The Handmaid's Tale - Тема II - May the Lord open!

• 56 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Плевен
Предполагам, ме книгите ги няма безплатно някъде?
Оф вече не знам дали може да има нещо човешко в серина. Тя е абсолютна фанатичка. Но пък като се замисля и тя не спазва правилата, които е измислила или участвала в измислянето им на сто процента, иначе нямаше джун да е бременна

# 241
  • Вестерос
Ако говориш за Троновете, има ги май в читанка. Виж темата ни в литературния, имаше линкове там Simple Smile Аз лично на лаптоп четох от 1 до 4, а 5 на хартия, сега си ги купувам на хартия да си ги имам Simple Smile

Провокирана от групата във фб.

Според вас кой е по-лош Серина или Фред? После ще напиша моето мнение.

# 242
  • София
Писала съм го и преди, Серина е психопат, диагноза си е това и никой не може да се мери с нея.

# 243
Фред, защото има официална и неофициална власт  серина има само неофициална

# 244
  • София
Дълбоко в себе си и съчувствам, не знам защо, даже искам да я видя щастлива с дете. Всеки път когато прави нещо грозно е с насълзени очи, и на последната церемония и течаха сълзи, за това не мога да я мразя. А и актрисата когато не е в роля е толкова симпатична и мила

# 245
Точно това си мислех преди няколко дни - как е възможно такава симпатяга да се превъплъти в тази роля? Просто се иска голямо майсторство явно

# 246
  • София
Ако говориш за Троновете, има ги май в читанка. Виж темата ни в литературния, имаше линкове там Simple Smile Аз лично на лаптоп четох от 1 до 4, а 5 на хартия, сега си ги купувам на хартия да си ги имам Simple Smile

Провокирана от групата във фб.

Според вас кой е по-лош Серина или Фред? После ще напиша моето мнение.

Серина.
Падна ми много в очите.

# 247
Фред ми беше неприятен и в "предния живот", докато Серина ми се стори много адекватна и приятна, силна жена с мнение. Мисля, че фаталният момент за психическото й състояние е бил когато я простреляха в корема, което води и до невъзможността да има деца. Има останало човешко в нея, просто.. може би е прекалено малко и надълбоко.
Та за мен Фред е по-лошият, поради ред причини. Никога не е бил добър.

# 248
За мен Фред е пълен мухльо, който се е издигнал благодарение на идеите на силната си, умна и красива жена, а после, когато се вижда с малко власт я елиминира. Тук имам предвид липсата му на борба, когато отнемат всички права на жените, тя го чакаше отпред, а той съжалявал, стана ми много гадно.
Според мен Серина иска дете на всяка цена и е склонна на всичко в тази обстановка. Изнасилването беше отвратително и въпреки, че съчувствам на Серина и си мисля, че тя ще се промени и ще изиграе роля за промяна на статуквото, се надявам заради изнасилването да бъде жестоко наказана, Фред - бой с камъни. Той можеше да откаже, но си задоволи нагана, определено имаше силно желание да прави секс с бременната Джун.

За Троновете всички книги ги има в читанка, а отпред на литературната страница има няколко глави от още не излязлата книга....

# 249
  • София
...
 Той можеше да откаже, но си задоволи нагана, определено имаше силно желание да прави секс с бременната Джун.

Дълбоко в себе си и съчувствам, не знам защо, даже искам да я видя щастлива с дете. Всеки път когато прави нещо грозно е с насълзени очи, и на последната церемония и течаха сълзи, за това не мога да я мразя. А и актрисата когато не е в роля е толкова симпатична и мила
Според мен сълзите бяха точно защото усети страстта на Фред към Джун. Преди това нямаше грам колебание или съчувствие на лицето й.

# 250
  • София
не беше само по време на церемонията, Серина показва много пъти слабост (човещина) във втори сезон, но за съжаление за нея това е слабост. Показа бебето на Джун, позволи си да я пита какво е да усещаш живот в теб, показа и стаята за бебето, цялото това писане на документите, сподели пред нея тревогите за бебе Анджела, позволи Джанин да е до бебето, направи обяда за Джун с другите прислужници, спомена за предишния си живот няколко пъти. Всяка нейна стъпка е премерена и тя осъзнава че каквото и да направи и се връща тъпкано, не може да си позволи да стане близка с нея защото все пак насилно ще вземе нейното дете.

Като човек минал през 2 аборта, да виждаш бременни е крайно болезнено, имаше моменти в които триех приятели от фейсбук за да не виждам колко са щастливи че това ме съсипваше, та можеби за това я разбирам, и въпреки че имам дете все още изпитвам някаква ревност към лесно забременелите и лесно износилите,естествено не се държа гадно с тях, но съчувствам на жените от другата страна, защото наистина е много трудно да желаеш много да имаш дете а да не можеш да го имаш 

# 251
  • София
Но" човещината" и състраданието, което проявява на моменти е заради самата нея, защото вижда себе си в ролята на майка, на бременна, каквато никога няма да бъде. А ухажването на Джун беше с цел да да я контролира. За да бъде майка, е готова на всичко най-долно и отвратително, което излиза извън понятието за нормалност, и не мога да го оправдая по никакъв начин.
 Поне аз така го възприемам.

# 252
  • София
Всеки си го гледа през неговата призма, съгласна съм че е до някъде от егоизъм, и го разбирам, защото знам какво е Relaxed

# 253
  • София
Стартирах Виктория,успях да изгледам само 20 мин,но му се радвам като малко дете. Мацето Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus.
Така за Серина,скрита лимонка е още. Моето виждане по въпроса- Има огромното желание за дете,до фанатизъм.Този фанатизъм я кара да се придържа към системата.Обожава децата,те я правят щастлива,иска да дава любов и да бъде обичана.Фред я тласка оюе повече към този фанатизъм. Завижда вътрешно на Джун,защото е изпитала усещането да си майка,да носиш живот,да дадеш живот.Била е обичана и в момента е обичана,от собственото дете,от Ник. Серена ще се придържа към системата ,за да получи това,което иска. Ако бебето е момиче,може би ще я тласне вече към борба със системата.При Серена има много добре скрити и прикрити емоции и мисли. Фред,за мен вече се е бъгнал и е станал шовинист

# 254
Ох, и аз искам да виждам доброто в Серина, даже понякога успявам, но напоследък сякаш не .. и аз мисля, че по време на онази ужасна сцена тя плачеше не от жал за Джун, а точно защото усети страстта на Фред към нея.
Иначе Фред е по-ужасен, защото е зъл комплексар и мекотело .. мазен нагаждач.. сещам се как се мазнеше на големите шефове... Rage

Иначе Ивон и аз я харесвам. Голяма е сладурка. И е много добра актриса. Всички в сериала са страхотни актьори и всеки си е на мястото. Може би и затова е толкова обсебващ.

Общи условия

Активация на акаунт