имали няколко пъти в годината спартакиади по футбол с пожарните от други области... приятно момче, ама без амбиции - а тя беше умна, нахъсана, изгубил съм й дирите, но в правилната фирма би могла да стигне много висока позиция и да изкарва много пари.
П.С. Аз нямам брачен договор, да не помислите, че говоря за себе си.

# 607
За доказаната изневяра във връзка с получаване на по-големия дял от придобитото по време на брака ми стана интересно...

Интересуваш се как стоят правно нещата в Кали или просто да си начешеш езика?

# 608
  • Paris, France

С тръст става, да, но има и много други начини. Всеки конкретен случай е различен и не във всеки случай тръст е идеалния вариант.

# 609
  • Далечният изток

Интересуваш се как стоят правно нещата в Кали или просто да си начешеш езика?
Ако не си разбрала, темата е за брачния договор в България, така че кой си чеше езика?!

# 610
А аз си мислех, че темата е по-обща.
Значи не трябва да взимам отношение, защото живея в Канада.
И да, със завещание можеш да решиш на кого да оставиш парите и имотите си. То може да бъде оспорвано от недоволните, разбира се. Това е супер за адвокатите, защото и те трябва да ядат нещо...
Скрит текст:
как ги мразя тия кърлежи, не е истина!
Не е ясно за оспорващата страна, обаче дали ще постигне нещо или само ще си загуби парите и времето.

# 611
  • Варна
Как да не е ясно. Флацидиева част...

# 612
  • Далечният изток
А аз си мислех, че темата е по-обща.
Значи не трябва да взимам отношение, защото живея в Канада.
И да, със завещание можеш да решиш на кого да оставиш парите и имотите си. То може да бъде оспорвано от недоволните, разбира се. Това е супер за адвокатите, защото и те трябва да ядат нещо...
Скрит текст:
как ги мразя тия кърлежи, не е истина!
Не е ясно за оспорващата страна, обаче дали ще постигне нещо или само ще си загуби парите и времето.
Скрит текст:
Дано клиентите, на които съм помогнала за децата, имотите, задълженията, глобите, които съм спасила от затвора, от вземане на шофьорски книжки и т. н., не ме наричат зад гърба ми или по форуми "кърлеж"...

# 613
  • Пловдив
Тя тази потребителка не за пръв път изказва... хм... странни мнения. Не само за адвокатите, изобщо.

# 614
  • Somewhere beyond the moon and stars
То никой не е задължен да ползва адвокат, в крайна сметка.
Какво му пречи да си напише завещанието или брачния договор сам, поне по българското право е разрешено Smirk

Tropical Drink , дами!

Общи условия

Активация на акаунт