Боледуване на децата ни - тема 63

• 61 477
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Момичета, помощ! Ще изкукуригам.
Малката е на 3г. и от известно време я мъчим да яде сама. Лятото са я научили да ѝ дават в устата бабите и сега е голяма борба. Как да е, вървеше някакси яденето, къде с караница къде с театър от моя страна.

Разболя се преди месец и половина, по назад в темата съм го описала. Но откакто почнахме последните лекарства - ксизал и Резиста кидс не се търпи просто. На почти всяко ядене по средата почва в произволен ред да ѝ се ходи до тоалетна и по двете нужди, да я боли корема, да реве че ѝ има нещо на гърлото и да ѝ издухам носа. Яде на половина от това, което попринцип яде. Онзи ден с баща си се скараха и той ѝ пъхна харана в устата докато се опитва да реве кански, съответно се задави и повърно много слуз плюс вечерята си.
Къде да я водя и какво да я правя вече незнам?

Няма температури, сополи има от време на време - сутрин са по гъсти и светло жълтозелени, през деня са прозрачни, но жилави. В настроение е, играе си, спи нормално. Съвсем леко подкашля 2-3 пъти дневно...
През септевмри пи АБ и в носа капахме гентазин - двете последователно за две седмици....

Ще полудея, всяко ядене е мъчение, а никога не е било така. Хранеше си се нормално. #2gunfire

# 541
  • shumen
Цвевал,аз насила не храня.Ако иска да яде,а ако не като е гладен сам ще си поиска.Може и със сирол за апетит да пробваш да и даваш и дано прояде.

# 542
Нищо не я правИ според мен - не ми прилича на здравословен, а на възпитателен проблем Grinning Не й угаждайте да се връщате към бабините режими, ще свикне в крайна сметка.
За пореден път се потвърждава, че при моите деца няма "само сополи" - малкото е вече с ларингит - поредния.... Заредих с Пулмикорта и се мятаме на инхалатора.

# 543
  • shumen
Моме,ужас.Да му минава бързо на Алекс.

# 544
  • Северозапада
Моме, бързо да се излекувате! Нека порастат още малко и ще видиш как може и само със сопол да минете. Аз мислех същото, когато София на всеки сопол правеше спазъм, но го израстват, рано или късно, повечето деца.

# 545
За ядене никога не насилвам, предлагам различни неща, винаги сяда с нас на масата, никога сам.
Колкото повече го правите на тема яденето толкова повече ще се опъва детето.

# 546
  • гр.София
Сега Момето като писа, се сетих да попитам. Пулмикорт е за горните дихателни пътища, а Вентолин ако е тръгнало нещо надолу така ли?
Имам и от двете за всеки случай у дома, но май им е изтекъл срока и трябва да ги изхвърля. Само че ако се наложи (извънредно нещо, през нощта например), направо незнам какво да пусна. Аз си мислех че вентолина е ако кашлицата е гърлена, и не е слезнала надолу.

# 547
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И на мен силно ми се иска да е поведенчески проблема, а не здравословен...
Никога не е правила така, нито е седяла сама на масата. Също поне аз, ако не и двамата с бяща й сме заедно по време на ядене.
Не мога да я разбера. Полудявам вече.
Днес закуси две филии с крема сирене и на последната хапка от втората се разрева отново, че я боли корема. Прави ме на луда калинка... Да видим до къде ще я докараме.
Не се и опитвам да се изкушавам аз да давам в устата, ясно ми е, че така никога няма да прояде сама.
Уфф..

# 548
И на мен силно ми се иска да е поведенчески проблема, а не здравословен...
Никога не е правила така, нито е седяла сама на масата. Също поне аз, ако не и двамата с бяща й сме заедно по време на ядене.
Не мога да я разбера. Полудявам вече.
Днес закуси две филии с крема сирене и на последната хапка от втората се разрева отново, че я боли корема. Прави ме на луда калинка... Да видим до къде ще я докараме.
Не се и опитвам да се изкушавам аз да давам в устата, ясно ми е, че така никога няма да прояде сама.
Уфф..

Според мен болката в корема най-вероятно я има.
При децата е важно да се види от къде идва. Аз бих задължително завела детето на гастро за да го види.
И бих започнала да давам пробиотик поне месец както и нещо успокояващо корема. Газовете много болят а ако е обострен нищо чудно да има такива.

Също така нито бих хранила , нито бих насилвала. С първото ще разбере ,че при вас не е като при бабите. А насилването ще доведе само към отвращение към храната. Две филии за закуска на дете на 3 години е огромно количество храна. /Ако филиите са големината на нормален хляб/. Закуската на едно дете на 3 години трябва да е 1/2 филия до 1 максимум с 1/2 чаша чай или 150 мл. мляко.

# 549
  • На брега на реката
Като родител, който си изпати от “щом не е гладна, няма да яде”, бих търсила начин да й въздействам до какво може да доведе неяденето. А не да чакам заветния момент на огладняването.
Пренебрегвах доста време глезенето на дъщеря ми и уж болките, докато не направи сериозна гастритна криза. Идете на преглед, толкова системно да симулира, не ми звучи реално.
На мнението на Хоуп съм!

# 550
  • София
И аз се втрещих на двете филии Simple Smile за закуска аз не бих изяла толкова, камо ли дете на 3г.  Давай го малко по-кротко с количествата. Иначе и при моето имаше един такъв период от няколко месеца с болки в корема като яде, след един чревен вирус се получи при нея. Давах капки Иберогаст, Еспумизан и пробиотик. Не знам доколко помогнаха, но ѝ мина в крайна сметка. Водих я и на преглед за това нещо, лекарката установи единствено много газове в червата, но дори и само това да е пак си е неприятно и може да бъде източник на сериозна болка. А отделно да не говорим за фасоните и всякаквите периоди, през които минават на тази възраст. Нямам ясен спомен вече, но май все още си я хранех на 3 защото нямах нерви да гледам цялото представление иначе. Пък взе, че си прояде и сама, не се заричай с това "никога",  ученици дето да не ядат сами не съм виждала още Simple Smile

# 551
Моето дете е на 6 години. Никога не е изяждал 2 филии на едно хранене. Аз ако изяде 1 съм супер доволна - 20кг. е . И аз си мисля, че имате високи очаквания за изяжданите количества.

# 552
  • София
Аз имам не същия, но подобен проблем с яденето. Бих завела детето на гастроентеролог и каквото е нужно, за да се изключи здравословен проблем. Но аз съм на мнение, че едно дете трябва да има режим на хранене. Да има някаква ритмичност, това е важно не само за неговата детска възраст и организъм, а и за здравето и навиците за в бъдеще. Много подли здравословни проблеми се заформят с не добър режим на хранене, за съжаление. Та и за това не се отказвам от борбата за храненето.
И да се допълня. Аз самата съм жертва на собственото си не ритмично хранене и злоядство от детска възраст. Сега си бера плодовете от това.

# 553
  • shumen
Моето също е на 6 и 2 филии не може да изяде наведнъж.Да не говорим,че в последно време дори иска да яде без хляб.

# 554
Благодаря момичета.
Обикновено яде по 1, рядко 2 филий на закуска. 2 са като не е вечеряла нормално.
 И аз смятам, че храната е важна, затова все още не яде боклуци като зрънчо и купени сладки. Сладко - домашно, или каквото аз забъркам като кекс или сладкиш. Милинки правих оня ден.
Именно факта, че яде добре ми води тревога когато не го прави. Днес не съм насилвала и драматизирала. Реши че не ще месо, обядва само картофите и грахта от манджата, без драма. После банан и половина и вечеря нормално, но сама и при баба и дядо.
Пробиотик пие и сега, но по повод евентуална неспецифична алергия и дълга кашлица. Мисля си и за УНГ и за гастро, но ще я изчакам още малко.
Аз наистина незная ( и слава Богу) какво е злоядо или неядящо дете. И не ща и да разбирам. Като бебе не ядеше - хранех зорлем до 4 месец по 12 пъти дневно, по 60 мл АМ и не ми се връща там. Как да е, имаше проблем, решихме го с 1 операция. Роди се 4 кг, а на 4 мес беше ок 5 кг. Та може и за това да се вглеждам повече.
Благодаря ви и успех и при вашите малчовци.
Всички да са здрави дълго време...

Общи условия

Активация на акаунт