Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 249
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Kokona, в нърсерито нямаха ли key worker девойките? Би трябвало да имат. Кой ти даваше инфо как е минал денят им?

# 616
Практика е навсякъде. Както пише Veggie, дори в градината са имали такъв. 

# 617
Минаха ли вече първите учебни дни? Коминче, почнаха ли девойките? Чакам да разкажеш как е минало.
Моята щерка е в частно нърсери и там си има кей уъркър. Преди беше едно момче, много добро, но се махна и е една девойка на 19г.

# 618
  • ENGLAND
Практика е навсякъде. Както пише Veggie, дори в градината са имали такъв. 

А, само в нърсарито, в училище нама key worker, там са само учители и помощник учители. А на кокона децата бяха в нърсари клас в училище.

# 619
  • Истински се вижда само със сърцето.
Минаха ли вече първите учебни дни? Коминче, почнаха ли девойките? Чакам да разкажеш как е минало.
Моята щерка е в частно нърсери и там си има кей уъркър. Преди беше едно момче, много добро, но се махна и е една девойка на 19г.

Че то има ли държавни нърсерита?

Моята в градината има key worker но това реално е една от учителките на тяхната група, а те според деня не са повече от 11 деца.

# 620

Моята в градината има key worker но това реално е една от учителките на тяхната група, а те според деня не са повече от 11 деца.

Имах в предвид такова, което не е към училище. Иначе незнам как да ги разгранича.

# 621
  • Манчестър

Имах в предвид такова, което не е към училище. Иначе незнам как да ги разгранича.

Едното се води nursery  и е частно, тези към училищата в моя район поне им викаме nursery school.

# 622
И тук е nursery school  към училищата, но те са от три години нагоре. Моето мога да го запиша в такова ако искам догодина.

# 623
Има частни и държавни градини. Нашата целодневна беше държавна. Превеждах парите на общината и плащах по £30 на ден. С другите държавни градини в района въртят учителите понякога, често и по замествания. Имаме и отделни nursery school - цяла училищна сграда само градина, която работи от 9 до 12 всеки ден за 3 и 4 годишните. Имаме градинска група и към някои училища.

Doret, в primary school също има key worker. Или поне в общините в нашия край е така. В случая едната помощник учителка е key worker на сина ми. При нас са 2 класа заедно в една стая с 2ма учители и 2ма помощник учители, всеки от тях е key worker на 15 деца. В началото и в края на деня се събират групата си заедно с key worker-а и си имат техни занимания и обсъждания на проблеми.

Ronka, с такова нетърпение чакаше да почне училище. Разочарован е, защото само играят тези два дни и ще учат чак в понеделник. Повечето деца са заедно от градината към училището и беше такава неописуема радост като се видяха в училищния двор. Втурнаха се като им отвориха вратат един през друг - няма Чао!, няма целувки. Вчера се е разревал баща му като отишъл по-рано да го вземе от afterschool club-а. Тъкмо щял да излиза с големите да играе футбол.  И негодува защо тези дни не го водя на обяд-вече щял да седи на незнамкояси маса...Съседката със син в Y6 пък се смееше, че нейния станал в 6 сутринта да си облече униформата и едва дочакал да тръгне на училище😂 А дъщеря й се разсърдила, защо нейното училище започва с ден закъснение от това на брат й....Идилия!

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 12:35 от Pampers

# 624
  • Bristol
При нас на градините от 3 години им викат pre-school. Там имаше key worker, в училището, не. Но то в училището моята беше по един клас на година с една учителка и не знам си колко помощник учителки. Бая бяха.

# 625
  • UK
Kokona, в нърсерито нямаха ли key worker девойките? Би трябвало да имат. Кой ти даваше инфо как е минал денят им?

Не нямаха.  И сега в училището,  пак няма такъв. Никой, не ми е казмалък,  как е минал деня им. Единствено  децата, което можеше да им се разбере.

# 626
  • някъде в орбита...
Все някой трябва да отговаря за децата ако се ударят, ако им е лошо, ако не са спали, не са яли...
Скрит текст:
При мен беше редовен отчет, с влизането ми отговорната ме фиксираше, и идваше да си изпее репертоара: кога какво и колко е ядено, кога и колко е спано, колко доволно е било човечето от живота, проблеми с поведение ако има, какво са учили през деня, как го е приело дребното.... То вярно, че си питах така или иначе, но все пак...

# 627
  • UK
InaV
Нямаше такъв човек . Моите бяха по 3 часа сутрешна сесия. Не са имали обяд там, колкото до спането в тукашните дг не се спи като в бг.
Когато е имало инцидент, напр падане или др тип, ни казваха просто и това беше. Нямаше човек, който да отговаря персонално за тях.
Явно ,навсякъде нещата стоят  по различен начин.
 Нърсърито, беше към училище и не беше частно.

# 628
  • Манчестър
Все някой трябва да отговаря за децата ако се ударят, ако им е лошо, ако не са спали, не са яли...
Скрит текст:
При мен беше редовен отчет, с влизането ми отговорната ме фиксираше, и идваше да си изпее репертоара: кога какво и колко е ядено, кога и колко е спано, колко доволно е било човечето от живота, проблеми с поведение ако има, какво са учили през деня, как го е приело дребното.... То вярно, че си питах така или иначе, но все пак...

В нърсерито до 3 г имаше тетрадка и там пишеха всеки ден, кога е сменян памперс, колко и какво е ял, правил и т.н.

# 629
В нашата са с електронен дневник, всяко дете си има профил, и в него ни слагат инфо за деня, доклад за развитието за всяко тримесечие, снимки и клипчета и интересни случки за детето. На обяд спят, само ако не иска да спи някое си играе в съседната стая тихичко с учителката, отделно, когато я взимам накратко ми казавам как е минал денят.

Общи условия

Активация на акаунт