Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 8

• 46 954
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте Simple Smile Надявам се тук някой да ми помогне със съвет. В процес на изнасяне и излизане на квартира с детето(на 8 год.)съм.С баща и нямане брак,припозната е.Аз съм инициатор за раздялата.Надявам се да се разберем без да намесваме адвокати,но се съмнявам,че той ще дава доброволно някакви пари и аз няма да се справя,защото взимам около 650 лв.Живеем в жилище,което се води на майка му.Ще съм благодарна ако някой е бил в такава ситуация да ми каже какви са ми правата.

# 661
  • София
Завеждаш иск срещу бащата да плаща издръжка и да ти бъдат присъдени правата. 80 лв е таксата. Друго няма. Адвокат не ти трябва.

# 662
  • shumen
Без дело за издръжка и нашия не даваше и една стотинка.Осъдих го и плати и година назад мисля,че беше всичко до стотинка.

# 663
Благодаря ви! Ще се опитам първо с добро и ако не стане ще опираме до дело.Още един въпрос имам Simple Smile С колко пари живеете на месец без сметките? Жена с дете на 8 год. без глезотии,за най-необходимото примерно...

# 664
  • shumen
Моя е на 6 и живеем с около 450-500 лева на месец.В това число влиза и таксата за градината и всякакви допълнителни занимания за него.

# 665
С този доход тогава можеш да взимаш детски.
Аз живея с доход около 1600 лв, но вътре ми влиза и ипотеката.

# 666
  • shumen
Сигме,за детски бях ходила да питам,но ми казаха,че не ми се полагат.Това е,защото те взимат брутната заплата,а не това което получавам.А и това е без сметките караме с толкова,иначе вземам малко повече.

# 667
Е как ще не можеш. Брутото ти трябва да е над 800 тогава.

# 668
  • shumen
Не знам,но като ми взеха година на зад доходите и издръжката и ми казаха,че детски не ми се полагат.След това повече и аз не отидох да питам.А и при нас има извънреден и нощен труд,който и той влиза в това число.

# 669
Сега попитах колежката, която е разведена и има съдебно решение за развод. Тя каза, че издръжката не се включва в доходите за детски.

# 670
  • София
И аз съм с около 400-500 лв на месец след плащане на сметки. Много е трудно, но зависи как си свикнала от преди. При нас винаги е било трудно и сме гледали да живеем само с най-необходимото (още от дете съм научена на тъкъв живот) и не го усещам като трудност. Трудно става когато някой се разболее и трябва да се купуват лекарства, да се плати някой преглед евентуално и т.н. Тогава тези пари не стигат и започвам да правя сложни комбинации.

# 671
  • shumen
А на мен ми поискаха дохода на баща му и като им казах,че сме разделени ми поискаха издръжката.Ще се ходи явно пак скоро в социалните.

# 672
А ти защо казваш тия неща- казваш, че не живеете на един адрес  това е.

# 673
  • София
И аз не им казвам, че бащата ни праща издръжка. Но то за детските май нямаше такава графа в молбата. Честно казано просто не съм се сетила да го пиша това за издръжката, а ако го бях видяла като графа в молбата като нищо щях да си ги напиша, въпреки че не са определени със съдебно решение, а ние се разбрахме между нас (нямаме брак).

# 674
  • София
Въпрос, ако има някой запознат. При развод и два автомобила придобити по време на брака за какво ми е да изкарвам застрахователна стойност?

Общи условия

Активация на акаунт