Боледуване на децата ни - тема 63

• 61 134
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Мами, трети ден бебето ми (13 месечно) е с температура, която варира 37,1 - 39,5. Няма други видими симптоми. До 39 не давах нищо, на два пъти за над 39 дадох панадол и я свали до 36,9. Игрива е, хапва, спи сравнително добре (1-2 пъти се пробужда и иска да цока). Според педито по телефона е вирус. От вашия опит - колко дни е допустимо да поддържа такава температура, преди да дадем кръв/урина? Възможно ли е да е от зъби?

# 271
За трети ден сте си направо за лекар! Преди кръвните нека му видят гърлото и ушите!

Момичета, ние днес имаме час за Периновска. Правих и снимка на бял дроб, за да отидем подготвени. Дроба се чисти. Но ще видим какво ще каже и тя! Стискайте палци!

# 272
Мами, трети ден бебето ми (13 месечно) е с температура, която варира 37,1 - 39,5. Няма други видими симптоми. До 39 не давах нищо, на два пъти за над 39 дадох панадол и я свали до 36,9. Игрива е, хапва, спи сравнително добре (1-2 пъти се пробужда и иска да цока). Според педито по телефона е вирус. От вашия опит - колко дни е допустимо да поддържа такава температура, преди да дадем кръв/урина? Възможно ли е да е от зъби?

Според мен отдавна сте си за доктор. Най -вероятно е вирус. Ама и вируса се лелува. Предполагам, че когато ти си болна пиеш лекарства а не чакаш да ти мине. Това с температура от зъби за мен си остана мит. До сега за 8 години не съм срешнала дете с такава. Един ден с 37.2-37.3 , да. Ама 39 градуса...същият мит като със сополите от зъби.

# 273
  • На брега на реката
На третия ден със сигурност бих пуснала ПКК и црп, пък после ако мн се притеснявам и имам съмнения, лл да разчита изследванията. Но!!! На 13м не бих чакала 39 градуса и три дни, все още е в деликатна възраст, в която амплитудата рязко се променя и има предпоставки за гърч.
Гърло, уши, слушалка. Плюс изследвания. Т от зъби и за мен е мит и силно се надявам лл да не ви прати да си ходите вкъщи с тази диагноза. Настоявай си за изследванията. Малко ти е детето, не се прави на смела!

# 274
  • shumen
Лиско,аз с Т три дни толкова малко дете не бих държала.Според мен сте за слушалка и изследвания.
Ние сме на морето.Детето се кефи на водата и само в нея иска да е.

# 275
Всъщност 39 вдигна само вчера, от понеделник вечер дотогава ту имаше Т, ту нямаше.
Благодаря ви, мами! Бъдете здрави и вашите дечица също! 🤗

# 276
  • София
Зависи от вируса, обикновено 3-4 дни е нормално да вдига, но отидете на преглед, ако и утре продължи да вдига. Моето на горе-долу тази възраст изкара розеола така с висока Т за 4 дни и без никакви други симптоми, при този вирус обривът се появява след спадането на Т. Бях откачила, но тя поддържаше непрекъснато над 39 и почти не спадаше и от лекарства. От уши ще реве непрекъснато, гадна болка си е, ако не реве едва ли е това. От зъби - абсурд, както вече са ти написали, освен ако не е станал някой абцес от пробиващ зъб, ама и от това щеше да реве непрекъснато.

# 277
Днес е под 37, благодаря на всички отзовали се!

# 278
  • shumen
 Ние сме на морето и детето от снощи се разповръща,а днеска си тръгваме.Дадох натриев цитрат и заспа вечерта,но сега пак повърна и дадох отново.Имам и хидратин алфа и сутринта май ще му дам от него и без да яде,че по пътя да няма изпълнения отново.

# 279
И моята след морето цъфна , но седмица след като се прибрахме,че даже и повече.
Оказа се гърлото с еднократно повръщане от тази сутрин.

# 280
При нас се оказа розеола, но обривът бързо изчезна.

# 281
  • София
При нас се оказа розеола, но обривът бързо изчезна.
Той видимо бързо изчезва, но при къпане, особено с по-топла вода, още доста време ще го усещаш грапаво. Иначе е абсолютно безобиден вирус, само стряска с тази висока Т.

# 282
Елена, как мина прегледът? Стискам палци.

При моята дъщеря се обостри атопичния дерматит. Стана доста голямо петно на единия крак. Мислех вече, че сме се оттървали от тази гадост. Кажете крем, от който сте доволни.

# 283
  • На брега на реката
Дъждец, колко е голяма? Козметиката основно се сменя, но си го знаеш предполагам Simple Smile
Моята кожа се беше скапала тотално зимата - лишеи, пъпки, омазнява е на определени места, дъщерята и тя тъкмо почна да се акносва. Пробвай на Авен серията за нетолерантна кожа. Или пък на А дерма екзомега. Последното особено го дават за атопична кожа. Слънцето ли така се отрази? Или пък морската вода?

# 284
  • Варна
+ 1 за А - Derma. Само това помогна на моя син + Xemose на Uriage

Общи условия

Активация на акаунт