Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Не се изисква официален превод. А ако лекарят впише латинските наименования за какво е ваксината, съвсем отпада нуждата от превод.

Аз сама го направих на Ексел и е приложен в картона му. Включва датата, на която е бита, възрастта на детето, болестите срещу които е и марката на ваксината.

# 166
Аз лятото го отписвам, защото по тукашните ширини това си е тенденцията. Сега юли и август ще е зле. На фона на цяла Англия, тук си вали доста повече и темп са по-ниски.

# 167
  • някъде в орбита...
Ами английското лято уж кратко, кратко, пък ей го на, толкова години навъртях с тен и експлоатиране на големия вентилатор. Да, като правило доста вали. Но не се оплаквам и от липса на хубаво време. А и не е като да нямам снимките да го докажа Stuck Out Tongue

# 168
Сигурно имате стаи със западно изложения. Ние сме юг и север и в стаите е прохладно, спим с олекотени завивки дори. А в предната квартира в западната спалня ставаше много топло, но пък зимата беше хубаво светло до по-късно.

# 169
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние сме с изток и запад на стаите Simple Smile Проблема ми е само поликарбоната на зимната градина, защото става парник, а е преходна с трапезария и кухня и там през деня пускам вентилатор. На втория етаж рано сутринта пускам щорите и затварям прозорците за да запазя хладината и отварям надвечер когато разхладни. Идеално е времето в момента Simple Smile, но и предните години нямам оплаквания Simple Smile

# 170
  • Bristol
Ни дъжд, ни гръмотевична буря имахме днес. Но следобед стана доста влажно и задушно. Влаковете ни разказаха играта и служителите много накриво ни гледаха с тези колела, то и без това им беше супер напрегнато, защото имаше много канселирани влакове, плюс по-малък брой вагони. Голям зор да смесят колелата. Добре, че аз предварително бях направила резервации. Но аз съм стрелян заек с влаковете, знам на кого какво да кажа. Двете мадами с мен за първи път се качваха и не бяха сигурни кое, как и покорно изпълняваха и повтаряха думите ми 😂 Установих и че явно са наели доста нови служители, явно темп стаф, които въобще не бяха в час, но това беше само в моя полза и в крайна сметка и на отиване и на връщане се качихме в удобните за нас влакове, а не тези, за които имахме резервации за колелата Wink
Най интересното е, че буквално префучахме и през Longleat без билети! Отначало се чудехме как пътят ни минава от там и как ще минем проверката на билетите 🤔 но един местен колоездач ни открехна, че ако сме на колела, нямало проблем да преминем. Пеша не пускали, с коли спират за билети 😊 А пътищата в парка са страхотно поддържани и сенчести. Супер беше, дори фотосесия пред имението си направихме Wink
Roll on Monday 😜 😂 🤣

# 171
Много се радвам! Няма ли да ни зарадваш пак с някоя снимка?

Ние днес го караме лежерно. Водихме детето да се налудее на една водна детска площадка (домързя ни за басейн, както първоначално го мислехме) и после продължихме да мързелуваме на поляната у нас с по чаша фрапе.

# 172
Ние днес на двора Simple Smile детето в басейна ние с фрапето Wink Утре ММ вече е на работа след отпуск, оставаме само двете с детето да се забавляваме, а ако мога и да поработя покрай нея ще е бонус Simple Smile

# 173
  • Оптимист по принуда
Препоръчнам за разходка Butterfly farm в Stratford upon AvonРазкошно китно градче, огромен детски парк, река, китна главна улица с традиционна архитектура. Не остана време да посетим и Shakespeare's birthplace, но някой друг път. Може би ще го съчетаем с Warwick castle, който също е в близост.

# 174
  • Bristol
Warwick Castle си е цял ден, Demmy, няма как да го съчетаете с къщата на Шекспир или ще трябва да бързайте. А замъкът си заслужава да му се отдели повече време и да си направите пикник на поляната там.

# 175
  • Оптимист по принуда
И аз така предположих, Мери. Може би ще е само замъкът следващия път. Толкова е хубаво в хубаво време Sunglasses

# 176
  • UK
Аз на този замък няколко пъти му се точих, но ми се видя много скъпарско, за това което предлагат. Гледам, че Stratford upon Avon ни е на час и половина, ще идем някой ден. Ние тази събота спахме пробно на палатка в двора, децата много се вълнуваха, прекарахме добре, каним се сега този уикенд да отидем на истински къмпинг за една вечер, към района на Peak District.
Скрит текст:
Палатката ни е на заем и се оказа,че мъжът я разпънал отвътре навън, дъното отгоре,шнуровете отвътре и ние се чудим защо тази палатка няма дъно, но си разпънахме шалтетата и чувалите на тревата и нямахме грижи. JoyJoyJoy Сега вече започваме лека полека да се оборудваме и ще си търсим наша палатка, до другото лято може да съберем пълен набор за къмпингуване. 

Мери, винаги като те чета, се размечтавам за деня, когато и моите деца ще пораснат...

# 177
Ние си хванахме влака един ден и ходихме до Stratford Upon Avon, на 40 мин от Бирмингам е.  Много симпатично градче, жалко че малката не беше на кеф и набързо се прибрахме, не обикаляхме много. На замъка се гласяхме, но много скъпи ни се видяха билетите, като добавим и тези за влака и храна, ставаше си цифра. Ще му дойде времето и на него Simple Smile

# 178
Ние в Стратфорд ходихме по-миналата зима на разходка и много ни хареса, пак бих се върнала през лятото или пролетта, а и не ни е далече Simple Smile

В Пийк Дистрикт много ми харесва а и ми е на един хвърлей Simple Smile Харесвам Bakewell and Matlock, но то навсякъде е хубаво Simple Smile

В Уорик Касъл съм ходила 2 пъти, август има рицарски турнири обикновенно Simple Smile, но тази година не знам какъв е календара. На мен лично и замъкът и самото градче са ми любими Simple Smile

# 179

Аз HPV не бих сложила нито на мен, нито на дъщеря ми.

Здравейте,

В тази връзка да кажа, че преди време бях попитала ЛЛ за мнение. За мен е вече късно, препоръча я за момичета на тийн и пре-тийн възраст.
Същата ваксина, гинеколожката я отрече, аргументирайки се, че имунизира само срещу няколко вида от общо 100+ вируси, които се явяват причинители.
В нета пише, че само 10тина са вирусите, които водят до раково заболяване, но не знам дали някой от тях "покрива" ваксината и дали реално би довела до намаляване на риска.

Общи условия

Активация на акаунт