Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 283
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Всяка информация от първа ръка ще ми е полезна.
Ell, малко инфо и от мен. Децата ми, момчета на 13 и 16, дойдоха тук преди три години. Познанията им за езика бяха от часовете по Английски в България. Големият трябваше да мине предварително оценяване преди да бъде приет и разпределен в съответните сетове. Започна учебната година с почти месец закъснение, нов топ сет по Математика, Английски и Science, което за мен лично беше (приятна) изненада. Не е от амбициозните деца, които се самоподготвят или полагат допълнителни усилия по собствено желание. Мотивацията му е да достигне нивото, което му е зададено или да е с една оценка по-нагоре. Подготовката му беше изцяло в часовете по съответните предмети и в т.нар. boost sessions. Вкъщи пишеше домашни или курсови работи по ICT, но преговарянето по различните предмети беше (почти) mission impossible. Разчиташе твърде много на факта, че има добра памет и математиката му се отдава.
Изкара 7 по Математика и Английски език, което му даде възможност да продължи А levels в колежа, който искаше (The Henley College) Избра Математика, Бизнес и Компютри. Останалите му оценки също са високи и над predicted grades, но съм сигурна, че малко повече усилия вкъщи щяха да му помогнат да постигне повече. Усещам, че го осъзнава, защото сам коментира темата и се надявам да му е за урок в бъдеще.

# 496
  • София

Сън в лятна нощ, и моят съвет и бягай и то през глава. Помисли дали не е добра идея да докладваш на съответните институции за въпросната бактерия и другите системни нарушения, в крайна сметка се застрашава (предполагам) нечии живот.

Eл,имаха одит преди една седмица....документи изрядни,проби-чисти като планински извор,усмихнати одитори,щастливи мениджъри....какво да кажа....май и тук в UK си премитат след себе си....

# 497
  • София
Аз малко встрани от темата да си “кажа” дерта Simple Smile Започвам да недовиждам и предчувствам, че ще слагам очила. Края на Октомври ще си ходя за малко до БГ и се чудя дали там да се прегледам в “Пентаграм”, че са ми много близко, а и доста прехвалени от познати или да си записвам час в тукашна оптика?! Някой с опит дали ще даде съвет?!

# 498
  • Bristol
Dmm, аз от 15 години сигурно само тук се преглеждам. Ползвам контактни лещи и очила. Мъжът ми също, той е само с очила. Дори нямам представа какво предлагат и какви са цените в България, така че сравнение не мога да направя.

# 499
  • София
Мерси за включването, Мери. Аз така или иначе ще плащам, затова не знам къде да е 😊
Сега си мисля, че може и на двете места да се тествам, но от тук да си взема очилата.

# 500
  • някъде в орбита...
Eл,имаха одит преди една седмица....
Одит от кого, и за какво?
И аз бих докладвала във всички регулатори, ако имам доказателствата.

# 501
  • на малък остров в океана
Като стана въпрос за очен преглед,  отдавна исках да ви питам, но все забравям. Тук практика ли е да се изписва рецепта без разширяване на зеници?
Дъщеря ми беше на преглед в Specsavers преди месец. Не й разшириха зениците. Прегледът беше много обстоен, въпреки това. Изписаха й очила, по-силни от нейните, и с астигматизъм, за който бг лекарката й твърди, че няма нужда да се коригира.
Имах колебания дали да ги поръчам, но реших да пробваме, така или иначе за 7 години е смъкнала само 2 диоптъра надолу (от + 10.25), а и не сме планирали ходене до България скоро.

# 502
Dmm, около мен всички тук се преглеждат. Ако са с лещи, тукашните услуги ползват. Ако са с очила - проверяват къде им излиза по-изгодно изпълнението (тук или в България) и съответно си ги поръчват с рецептата.

# 503
И аз съм с очила, 4.5 на едното и 4.25 на другото. Ходя на прегледи тук и то в Азда, защото ММ има отстъпка там и аз мога да я ползвам. Очила си купувам от Бг, защото повече ми харесват, а и аз съм любител на Рейбан. Там последно като си поръчвах, можех безплатно да се прегледам в оптиката. Това което с мъжа забелязахче, е че по- изгодно е да си правиш очила тук ако си с голям диоптър, а ако си с малък в Бг.
Веднъж пак си правих очила в Азда и на след това сменях и стъкла само. Направи ми впечатление е, че правят стъклата точно по диоптера, който е. В Бг винаги са ми ги правили съвсем малко по-слаби. Сега в 2 чифта имам лека разлика и като ги сменям първите мимути е доста доскомфортно като сложа по-силните. Питала съм защо, казват че така правят и ако рецептата ми е за тоя диоптер, няма как да ми направят за по-ниския (тогава само сменях стъклата, защото едното се счупи).

# 504
  • Bristol
Последно си взех очила на Karen Millen от Specsavers. В сайта им има и функция да се пробват Wink Имат както евтини рамки, така и дизайнерски.
https://www.specsavers.co.uk/glasses/

# 505
  • София
Независим одит поръчан от нов клиент.Никакви доказателства,освен моята дума и на работниците които ще си мълчат разбира се...
Аз ползвам локален офталмолог тук,много са мили.Даже вчера ми пратиха писмо да ме подсетят,че не съм ходила от година и да ме уведомят за новите си апарати,които струват в пъти по-малко от БГ,това ми направи впечатление...

# 506
  • След завоя в дясно
Независим одит поръчан от нов клиент.Никакви доказателства,освен моята дума и на работниците които ще си мълчат разбира се...
А ти как разбра, че има бактерия?

# 507
Здравейте! Извинявам се ако въпроса ми ни е за тук, но набързо разгледани теми, мисля че най - много тук ще можете да ми помогнете. С приятеля ми плануваме бебче, но и вариант за преместване в Великобритания. Варианта, който обсъждаме е след забременяване да се преместим, той да започне работа, а аз да си бременея. Та въпроса ми е, ще имам ли право на някакви помощи и в какъв размер биха били? Ще съм благодарна за всякаква информация !

# 508
  • Истински се вижда само със сърцето.
Здравейте! Извинявам се ако въпроса ми ни е за тук, но набързо разгледани теми, мисля че най - много тук ще можете да ми помогнете. С приятеля ми плануваме бебче, но и вариант за преместване в Великобритания. Варианта, който обсъждаме е след забременяване да се преместим, той да започне работа, а аз да си бременея. Та въпроса ми е, ще имам ли право на някакви помощи и в какъв размер биха били? Ще съм благодарна за всякаква информация !

Не защото не сте работила тук, нито майчинство. За да имаш помощи трябва да си внасял данъци.

# 509
Добро утро! Някой от PALMERS GREEN ЗА РАЗХОДКА В Парка!?  вече месец сме тук и ми липсва и на мен и на децата (10годишни)  бг компания:-)

Общи условия

Активация на акаунт