Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 27

• 122 899
  • 842
  •   2
Отговори
# 600
Освен в Пирогов той преглежда с направление и в частния си кабинет на Царица Елеонора 25, плаща се само ехографа около 20-30 лева

# 601
И аз така четох за Момчилов и мислех, че той ще направи процедурата на моето дете, след всички разговори, накрая прие документите и дори не ги разгледа всичките. Назначи час, а след това се оказа, че друг лекар е свършил работата. Не разбрах дали Момчилов оперира все още, дали е трябвало да платя избор на екип, нищо... в Пирогов трудно върви комуникацията. Обаче съм изключително доволна от лекаря, на който попаднахме и при който вече си правим профилактичните прегледи - Стоян Пеев.

# 602
Благодаря за мненията.
Аз имам наистина лоши спомени от Пирогов. Беше мръсно, старо, сестри и санитарки бяха много груби. Все пак търсим ефект в лечението и ще изтърпим това. Сега се притеснявам ако вкарат дъщеря ми за изследвания дали ще ми позволят да съм й придружител. Тя е на 16 години навършени, но е доста притеснителна и емоционална, ако не мога да вляза не знам дали ще успея дори да я вкарам в отделението.

# 603
Ние бяхме юни месец там, имаше една 17 годишна девойка, майката й правеше компания без да е придружител, каза, че са преценили, че няма нужда да остава, така че, явно има такава опция.

# 604
  • Anywhere
Точно до приемния кабинет има табела,че лица до 18г в отделението се приемат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с придружител. Бяхме на преглед при д-р Пеев на 17 март. Моята дъщеря има специфично разположен отливъчен камък, голям около 10мм. Каза ми,че в Пирогов нямат апарат,с който да го разбият и извадят! Но ще трябва да направим КАТ с контраст, за да разгледа бъбрека за анатомични дефекти, които да са причина за задръжка на урина и образуване на камъка.

# 605
Pretti shy, а къде има апаратурата която ви е необходима?

# 606
  • София
Ние правим изследвания като цветна урография в Токуда, а сцинтиграфия - в Александровска.
Без хоспитализация, само с направление.
Отделно пускам кръвни + урина, както ми е казал нефролог.
Ехография си прави самия нефролог.

# 607
  • Anywhere
Pretti shy, а къде има апаратурата която ви е необходима?
Ами във Вита, в Александровска, ВМА, в много частни болници го имат.  Ние сме от Пловдив, тук се прави в болница Каспела. Скъпоструващите консумативи не се поемат от здравната каса и се плащат от пациентите. Сега се опитваме с лекарства да го разтворим, дано да има ефект Hands Pray

# 608
Благодаря за отговорите!
Pretti shy стискам палци!
А аз от вчера съм в шах и мат. Както писах последната стерилна урина беше пак с Протеус Мирабилис 10^5 и за всеки случай лекарката в нашия град поиска да пуснем и още една стерилна урина в друга лаборатория. Резултат - няма изолирана бактерия. Очаквах да има леки разминавания, но такава разлика - не. Лошото е, че в нашия град няма други освен тези две микробиологични лаборатории. Днес пак ще говоря с лекарката дали да ходим до съседен град да носим нова проба...

# 609
  • Пловдив
Благодаря за отговорите!
Pretti shy стискам палци!
А аз от вчера съм в шах и мат. Както писах последната стерилна урина беше пак с Протеус Мирабилис 10^5 и за всеки случай лекарката в нашия град поиска да пуснем и още една стерилна урина в друга лаборатория. Резултат - няма изолирана бактерия. Очаквах да има леки разминавания, но такава разлика - не. Лошото е, че в нашия град няма други освен тези две микробиологични лаборатории. Днес пак ще говоря с лекарката дали да ходим до съседен град да носим нова проба...
Здравейте,много обичам когато се получи така,направо на човек му идва да откачи.В такива случаи доктора ме кара да пусна и в трета лаборатория стерилна урина за да имаме два еднакви резултата.

# 610
И аз бих направила това ако имахме трета лаборатория. Близките читави са на поне час път. Единственото което измислих е да пуснем утре отново и едновременно в двете налични лаборатории стерилна урина и дано това внесе някаква яснота. Според докторката това забавяне във времето от вземане на пробата и стигане до лабораторията може да са пак некоректни резултатите. Четох че до два часа може да се занесе пробата след вземането й, но и че колкото по-бързо се занесе толкова по-добре.

# 611
Здравейте! Много съм притеснена за момчинцето ми.. Днес бяхме на нефролог и се оказа с Хидронефроза, задържа урина и ни записа за прием след 2 седмици (за цветна снимка). Каза също, че и е много вероятно да се стигне до операция.. Бебчето ми е на 4м. Много се притесних. Ако някой е преминал през това нека сподели ..за възстановяване,сямата операция.. много ме е страх и от упойката. Все пак говорим за 4месечно бебе... ☹ Извинявайте ако вече сте писали по темата..

# 612
Здравейте! Много съм притеснена за момчинцето ми.. Днес бяхме на нефролог и се оказа с Хидронефроза, задържа урина и ни записа за прием след 2 седмици (за цветна снимка). Каза също, че и е много вероятно да се стигне до операция.. Бебчето ми е на 4м. Много се притесних. Ако някой е преминал през това нека сподели ..за възстановяване,сямата операция.. много ме е страх и от упойката. Все пак говорим за 4месечно бебе... ☹ Извинявайте ако вече сте писали по темата..
Синът ми е опериран в Пирогов на 1г.и 4 месеца, много трудно беше, но всичко минава. Сега вече е на почти 16г. и оттогава насам вече всичко е нормално. Оперира ни доктор Момчилов.
Ако е за операция по- добре не чакайте труден е престоя в Пирогов,  но като знаеш, че детето ще се излекува всичко си заслужава. Ние навремето след операцията стояхме около 25 дни в болницата, условията не бяха много добри, но дано вече са ги оправили

# 613
  • Пловдив
Любослава, повечето от пишещите тук сме минали през това. Намери време да прочетеш темите, ще ти е от полза за настройката. Не е задължително да стигнете до операция, детето е малко и някои състояния се израстват с възрастта. Слушай съветите на лекарите.  Успех!

# 614
Здравейте, от месеци чета предишните и тази тема и все се надявам, че ще намеря някаква информация, която да ми обясни точно какво се случва на дъщеря ми, но уви, все повече се по(о)бърквам.
Декември месец направи цистит с остра болка, пи антибиотик по антибиограма след открит протеус мирабилис. От тогава обаче остана лека болка при пишкане. През месец давахме стерилна урина в различни лаборатории и все беше чиста. Ходихме при Боцова в Плевен и тя видя удебелена стена на пикочния мехур и искаше да й прави МЦГ с три-дневна хоспитализация, но при положение, че за първи път прави цистит ми се стори прекалено, а и ако болката при уриниране все пак означава, че протеуса не е напълно изчистен как да рискуваме да увредим бъбреците. Преди три седмици обаче пак имаше остра болка и пак протеус в урината...нов антибиотик, пак по антибиограма. След курса леката болка остана отново. Направих онлайн консултация с д-р Атанасов(детски уролог) и сега два месеца трябва да пие фуролин, тъй като протеуса не се чистел лесно. Добре, ама на мен ми се струва, че направо е невъзможно. Тя е на 5, но все още се напишква и явно това също се отразява, според него е защото се стиска и каза да пишка на всеки три часа, но тя не може да издържа 3 часа без да ходи до тоалетна и цялата ни схема пропада. Освен фуролина й давам пробиотик на аквасорс, боровинка на джеймисън и сега чакам д маноза също, за да включа. Не я пускам на градина, за да не седи с мокри гащи цял ден там, но не искам и да я травматизирам прекалено.  Ще съм благодарна на всеки съвет и идея!

Общи условия

Активация на акаунт