Боледуване на децата ни - тема 63

• 61 129
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • Северозапада
Миналото лято племенницата падна с кънки и си удари коляното. Лекарят беше казал няколко дни изобщо да не го движи, а май 2 седмици, ако не и повече, да не го товари, да почива. Така че май е нормално още да боли и да е отекло.

# 226
  • На брега на реката
Не се спира рязко вентолин на инхалатор и на орален, за инхалер няма подобни изисквания и се ползва за овладяване на пристъпи или за продължителен период като профилактика и действа значително по-бързо. Лино говори точно за инхалер и много добре знае как и кога да го ползва Wink

# 227
Лайт да, успокоявало го е и от еднократно впръскване. Явно зависи наистина от спазъма, до сега толкова тежък не е бил. Утре ще го водя хем на контролен, хем да каже за притесненията ми от задушаването с бисквитата ще правим ли изследване.
За ръката според мен при такава травма си иска седмици за да мине, даже ръката трябва да почива, не трябва постоянно да се пробва боли ли защото забавя оздравяването, аз ходя на физиотерапия и както ми казва физиотерапевта "няма смисъл да пробваш постоянно по-добре ли е мястото, час по-късно няма да има промяна". Но ако се притесняваш заведи го към края на седмицата.
Дани, моля те, не знам колко пъти ми го пишеш това за вентолина и плавното намаляне. Не съм вчерашна, имам опит с вентолина. И да ти кажа педиатъра ме посъветва ако продължава така да кашля след физическо натоварване да му пръскам ЕДНОКРАТНО вентолин преди спорт. Аз съм говорила не еднократно с лекаря му за вентолина и знам как се процедира.
А Зест е написала същото.

# 228
Момичета има ли тема за сенна хрема във форума?
Или обща за алергии?

# 229
И аз мисля че трябва време,но на спешното не обясниха подробно.И не казаха примерно ако продължава да боли повече от еди колко си дни,седмици тогава на ортопед пак,а казаха ако продължава .Разбирам ако изобщо продължава.За превъзката казаха да я има до като спадне отока,а още не е спаднал.И трябва до някъде да е обездвижен чрез по плътна и стегната превръзка.

Днес цялата ръка от лакътя надолу е подута и си мисля да не съм направила снощи превъзката,питах го снощи 3 пъти и каза не.Махнах превръзката от около час, но още е подута до дланта.Пфф дано е от превъзката,но не трябваше ли да спадне вече, ако е от това.
Аз го проверявам като го мажа с Волтарена три пъти на ден.Да грешно е но пусто притеснение .Вече само сутрин ще го проверявам.

# 230
  • София
Лайт, а снимка направихте ли за да изключите счупване? Също така ортопедите правят разни специални движения за да се изключат скъсани връзки. Тези двете неща ако са ок, търпиш и просто чакаш да се оправи. Значи на мен ортопеда ми беше казал след месец ако нямам никакво подобрение да отида пак за вътреставна инжекция с кортикостероиди. При мен беше вътреставен кръвоизлив и синовит впоследствие, като синовита се развива на малко по-късен етап, примерно около седмица поне след травмата, тогава вече започват да се възпаляват наранените тъкани. Това е нещото, от което се будиш от болки нощем и поне 2-3 седмици просто стискаш зъби. За месец не ми мина, но подобрение имах, мина ми за 2-3 месеца, като после още известно време имах прищракане в коляното, но после ми мина и това.

# 231
Лайт аз мисля , че трябва да отидете на ортопед. Все пак е дете и не може да седи подуто 10 дни.

# 232
  • shumen
Лайт,как е детето?Дано не е нещо сериозно и да минава скоро.
Ние сме я Трявна от Понеделник и ту вали,ту пече,но ние не сме се спрели в хотела само.Вземаме дъждобраните и сме на разходка пак.

# 233
Момичета,пробиотика преди море се даваше седмица преди морето и по време на престоя там,нали ?

# 234
Аз вече давам, макар че след две седмици ще ни е почивката!

# 235
  • София
Аз давам седмица преди и през целия престой.

# 236
Благодаря ви ,ще започна и аз да давам от понеделник или днес направо,то не пречи. bouquet

# 237
Лайт как е ръчичката?
Моето е на градина...хич не ми е спокойно..

# 238
  • На брега на реката
И аз давам седмица преди море, по време на море и поне 2-3 дни след това.

# 239
  • Северозапада
Лайт, как е ръката?
Дребната повръща, няма температура, но е отпаднала и спи. Дадох и натриев цитрат, заредила съм чаша хидратин да смуче по малко, ще и сваря и малко ориз, ако реши да яде. Какво друго мога да направя?

Общи условия

Активация на акаунт