Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 265
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • UK
Аз не знам коя ваксина слагаха на децата, знам, че като дойдохме тук си имаха всички ваксини по бг календар и на двамата им сложиха допълнително противоменингитна, която била в календара и тук. Ама коя от двете ще е била? Дъщеря след всички ваксини е с температура и големи и болезнени отоци, синът не. Страх ме е много и мен, но всичко без противогрипни слагам и аз и никога не давам превантивно неща, само при нужда след това и след като съм разпитала сестрата какво може и какво не.

Памперс, зъболекар вече сменихне два пъти, сега тук при тези не знам как ще е, час не записват за деня със сигурност, освен ако не е супер спешно при външен зъболекар, така че ще помоля да я видят в сряда, пък ще видим.   

# 151
  • Bristol
За късмет моите не са имали остри  реакции от ваксините. Сега на дъщерята слагаха HPV. Аз не бях много За и четох, че често била съпроводена с неразположение, след поставянето й. Ако не се лъжа, това дори била една от причините да я махнат от календара в Япония. Дъщерята леко я понесе, нищо не е й давах.

# 152
От временно неразположение или Т след ваксина не ме е страх, страх ме е от нещо по-сериозно като страничен ефект. И на HPV ваксината отсега й се притеснявам и сякаш не я искам. Но пък се замислям за ваксина за варицела, защото дъщеря ми упорито се разминава с нея и ме е страх да не я прекара много тежко като по-голяма.

# 153
  • На острова
Dejie, сигурно е била против Мен С.

Аз HPV не бих сложила нито на мен, нито на дъщеря ми.

Мисля утре да извадя надуваемия басейн /всяка година нов за по няколко пъти/ и да се плацикаме на двора под чадъра. Синът ми обаче прави бойкот на двора, че има една нахална лисица, нон стоп се припича там. Как мога да я разкарам, има ли начин? Нещо черупки от яйца, сол, някоя бабина дивотия 😆

# 154
има една нахална лисица, нон стоп се припича там. Как мога да я разкарам, има ли начин?

Много трудно. Ужасно са досадни. В Бг ги гонят с димки и ако не стане - с пушката. А вуйчо ми си реши проблема като си взе ловджийски кучета. Искрено се надявам скоро да си намери друго място за плаж.

# 155
И днес като за последно преди да почне да вали от утре ипреди и майка ми да дойде, реших да изпера всичко, чаршафи, кърпи и да използвам хубавото време. 3 перални проснах и какво накрая- то облаци и няма грам слънце 😫

# 156
  • Leeds, UK
Кога ще вали? И къде? При нас го дават цяла седмица още слънце и 25 градуса. Всеки ден поливам градината, ще ми изгори растенията тази жега. 😳

# 157
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка вие сте някакво изключение направо Simple Smile тук е жега, детето досега беше в басейна, а за седмицата най ниската Т която дават е 25 гр. Утре и в понеделник го дават 29-30.

Малкото не мога да го прибера на сянка за малко поне  Joy

# 158
  • на малък остров в океана
И при нас има надежда, че утре ще вали за малко. Жълт код за валежи - очаква се  в Югозападна Англия и Южен Уелс да превали и прегърми. Направо нямам търпение Simple Smile

# 159
  • Манчестър
Какъв дъжд.......едно облаче дават да се появи чак другия петък....ходих днес да купувам уреди за поливане на градината......това не ми се беше налагало досега.

# 160
Жълтия код е при нас, от тая вечер се очакват грамотевични бури. Има някаква бура идваща от Испания и ще мине само през нас. И лятото вече свърши, днес беше последния слънчев ден. От една страна съм хепи, щото не ми се ражда по жегите, пък и ще разхлади малко нощно време.

# 161
  • Bristol
И при нас дават гръмотевични бури за утре, но 27 градуса!
Аз съм се организирала да карам колело с две други мадами и едната ми писала It's going to be a hot one - and may be storms so bring PAC a MAC if you have one!
Чак се изненадах! На 27 градуса голяма работа, ако ме навали. Виж вече, ако гръмотевица ме тресне, няма да ми е приятно 😂

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 21:37 от Merry

# 162
И при нас е жега. Няма облаче. Поне има северен лек вятър да направи температурите поносими. Чак след 7-ми по прогноза ще има showers. Дано се измести за понеделника, за да се насладя на още един слънчев уикенд.

И аз от няколко дни пера каквото се сетя у дома.

Мери, пожелавам ти дъждът утре да е или като спрете за по кафе, или като се прибереш!

Защо отписвате лятото от сега още? Те първа ще има още много топли и слънчеви дни. Четвърто лято сме тук и се радвахме предните години дори на циганско лято. Надявам се и тази също.

# 163
  • UK
И аз не знам защо отписвате лятото. Даже преди 21ви имаше коментари, че било свършило, а то още не беше започнало даже. Тук не се очертава скоро да вали, много е топло, но пък духа приятно.

# 164
  • София
Благодаря ви, момичета! Точно на 10 и на 12 години са децата. В понеделник сме при ЛК да постави ваксините на 12 годишния и ще говоря за менингитната ваксина задължително. Обеща да ми издаде и документ на всички поставени до момента ваксини на децата. Да го дам ли за превод на агенция според вас?
След потопа в Гърция, който изкарахме с децата и очакваното лошо време в България тези дни се надявам да успеем да хванем малко от английското слънце в края на другата седмица:)

Общи условия

Активация на акаунт