Имот в Гърция? Какво ни трябва?

• 115 765
  • 845
  •   1
Отговори
# 435
Изпратих на лично съобщение

# 436
Може ли и на мен на ЛС, контакти на брокера и адвоката!

# 437
  • Пловдив
Малко "отчет" - намерихме си имот, наехме си гръцки адвокат /който си е българка, но живее и работи там/, капарирахме имота, свързахме брокерите и адвокатката и сега чакаме изваждането и преглед на документация.
Успех до приключването на сделката! Бихте ли ми пратили координатите на адвокатката, благодаря предварително!

# 438
  • София
За координати - няма проблем, но предпочитам да ви ги дам след финализиране - така мисля, че ще имам и по-обективна информация.

# 439
В края на м. октомври си харесахме къща в Гърция ( наследствена с трима собственици, като един е представителят).
Ние намерихме адвокат, който се свърза със собственика.
Къщата нямаше документ за енергийна ефективност.
Адвокатът му казал , за необходимите документи и започна "великото" чакане.
Чувахме се и с адвоката и със собственика.
............вече си мислехме,че явно има проблеми....
Днес се обади адвоката и ни поиска да изпратим документ за самоличност,  на чието име ще е къщата и удостоверение за сключен брак.
Каза, че ще подготви документите за покупко продажба на гръцки и български език. Попита дали да пише реалната цена за къщата и колко пари ще преведем на продавача за капаро, за да ги отбележи.
Кауза при отказ.
Моля, ако някой знае колко време отнема финализиране на сделката.....За Нова година не стана, поне за Великден дали ще стане?
Досега не сме давали никакви пари, не са ни искали.

# 440
В края на м. октомври си харесахме къща в Гърция ( наследствена с трима собственици, като един е представителят).
Ние намерихме адвокат, който се свърза със собственика.
Къщата нямаше документ за енергийна ефективност.
Адвокатът му казал , за необходимите документи и започна "великото" чакане.
Чувахме се и с адвоката и със собственика.
............вече си мислехме,че явно има проблеми....
Днес се обади адвоката и ни поиска да изпратим документ за самоличност,  на чието име ще е къщата и удостоверение за сключен брак.
Каза, че ще подготви документите за покупко продажба на гръцки и български език. Попита дали да пише реалната цена за къщата и колко пари ще преведем на продавача за капаро, за да ги отбележи.
Кауза при отказ.
Моля, ако някой знае колко време отнема финализиране на сделката.....За Нова година не стана, поне за Великден дали ще стане?
Досега не сме давали никакви пари, не са ни искали.
Зависи от готовността на собствениците с документите за сделката. Имате ли данъчен номер - АФМ? В случай, че не са извадени скици (вероятно не са) и данъчни оценки на къщата, вероятно до сделка ще ви отнеме поне 2 месеца.

# 441
salex_n2,благодаря!
АФМ нямаме.Адвокатът каза, че той ще ни извади.

# 442
salex_n2,благодаря!

скици - се вадят за седмица -50евро
дан.оценка - за 14 дни
афм-на момента
Аз мисля до края на Февруари, макс и сте с ключ
в кой район е къщата

# 443
Къщата се намира в района на Марония.

# 444
  • София
Дали някой има представа каква е цената за изваждане на данъчна оценка на имот в Гърция?

# 445
salex_n2,благодаря!

скици - се вадят за седмица -50евро
дан.оценка - за 14 дни
афм-на момента
Аз мисля до края на Февруари, макс и сте с ключ
в кой район е къщата
Вероятно за скиците има възможност и за седмица ( нещо като бърза поръчка), нашият брокер каза поне две седмици. Тъй като нотариусите също са доста натоварени, записват часове за изповядане на сделките за две-три седмици напред, поради което брокерите дават такива срокове за финализиране на сделките. Поне такава информация но дадоха на нас. Иначе АФМ става за 1 час.

# 446
Никой не е е перфектен. Аз вече пуснах първите туристи. Говорихме си 20 пъти, уж всичко са направили, изчистили и накрая са забравили нещо в хладилника и коша в банята. /Уговорката отначало беше те да си почистят/.
В момента мисля върху някакъв вариант за жена за почистване там. Възможен е.
Здравейте. Намерихте ли жена за почистване? Колко пари взима с включено пране на чаршафи и въобще всичко за да е готов имота за посрещане на следващите гости?

# 447
  • София
По принцип ми казаха 20 евро на раз, ако помня добре, че беше август. Ние имаме пералня там.

# 448
Мерси. Цената е повече от добра. Направо е супер за Гърция. В София май няма такива цени.

# 449
  • София
Здравейте, записвам се да следя темата. Бях се засилила да си купувам по- голямо жилище в София, но цените към момента ме отказаха. Затова реших , че вероятно инвестиция в не скъпа къща в Гърция е добра идея. Към момента обмислям евентуално началото на следващата година да съм наясно къде и какво искам да купя. В интернет гледах обяви от Неа каликратрия, които бяха на доста прилични цени. Ще видя и други места

Общи условия

Активация на акаунт