Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Ами, достатъчен срок са дали, очаквах да е по-малко, 2021 не е никак зле, ако има новодошли хора, в последните 2-3 години, а то има сигурно.

# 61
И аз получих съобщението. Перфектен е срока, както и улеснението в кандидатстването.

# 62
Хареса ми също, че осъжданите с по-тежки присъди, няма да получат статус. Което ще разчисти доста измет.

# 63
  • Leeds, UK
Дано всякаква измет се изнесе. Днес една румънеще ми чопли семки в двора на училището моля ви се.. Като я насметох по български, разбра ме от раз. Друга една видях с 3 чавета прави до нея и едно кърми с цигара в устата.

# 64
Хареса ми също, че осъжданите с по-тежки присъди, няма да получат статус. Което ще разчисти доста измет.

А кандидатстването on line ще е спънка за много от тези, които не знаят езика и са неграмотни като цяло, совен ако не си платят на някой да им попълни документите. Сигурна съм, че има и много, които няма да могат да докажат легален статут за последните години.

# 65
Дано всякаква измет се изнесе. Днес една румънеще ми чопли семки в двора на училището моля ви се.. Като я насметох по български, разбра ме от раз. Друга една видях с 3 чавета прави до нея и едно кърми с цигара в устата.

В парка в който ходим и а една баба ли е, майка ли е не мога да разбера, гъркиня. Няма случай в който да отидем и тя да не люпи семки и да хвърля на земята. Вярно парка е голям и се чисти редовно, но е толкова дразнещо.

# 66
  • Leeds, UK
Ти може ли пък да си представиш в училище как се люпят! Идеше ми да й шибна един.

# 67

А кандидатстването on line ще е спънка за много от тези, които не знаят езика и са неграмотни като цяло, совен ако не си платят на някой да им попълни документите. Сигурна съм, че има и много, които няма да могат да докажат легален статут за последните години.

А тези, които се напънат да докажат, че наистина са работили, половината ще се окаже, че дължат данъци, които не могат да платят в следващите 20 години, защото са лъгали и мазали и дърпали помощи. Simple Smile

# 68
Здравейте,
Някой сменял фамилията,би ли ми казал,трябва ли ми свидетелството за брак преведено, за да сменя името на банковата сметка,иншурънса и т.н.?
Благодаря

# 69
  • UK
Мда, за жалост и аз познавам доста такива, които от години работят на черно, не плащат данъци и вземат помощи. Не знам как ще се оправят после.

# 70
  • Leeds, UK
Една от приятелките работи парт-Тайм по договор и взима още 2500 на месец на частно. Не ги мисли, ще се оправят.

# 71
Винаги е имало, а и ще продължава да има хора, които искат да заобиколят, или прецакат системата. Всеки сам си прави избора. На мен тарикатлъците не ми се отдават, но пък който е решил да се пробва - негова работа. Това не е национална черта, а човешка.

# 72
Някой бил ли е на Health and social care assessment, знаете ли какво представлява теста? Надявам се септември за започна курс и преди това, освен английския и математиката ми казаха че трябва да мина и health and social care assessment. Неудобно ми е да питам адвайзърката, вече си пожелахме приятен уикенд в мейла...

# 73
Здравей! В банката ще ти искат оригинално брачно свидетелство и оригиналния превод на английски език. Аз първо отидох с копия и не ми ги приеха.

Здравейте,
Някой сменял фамилията,би ли ми казал,трябва ли ми свидетелството за брак преведено, за да сменя името на банковата сметка,иншурънса и т.н.?
Благодаря

# 74
Здравей! В банката ще ти искат оригинално брачно свидетелство и оригиналния превод на английски език. Аз първо отидох с копия и не ми ги приеха.

Здравейте,
Благодаря
Аз питах в банката. Не бяха особено наясно,прочетоха в сайта си (където и аз по рано) и ми казаха да го занеса без превод.
Но подозирам,че като отида няма да го приемат.
Лошото е, че не е тук и се чудя два месеца дали мога да си карам така, със старата фамилия.

Общи условия

Активация на акаунт