Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 27

• 122 548
  • 842
  •   1
Отговори
# 795
Моето дете е с двоен бъбрек, няма проблем свързан със самия бъбрек, никой лекар не ми е споменавал нищо за ТЕЛК.

# 796
  • Пловдив
Няма и да ви кажат за ТЕЛК, ако не попитате.
След операция от хидронефроза, дъщеря ми беше 2 години с 50% инвалидизация.

# 797
А след тези 2 години прекратихте ли ТЕЛКА?

# 798
  • Пловдив
А след тези 2 години прекратихте ли ТЕЛКА?
Да. Не сме ходили повече за освидетелстване, но дори и да има някакъв процент /защото още си има задръжка - хидронефроза и едва ли ще я израсте/, то ще е по-малък.
На и и над 50% се изплаща пенсия.

# 799
  • София
Здравейте мами,  да попитам някой от вашите дечица, които са с вродени бъбречни проблеми и аномалии имат ли ТЕЛК?
Ние сме с операция от вродена хидронефроза и отделно другия бъбрек е двоен, та затова се чудя.
Има ли някоя мама, чието детенце е с двоен бъбрек и създава ли проблеми това?
Благодаря Ви предварително!

Да, извадете си.
Моят е с един малкофункциониращ бъбрек (и операция) + хидронефроза на другия (пак с операция).
Давали са ни досега около 60%.
Детето има и астма с алергичен компонент.

# 800
Здравейте, търся препоръка за детски нефролог и уролог, София. Някой ходил ли е при Гайтанджиев в 3 та градска, моля за мнение. Разбрах също че в Национална Кардиологична болница гледат на ехограф, но къде е по-добре да отидем като за начало - чести позиви за уриниране и в малко количество от около седмица, благодаря предварително

# 801
Здравейте, търся препоръка за детски нефролог и уролог, София. Някой ходил ли е при Гайтанджиев в 3 та градска, моля за мнение. Разбрах също че в Национална Кардиологична болница гледат на ехограф, но къде е по-добре да отидем като за начало - чести позиви за уриниране и в малко количество от около седмица, благодаря предварително
Проверете и за д-р Даниел Гайдаров - уролог, аз съм негов пациент и съм много доволна. Знам, че преглежда и много деца, внимателен и професионалист.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-daniel-gaydarov-6382

# 802
Здравейте ние ходим при доктор Емил Атанасов в болница Вита , той гледа и на ехограф. Преглеждал ни е доктор Андреев пак в същата болница.

# 803
Здравейте,моля за мнение,ако някоя мама се е сблъсквала.Синът ни е на пет месеца,миналият месец ходихме на рутинен преглед при нефролог.Думите й бяха,че детето е чудесно,няма нищо притеснително.Да,обаче в листа пише пиелоектазия в ляво.Има ли основание да се притесняваме и какво следва да предприемем.Моля за съвет.

# 804
Здравейте, може ли някой да сподели наблюдения за бъбречната поликистоза и включване съответно на диализа като единствен вариант вече при достигнатите високи нива на креатинин ? Какво да очакваме след диализата ? Чета доста негативна информация като цяло Sad

# 805
Еднократна диализа ли ще бъде? И защо са ви казали да я направите? Успокой се, всичко ще бъде наред. Аз и децата сме с поликистозни бъбреци, генетично предадено,не сме стигнали до диализа, засега, но моят баща беше през ден. Беше отпаднал и много килограми загуби. Хубаво след диализа няма. Искрено ви стискам палци да е нещо еднократно и моментно. 🤗(гуш)

# 806
Еднократна диализа ли ще бъде? И защо са ви казали да я направите? Успокой се, всичко ще бъде наред. Аз и децата сме с поликистозни бъбреци, генетично предадено,не сме стигнали до диализа, засега, но моят баща беше през ден. Беше отпаднал и много килограми загуби. Хубаво след диализа няма. Искрено ви стискам палци да е нещо еднократно и моментно. 🤗(гуш)
За баща ми е .. няма да е еднократно..все още не са казали колко често ще бъде, защото го наблюдават в болницата.  Засега му направиха 2 вливания, креатинина му е около 400 (беше 600) , засега не е отпаднал. Иначе отскоро знам че и  аз съм с поликистоза ( на 40 години  съм)

# 807
Здравейте! Случайно да има родители на дечица, правили цистоскопия в Турция?

# 808
Здравейте, извинявам се, че използвам темата, но виждам, че проблемите са подобни на нашия. Синът ми е с вродена хидронефроза и в момента се нуждае от Ubretid. Купувахме от Гърция, но в момента там е спрян. Някой поръчвал ли е от Германия или някъде другаде. Каква рецепта ми е нужна и как се набавя, защото с обикновена рецепта от наш лекар ми отказаха. Благодаря предварително!
Здравейте, при кой лекар ходите за хидронефрозата?

# 809
Здравейте! Имате ли наблюдения за работата на д-р Габриела Минова, уролог в София? Бяхме пренасочени от д-р Стефанов, нефролог във Варна. След направен преглед се установи, че бебето ми (на 6 м.) има вроден мегауретер и хидронефроза на ляв бъбрек, които не са установени по време на бременността ми… Тя ги потвърди и предлага да се направят изследвания в Пирогов и според тях да се реши какво ще следва. Мисълта ми е има ли доволни или недоволни от нея за намина и на работа или изследванията/лечението? Притеснено ми е и не знам дали да и се доверим. Не можах да намеря много мнения освен някои с по едно изречение… Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт