Милано - 10

• 67 574
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • Milano
Здравейте момичета ще ползвам Билети ''аз пътувам навсякъде в Ломбардия''. Има ли някаква обция освен транспорт да има карта и с входове на забележителности ?
И не мога да измисля дали бихме могли да запълним цяла нощ време в Бергамо за ранен полет без да запазваме хотел. Вашето мнение. До към 5 часа и после към летището.

Благодаря !

Има абонамент за музеи в Ломбардия (без транспорт), с опция ''екстра'' и за Пиемонте.

Годишен е и струва 45 евро. За граждани до 26г - 30 евро и т.н.

https://lombardia.abbonamentomusei.it/L-Abbonamento/Tariffe

пп. оцветявам за Мими

Аз съм за хотел.
Обикновено се излиза на ''нощен живот'' в петък и събота.
Освен, че в тази зона трябва да имаш кола за придвижване.
Плюс, че с 2 питиета за двама ще стигнеш цената на хотела (горе-долу), ако целта е ''спестяване''.

А защо трябва да си го причинявате? Просто ще станете сутринта в 5 и ще идете на летището.

Реджи, добре дошла. Hug Без теб темата пустее.

Мики, мерси. bouquet
Отпуска бях, а явно и вие - почти никой не е отговарял.

# 196
Препоръчайте ми хотел около центъра на Милано. Благодаря!

# 197
Здравейте, записвам се да ви следя за полезна информация,
началото на октомври 02-04 заминавам за Милано
дано и времето да е хубаво, гледах прогноза за около 20 градуса но с дъжд

# 198
- Не мога да се ориентирам - кой ще стачкува и дали това евентулано ме касае - пише железопътен транспорт но не разбрах в цяла италия или в някоя област
23/09/2018   24/09/2018   OSR ORSA FERROVIE   Ferroviario   PERSONALE SOC. TRENORD   23 ORE: DALLE 03.00 DEL 23/9 ALLE 02.00 DEL 24/9   Regionale   13/07/2018   13/07/2018 15:
Някой дали ще отговори, че и мен ме интересува? Планувала съм на 23-ти сутринта да отидем с влак до Комо и вечерта да се върнем в Милано.

# 199
Момичета, дайте ми съвет. Чета, че на 28.09 стачкуват на летище Малпенса. А нашият полет е тогава. Райънер още не са ме уведомили. В голяма чуденка съм

# 200
  • Milano
Здравейте, записвам се да ви следя за полезна информация,
началото на октомври 02-04 заминавам за Милано
дано и времето да е хубаво, гледах прогноза за около 20 градуса но с дъжд

За месец напред няма как да се знае какво ще е времето.

- Не мога да се ориентирам - кой ще стачкува и дали това евентулано ме касае - пише железопътен транспорт но не разбрах в цяла италия или в някоя област
23/09/2018   24/09/2018   OSR ORSA FERROVIE   Ferroviario   PERSONALE SOC. TRENORD   23 ORE: DALLE 03.00 DEL 23/9 ALLE 02.00 DEL 24/9   Regionale   13/07/2018   13/07/2018 15:
Някой дали ще отговори, че и мен ме интересува? Планувала съм на 23-ти сутринта да отидем с влак до Комо и вечерта да се върнем в Милано.

Не й е отговорено, защото каза че ще ползва Фликсбус.

Отговора е, че вас може да ви засегне.

Но по линията има начесто влакове - няма да са отменени всичките. Освен, че не сте задължена да вземете регионален влак на Тренорд. Може да се ползват и Eurocity.

При предходната неделна стачка през юли бяха обявили, че не важат ''гарантираните часове'' (06-09ч и 18-21ч), понеже не е работен ден.

Момичета, дайте ми съвет. Чета, че на 28.09 стачкуват на летище Малпенса. А нашият полет е тогава. Райънер още не са ме уведомили. В голяма чуденка съм

Стачката е на наземният персонал на летището.

# 201
Реджи, много благодаря. Отзивчива както винаги. Какво ще рече това- стачкува наземния персонал. Това дали ще засегне полета ни?

# 202
  • Milano
Малпенса и Линате се управляват от фирма SЕА - наземният персонал е техен - каси за билети, гишета за регистрация, за отвеждане към самолета, информация, охрана, ''изгубено-намерено'' и т.н.

Handling-а се извършва от друга фирма - багажи, стълби за самолетите, техници и т.н.

Тези две фирми са обявили стачка.

Дали ще ви засегне нямам представа.
Може да има забавяне, проблеми с багажа.

# 203
Ние сме само с ръчен багаж. Ще решим  тези дни. Мислех да купя за предния ден билети. Все пак тайно се надявам да няма проблем и нещата да се подредят.Благодаря за разясненията, Реджи.

# 204
regina di cuori
Цитат
пп. Прасковка, много хубав разказ, а това ми хареса особено:"изненадите са предизвикателство, с което е хубаво да не се разделяме''.
На мен ми е интересно за хотела ви, имахте ли неприятни изненади (предвид лошите мнения)?
Извинявам се, че отговарям с голямо закъснение - личи си, че не съм редовна:)
"Голямата школовка" си оказа думата - бях подготвена от вас и от цялата информацията в нета - затова погледнах философски на нещата. Когато пристигнахме в хотела ни съобщиха, че бил в ремонт (нямало вода). Поради тази причина ни преместиха (те са верига от хотели) в хотел близо до гарата Milano Vintage, via Soperga. Малко се притесних. Увериха ни, че мястото е с чудесна локация и много спокойно. Отидохме, видяхме, говорихме и се настанихме. Направиха ни безплатно канселиране и платихме новия хотел с отстъпка. Не беше най-луксозното място на света, но беше чисто, тихо, спокойно, с много удобна локация, добра цена, голяма стая с големи легла, самостоятелна баня и тоалетна.... като се замисля ние бяхме в хотела само по няколко часа (за сън). Не сме закусвали там. Шегата на администратора (да спи в стаята на гостите) явно му е шедьовър. Беше ми смешно даже, но разбрах, че хумора му е особен (може би беше индиец) и не му се получаваше шегата. Никой от персонала не ни притесняваше за двете нощувки в хотела. Поздравяваха, след първата нощ ни попитаха дали всичко е ОК, изпратиха ни подобаващо и се интересуваха дали сме доволни от престоя. Би бил удобен за хора, които искат бързо да се предвижат до гарата, без пристеснение, че са пеша и с багаж.
Хубаво е да направиш недостатъка предимство Smirk

# 205
  • Milano
https://www.youtube.com/watch?v=JnD1PiMnGH0&start_radio=1&am … ist=RDJnD1PiMnGH0

Cosa succede in città? или Какво се случва в града?

1. Пристига моята любов : newsm76

Вчера обяви, че другата година тура продължава с минимум 4 дати на Сан Сиро.
Whatsapp-а ми прегря с приятели, пеперуди пърхат из стомаха...нарича се ''треска по Васко'' hahaha.

2. след 21-22г най-накрая успяха да отворят Старбъкс в Италия - тук в Милано в бившата сграда на Пощата на пл. Кордузио.
Сутринта е отворило заведението. Вчера е било откриването.
Аз се чудих защо площада щеше да е затворен по заповед на полицията - ето защо...заради един бар Laughing.
Вторият по големина в света, първи в Европа, елегантен както приляга на Милано. Heart Eyes

Липсват някои типични неща като Фрапуччино и мъфин.

Малко по-ориентирано е към италианската клиентела - има еспресо, капучино (на тройна цена в сравнение с нормалните барове), сладкиши, коктейли и т.н.

пп. има и цени в линка:

https://www.wired.it/lifestyle/food/2018/09/07/menu-starbucks-milano/?refresh_ce=

3. От няколко години Vogue организира преди седмицата на модата различни събития - магазините са отворени до към 23 - 24ч, има dj set в някои, промоции и т.н. (пускала съм снимки минали години).
Тази година ще има и концерт на пл. Дуомо.

На 13.09.2018 е т.нар. Бяла нощ, посветена на модата:

https://www.vogue.it/vogueformilano18/?refresh_ce=

Прасковка, изкарали сте късмет да ви настанят в друг хотел. Laughing

# 206
  • In transit
Реджи, много интересен бюлетин за събитията в Милано. Личи си колко си щастлива. Hug

# 207
  • Milano
Реджи, много интересен бюлетин за събитията в Милано. Личи си колко си щастлива. Hug

Даааа - станах леля през нощта на едно прекрасно момченце. Да ми е жив и здрав!  txtloves

Бебо на 08-ми, леля на 28-ми. Laughing

Специално за моят  племенник, поздрав с една песен, която леля му обожава:

https://www.youtube.com/watch?v=9v2Z1dtOOSU&index=1&list=RD9v2Z1dtOOSU

Приятен ден на всички!

# 208

Даааа - станах леля през нощта на едно прекрасно момченце. Да ми е жив и здрав!  txtloves

Бебо на 08-ми, леля на 28-ми. Laughing

Специално за моят  племенник, поздрав с една песен, която леля му обожава:

https://www.youtube.com/watch?v=9v2Z1dtOOSU&index=1&list=RD9v2Z1dtOOSU

Приятен ден на всички!

Честито, много късмет!

# 209
  • Milano
clevermary, благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт