Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 272
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Манчестър
За отсъствията едно се убедих - искайте писмено разрешение. За пътуване до родината, за спортен лагер - задават ми въпроси - на кои дати, къде, с какъв транспорт, но разрешават.

Ама не пишете, че отивате на ски. Пишете, че трябва да се види със семейство, роднини, приятели, че е някакъв български или пък религиозен празник - коледа, трети март и така. Simple Smile

Значи аз писма съм писала винаги и получавам отговор, че разбират моята причина , но отсъствията ще бъдат неоторизирани.......Само един път имах писмо от кансъла ( след седмица на ски), че ако не си подобри присъствията до края на търма (оставаха 2 седмици) ще ни глобят. Иначе имаше 100% присъствие.

# 601
  • UK
И при нас имало глоби за тези отсъствия.  А кокво се случва,  когато са болни? Не за настинки кашлици, ами ако имат висока температура например? Или пък шарка?

# 602
Взимаш бележка от лекаря или ако е голямо детето - направо може да отиде при училищната сестра, ако се почувства зле, тя ще го освободи.
При нас са допустими не повече от 3% отсъствия без бележка от лекар или някакъв документ.

# 603
  • UK
Salsisha Благодаря 🤗
Аз незнам, при нас, какво и колко е допустимо. В Reception ще са ми девойките 🙄

# 604
Най-добре попитай, но в ресепшън е доста по-свободен режима, особено, ако кажеш, че е болно, настинало дори. Все пак малките деца не могат да се контролират, като големите, при настинки и вируси. При нас бяха доста отзивчиви в ресепшън, насърчаваха да се дава всякаква информация за детето - ако се е закашляло през почивните дни, ако е било отпаднало - да го наблюдават по изкъсо, да следят да си слага шапка, като излязат на двора и така.

# 605
Децата ги проверяват за присъствие два пъти на ден. Не правеха разлика дори в градината. Училищните правила важат за всички в нашето училище. Звъниш всяка сутрин при отсъствие да предупредиш. С или без бележка, с или без основателна причина % присъствие намалява. Викат се родителите, правят се проверки. От нашето училище ни предупредиха да не се шашкаме, ако дойде полиция в къщи да ги проверява деца. Понякога го правят просто ей така да се уверят, че са добре.

Днес успях да се видя с key worker-а на синковеца. Голяма симпатяга е. Като разбра, че няма да се виждаме сутрин и следобед, веднага ме покани на среща да обсъдим това. Ще приложи в чантата му от училищните бележници за по-горните класове, за да си разменяме информация и да мога да питам всичко, което ме вълнува. Казах й, че говорим само на български и искам материала в училище успоредно да го упражняваме на родния език. Хареса й идеята. Ще ми пише акцентите на седмицата във въпросния дневник. Разказах й за пропуските в комуникацията в градината и ще се постарае при нея да не се случва.

# 606
  • UK
Pampers
Какво е kay worker?

# 607

Това е учителят, който персонално отговаря за детето ти. Всички заедно обучават и гледат децата, но той носи лична отговорност, следи развитието му, попълва дневниците, родителите с него обсъждат всичко, което касае детето, от него получават отчети и информация, както и на него дават такава.
Отделно в края на деня всички деца се събират при key worker-а си без значение с кого са работили в групи през деня. Там си обсъждат техни групови неща и са нещо като мини клас в класа. Може една група деца да имат определена рутина или задание, но не и останалите. Миналата година имаха животинче на гости у дома за уикенда като то беше само на тяхната група по идея на техния key worker.
Не знам дали го обясних разбираемо.

# 608
  • София
Аз с тия отсъствия от училище също се обърквам. В предишното училище, когато синът ми беше в ресепшън се сдоби с chickenpox. Информирах ги, че ще отсъства няколко дни, но те всеки ден ми звъняха да проверят, защо не е на училище. Едни българи се преместиха в нашето училище. И тъй като в старото им уч-ще учебната година приключвала една седмица по-рано, им се наложи да доказват, че са си взели билети за пътуване преди да дойдат на новото място. Това в Essex.
От две години сме в Линкълншир и в нашата ерия са по-лежерни, убедих се. Едно дете от класа на моето два пъти в годината отсъства по 4-5 дни, а едно детенце от съседното училище ще отсъства за 5 дни другата седмица.
Моя синковец, слава на Бог, има само по ден отсъствие, заради температура и разстройство, но явно позволяват и повече. Аз го уча, че не може да отсъства от училище, а той вижда как децата отсъстват, за да ходят на почивка и не разбира защо едни може, а други не може. И аз така като него, чудя се .... 🤔

# 609
  • Истински се вижда само със сърцето.
Добре де варицелата е карантинно заболяване, може ли да са толкова малоумни, то бива да си строг и да искаш присъствия, но е малоумно при подобна болест да звъниш сто пъти на родителя, все едно е нарисувал пъпките или те ще се скрият.

Моето още е малко кой знае какво ще е като дойде да ходи и тя на училище Simple Smile

# 610
  • Оптимист по принуда
Специално за варицелата си има policy в у-щето. Когато моята дъщеря се разболя, фармацевтът ме посъветва да говоря с у-щето. Те ми казаха - когато пъпките засъхнат, тогава може да се  върне. Отне ни 10 уч.дни, малката беше доста зле. Никой нищо не ни е казал.

# 611
  • Истински се вижда само със сърцето.
Явно всичко е до район и училище значи Simple Smile

# 612
  • София
Явно всичко е до район и училище значи Simple Smile
Определено ДА! Убедих се сама в това 👍

# 613
  • Bristol
Разбира се, че ако е болно детето, може да отсъства, докато се оправи. Примерно, при разстройство и повръщане задължително 3 дни трябва да е в къщи. Нашето училище държи всеки ден да се обаждаме, въпреки че е заради болест. Пише си го в правилата на училището и родителите и децата се разписват под тях. Аз лично, издърпвам дъщерята два три дни от училище, заради ваканция, но казвам че е болна.
Имах проблем в началното училище в reception class, защото не само че по-често ми боледуваше, аз си бях в къщи и я оставя повече време по болест да си седи плюс я издърпвах за почивки по 2-3 дни, уж пак боледува. Присъствието й падна под 80%. Привика ме директорката, за да ме предупреди, че ако ситуацията не се подобри, ще ме свърже със специалист, за да видим какъв е проблема. Здраво и право дете, което няма хронично заболяване, не е нормално да има под определен процент присъствие. От тогава, дъщерята е с 97-98%, а понякога и 100%. Добър wake up call беше.

# 614
  • UK
Pampers Благодаря.
Аз за първи път чувам за такъв учител. Това дали е практика по училищата или е само при вас?
В коя ерия си ти?
При нас е доста строго с отсъствия . Незнам за % но има проблеми и по здравословни причини дори. Има бг семейство,  чието дете е в.това училище и е в.по-голям клас, на оттам знам, че е доста строго и стриктно .
Все още, не ми се приема мисълта, че ще тръгват на училище, толкова рано, като години. На 4 само ...

Общи условия

Активация на акаунт