Милано - 10

• 67 503
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
lokofenka, малко амбициозна и разхвърляна ми се вижда програмата на мен, при условие, че за първи път отивате в Италия. Исках само да ти обърна внимание, че автобусите на Фликсбус не спират на Милано чентрале, а на гара Лампуняно, която е малко далече от централната. Т.е ще трябва да се придвижвате с метро до нея.
До Лугано по спомен с влак беше около 15 евро билета, което не е кой знае каква разлика с фликсбус.

Благодаря за бързия отговор. Не знам къде видях тези гари, сега гледам, че съм в голяма грешка. Flixbus излиза 31лв за двамата в посока, а с влак 47 в посока. За Флоренция е 27лв на 70лв разликата, като flix е 3ч и 15мин, а влака 1ч и 40мин.

Като цяло Милано не ни е на дневен ред, затова си мисля , че един ден Лугано, един Милано и два Флоренция ще ни бъдат постижими. Пак казвам, няма да разглеждаме музеи и ако има големи опашки сме склонни да пропуснем въпросната забележителност.

# 421
  • In transit
Ама защо точно Лугано? От цяла Италия красоти? Лугано има чар да, ама чак пък такова внимание да му отделяте... идете на някое езеро, има три в близост до Милано ( в смисъл, че са по-близко от Флоренция) ако държите на водата. В Милано има много повече да се види и то дори без да обикаляте по музеите. От друга страна средата на февруари пак някакъв средиземноморски циклон се очаква да мине и дано имате късмет с времето. Тоест не правете много амбициозна програма.

# 422
Просто ни се иска да видим и малко от Швейцария, а езерата не ни се виждат кой знае колко интересни. Това е лично мнение естествено. За съжаление обаче, сега виждам, че фуникуляра за Монте Сан Салваторе работи от март нататък, а именно на него се надвах за красиви гледки от високо.
Като цяло имам слабост към Тоскана като усещане, а като гледки към Швейцарските Алпи. Затова и така обмислям програмата.
Ще ми се на място да решаваме всичко според това какво ни хареса там, но поне нощувките ще трябва да резервираме от тук. Може би за автобусите ще решаваме на място, като гледам сега въврят еднакво почти.

# 423
Ако аз бях за пръв път в Милано, бих останала 3 дни там. Дори и без музеи, времето пак няма да стигне да разгледам всичко, което бих искала. А ако решите да разгледате Дуомо - това си е половин ден, за мене даже малко повече Simple Smile

Ако все пак иската да излезете извън Милано - Верона е добра опция за един ден, Павиа (заедно с манастира), дори Торино, Генуа. За езерата да не говорим - те са ми слабост. Но да пътувате до Флоренция от Милано... По-добре сега се разходете в Милано и наоколо, а следващ път, с полет до Пиза или Болоня, разгледайте спокойно Флоренция.

# 424
Аз да кажа че 50 евро за нощувка ми се вижда непостижима цена, ако искате собствена баня. С месеци търсене съм резервирала за 75 евро в апартамент до Милано Централен за началото на април. През октомври пък за толкова спахме в скромен хотел.

Флоренция е много по-лесно достъпна от Пиза - ние така я посетихме.

# 425
И ние за това лято сме планирали подобно пътуване с кацане в Милано и оттам с влак, за да спестим време в сравнение с автобус, до Флоренция за няколко нощувки и после Болоня също за няколко нощувки. Планираме пътуването обаче да е около 8 дни. Ние вече сме били в Милано и околностите.
Милано не ме впечатли особено, вероятно имах големи очаквания, които не се оправдаха. Посетихме и Верона, за която тук също се спомена.
Ако желаете алпийски пейзажи, то и от италианска страна има такива, около италианските езера. Не ги подценявайте, още повече, че търсите подобни гледки.

# 426
Благодаря ви за съветите, момичета. Все повече съм склонна да сменя Лугано с някое от езерата. За хотелите в Милано разбрах, че няма да стане с тези цени и вдигнахме бюджета . Флоренция мисля да остане за едната нощувка. Обмисляме варианта от тук да резервирам първите две нощувки в Милано ( около Сан Донато М3) и една във Флоренция.И четвъртата да преценим на място къде да бъде според времето и впечатленията от Милано.

# 427
  • ...
за нощувките може да проверите в airbnb, аз лично от там си намерих предния път, когато пътувах

# 428
Хубаво е да си решите какво точно искате да видите, да правите програмата и да резервирате нощувките. Нямате време. Моят съвет е още първият ден, пристигайки на обед на Милано чентрале да си вземете влака за Флоренция. Там първите две нощувки. После другите две в Милано. Ако толкова не искате да стоите в Милано, може да отскочите до  Лугано или Генуа последния ден.

# 429
  • София (Възраждане)
Реджи, има ли някъде из северна Италия място с хубав, примерно съботен, пазар?

Идеята е да се усети местен колорит, без цигании, разбира се.

# 430
Здравейте, извинявам се ако вече е обсъждано, но трябва бързо да взема решение. Планирам посещение на Милано април, но кацаме в Бергамо и предвид значително по-приемливите цени в градчето, се чудя дали да не спим там. Някой правил ли е упражнението пътуване няколко дни Бергамо-Милано-Бергамо? Изморително ли е? Към колко вечерта тръгва послвдния влак към Бергамо? Искаше ми се да спим в Милано, но цените за нашите дни са доста височки.

# 431
Към час се пътува и билетът е 5,50 евро на човек, последният влак е 23,40
доста време ще е отегчително ако го правите това упражнение няколко поредни дни...

# 432
Аз не бих го правила. Не виждам смисъл. В Милано има много жилища на airbnb, които са на по-добри цени от жилища в Бергамо. От Милано е удобно също така пътуването до много други точки, вместо да се губят всеки ден по 2 часа и по 10Е на човек.

# 433
Аз резервирах първите 2 нощувки в Милано и после 2 във Флоренция.
Искам да ви попитам за багажа в градския транспорт в Милано трябва ли да си купуваме билети ( 2 чанти по 10кг) , тъй като в сайта на АТМ пише за билети за багаж, но из форумите пишат, че не са си купували.

Ако правилно съм разбрала относно картата за Ломбардия, ако си купим карта на 16ти и я валидираме на обяд, то тя ще важи до последния влак по разписание за деня на 16ти ?

Дали някой знае за добър ресторант тип Аперитово в района на Централната гара или Дуомото ? Разбрах, че повечето са в района Навили, но ми се иска, ако има възможност, да хапнем по-наблизо след като разгледаме Дуомото.

В крайна сметка решихме да сменим Лугано с езерата и на 17ти да отидем до Комо. Четох няколко варианта и се чудя дали си заслужава разходката за 25 евро с хоп-он-хоп-оф или да си хванем влака от Милано до Комо/Варена и от там с някое корабче ?

Ще сме с Райън еър и сверкъва ми ни е купила едни куфари 54х33х22, но нали размерите трябва да са до 55х40х20 и се чудя дали ще ни направят проблем за 2та см дълбочина ? Някой да е имал подобен проблем ?

И два съвета за по-евтини резервации.Може и да са коментирани тук, може и да не са.
През airbnb, когато някой ви покани да се регистрирате за първи път получавате 50лв отстъпка от цената на нощувката, ако е над 130лв.
През booking може да поканите някой да резервира почивка срещу която вие ще получите 15$ награда, а той 10% отстъпка от резервацията си.Ние избрахме втория вариант за нощувките в Милано и ще спестим около 55лв.

# 434
  • In transit
Здравейте, извинявам се ако вече е обсъждано, но трябва бързо да взема решение. Планирам посещение на Милано април, но кацаме в Бергамо и предвид значително по-приемливите цени в градчето, се чудя дали да не спим там. Някой правил ли е упражнението пътуване няколко дни Бергамо-Милано-Бергамо? Изморително ли е? Към колко вечерта тръгва послвдния влак към Бергамо? Искаше ми се да спим в Милано, но цените за нашите дни са доста височки.
За изморително не е изморително, но не мисля, че в Бергамо са много евтини хотелите. Даже си мисля, че в Милано може да намерите и по-евтин вариант.

Общи условия

Активация на акаунт