Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 27

• 122 429
  • 842
  •   1
Отговори
# 810
  • Пловдив
Преди повече от 7 години,  когато дъщеря ми беше оперирана от хидронефроза в Пирогов от д-р Момчилов,  който тогава беше завеждащ детската урология, д-р Минова беше дясната му ръка. Доколкото разбрах вече тя е завеждаща на отделението. Според мен тя е добър избор на лекар.

# 811
Всички доктори в Детска урология Пирогов са добри, но за мен най- добър е доктор Момчилов

# 812
Синът ми вече от  11години е пациент на Д- р Минова. При нея има направени общо 3 операции- 2 за крипторхизъм( двустранен, с високо разположени тестиси в корема) и една за отстраняване на единия бъбрек. Повече от прекрасен човек и лекар е!
  Беше до мен не само като лекар, но й като човек след съобщаване на диагноза Тумор на бъбрека. Правила е изключително много неща за синът ми, въпреки, че не й влизат в задълженията. Винаги е гледала да го успокои.
  Всичките му операции са успешни и мога да кажа, че благодарение на нея той е жив и здрав!
  Мисля, че няма да сбъркате с избора.

# 813
здравейте, имам момиченце на 6 месеца. На профилактичните изследвания на кръв и урина излезна високо количество албумин в урината - стойност 80, нисък креатинин 0,9. Много сме притеснени, Някой с подобни резултати?

# 814
Всичко друго наред ли е с урината, както и с кръвните? На ехографията?
Естествено, пуснете отново + стерилна.

# 815
Здравейте на всички, от 1 месец имам сериозен проблем с левият бъбрек хидронефроза. Уж беше камък, но се оказа прегънат уретер в следствие на птоза/ спаднал бъбрек/. Опитахме със стент изтърпях го месец, но започнах постоянно да имам кръв в урината и уролога го махна. Като опция ми каза, или да кача 15-20 кг. или операция за фиксиране на бъбрека. Ще съм много благодарна на мнения и хора, които имат сходен проблем.

# 816
  • shumen
Аз отдавна не съм писала,но бях добре.Но сега за месец пия втори АБ за бактерия в урината,която не можем да изчистим.Първо беше Клебсиела пневмония,пих АБ,минаха 10 дни,пуснах контролна урина и отново бактерия.Този път Ешерехия коли и сега пак съм на АБ Ципрофлоксацин.Ходих и на нефролог,гледа ме на ехограф и няма нищо в бъбреците,а не можем да разберем откъде са тези бактерии неповлияващи се от АБ.

# 817
Здравейте,

Синът ми е с хидронефроза вдясно 2ра степен и мегауретер 13 мм. Моля за съвет за добър детски нефролог и уролог.

# 818
За детски уролог мога да препоръчам доктор Момчилов

# 819
За детски уролог аз лично препоръчвам д-р Атанасов!

# 820
  • София
Били сме и при Момчилов и при Атанасов, така че спокойно мога да кажа към момента, че препоръчвам д-р Атанасов!

# 821
Здравейте! Попаднах на темата с търсачката. Виждам, че е в подфорум за деца, но най-вероятно ще можете да ми помогнете.

Пуснах Цистатин на майка ми, понеже четох, че е по-точен параметър от креат.клиърънс. Стойността обаче е малко над горна граница. Това какво може да значи?

Цистатин C ( Cystatin C ) - 1.07 mg/l   [0.40 - 1.00]

# 822
Здравейте, моля, ако някой има същите проблеми, да ми помогне със съвети и пр.
Имам стеснение на пикочните пътища (уретрата), което водеше до леко задържане на урина предимно сутрешната порция, нямала съм кръв в урината. Този март ми го коригираха, но нямам стенд и подобни. След корекцията бях сравнително добре, но избягвах половите контакти и след като ги възстанових, при по-чести, получавах дисконфорт. Затова ги и избягвах.
Преди два месеца обаче смених партньора и нормално за нова връзка е честото правене на секс. При нас беше доста често. През първия месец нямах никакви проблеми. Всичко беше ок. Но преди три седмици след сутрешния полов контакт, получих кървене в урината. Изолира се Ешерихия коли и започнахме лечение със Зинат. На втория ден обаче ми го смениха, защото антибиограмата показваше, че той не действа. Почнах Панцеф. Пих го 10 дни. Имах и гъбична инфекция, която лекувах. Партньорът ми също пи Панцеф.
След това почакахме два, три дни и възобновихме контактите. На втория ден, пак след сутрешен секс, този път получих сериозно кървене в урината с ясна кръв и болки ниско долу в областта на уретрата и пикочния мехур. Пусна се стерилна урина от кървата и веднага ме приеха в болница, но не в урология, а във Вътрешно отделение. Почнаха ми венозно лечение с Медаксон, кръвоспиращи и болкоуспокояващи. Урината още след третата порция се нормализира до естествен цвят. Тоест няма кръв видимо. Обаче, от вчера почнах пак да задържам урина, което не ми се беше случвало от март месец и този път задържането не е само сутрешно. Болките ми не се овладяха от терапията и са си все още силни.
Смятам, че Медаксонът не помага, тъй като е от същата група със Зинат и Панцеф, които не подействаха.
Моля, дайте съвет какво да правя!
Възможно ли е това кървене да се провокира от по-грубите сексуални контакти? По някакъв начин да дразни уретрата или пикочния мехур и оттам да кървя?
Или заради корекцията на стеснението, по някакъв начин това стеснение да не е добре коригирано и от него нещо да кървя?
Или виновница е Ешерихията коли? Преди да я изолират, реално нямах кървене въпреки, че контактите ни бяха доста чести.
Първоначално при първото кървене, диагнозата ми беше Цистит на медения месец. А сега е Хеморагичен цистит.
Лекарите смятат, че Ешерихията е случайно съвпадение и тя не може да доведе до такова кървене и болки...
Аз мисля, че трябва да ме преведат в Урология и да ми сменят антибиотика. Страх ме е да не спра да пишкам. Това не е шега работа. А знам, че ако антибиотика не подейства, може да се стигне и до много други тежки последици.
Кога е уместно и въобще уместно ли е да се прави нова цистоскопия?
Насочете ме към добър уролог, който да ми помогне.
Ситуацията е много тежка и от друга гледна точка. Аз съм по-възрастна от приятеля ми с 6 години. И искаме деца, но съм на 38. Тези два месеца бяхме правили опити за бебе. Сега не можем да водим и нормален полов живот и това много утежнава ситуацията.
Според вас ще успея ли да излекувам проблема и да мога да водя нормален полов живот?
При липса на полов живот, липсват и оплаквания при мен.

# 823
Преди три години разбрах, че момиченцето ми, което бе на три гидини е със синехия. Решихме проблема като мазах с дефламол и полека с масаж нещата се разрешиха. До преди този момент правеше чести уроинфекции и въпреки това не бях забелязала. След като решихме проблема заведох детето на гинеколог, за да го погледне за всеки случай. Каза, че е с къса уретра, но не вижда проблем.
В учулище скоро имаше профилактични преглефи от детски нефролози. Там също всичко беше натед. Случайо се случи да има и детски уролог след това, който ми каза, че има лека задръжка на урина в единия бъбрек, но щом детето не вдига температура няма проблем.
Ужасно се притесних и сега не зная дали да не търся и друго мнение.

# 824
  • София
Здравейте, моля, ако някой има същите проблеми, да ми помогне със съвети и пр.
Имам стеснение на пикочните пътища (уретрата), което водеше до леко задържане на урина предимно сутрешната порция, нямала съм кръв в урината. Този март ми го коригираха, но нямам стенд и подобни. След корекцията бях сравнително добре, но избягвах половите контакти и след като ги възстанових, при по-чести, получавах дисконфорт. Затова ги и избягвах.
Преди два месеца обаче смених партньора и нормално за нова връзка е честото правене на секс. При нас беше доста често. През първия месец нямах никакви проблеми. Всичко беше ок. Но преди три седмици след сутрешния полов контакт, получих кървене в урината. Изолира се Ешерихия коли и започнахме лечение със Зинат. На втория ден обаче ми го смениха, защото антибиограмата показваше, че той не действа. Почнах Панцеф. Пих го 10 дни. Имах и гъбична инфекция, която лекувах. Партньорът ми също пи Панцеф.
След това почакахме два, три дни и възобновихме контактите. На втория ден, пак след сутрешен секс, този път получих сериозно кървене в урината с ясна кръв и болки ниско долу в областта на уретрата и пикочния мехур. Пусна се стерилна урина от кървата и веднага ме приеха в болница, но не в урология, а във Вътрешно отделение. Почнаха ми венозно лечение с Медаксон, кръвоспиращи и болкоуспокояващи. Урината още след третата порция се нормализира до естествен цвят. Тоест няма кръв видимо. Обаче, от вчера почнах пак да задържам урина, което не ми се беше случвало от март месец и този път задържането не е само сутрешно. Болките ми не се овладяха от терапията и са си все още силни.
Смятам, че Медаксонът не помага, тъй като е от същата група със Зинат и Панцеф, които не подействаха.
Моля, дайте съвет какво да правя!
Възможно ли е това кървене да се провокира от по-грубите сексуални контакти? По някакъв начин да дразни уретрата или пикочния мехур и оттам да кървя?
Или заради корекцията на стеснението, по някакъв начин това стеснение да не е добре коригирано и от него нещо да кървя?
Или виновница е Ешерихията коли? Преди да я изолират, реално нямах кървене въпреки, че контактите ни бяха доста чести.
Първоначално при първото кървене, диагнозата ми беше Цистит на медения месец. А сега е Хеморагичен цистит.
Лекарите смятат, че Ешерихията е случайно съвпадение и тя не може да доведе до такова кървене и болки...
Аз мисля, че трябва да ме преведат в Урология и да ми сменят антибиотика. Страх ме е да не спра да пишкам. Това не е шега работа. А знам, че ако антибиотика не подейства, може да се стигне и до много други тежки последици.
Кога е уместно и въобще уместно ли е да се прави нова цистоскопия?
Насочете ме към добър уролог, който да ми помогне.
Ситуацията е много тежка и от друга гледна точка. Аз съм по-възрастна от приятеля ми с 6 години. И искаме деца, но съм на 38. Тези два месеца бяхме правили опити за бебе. Сега не можем да водим и нормален полов живот и това много утежнава ситуацията.
Според вас ще успея ли да излекувам проблема и да мога да водя нормален полов живот?
При липса на полов живот, липсват и оплаквания при мен.

Консултирайте се и с гинеколог.
Не съм специалист, но е малко вероятно е кръвта да е заради стеснение на уретрата.

Аз лично също имам понякога цистит (с кръв в урината), той може да стане хроничен. Аз обикновено го получавам, когато изстина (напр. ми измръзнат краката и т.н.), някои храни го дразнят като люто и т.н., питайте нефролога.

Общи условия

Активация на акаунт