НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 934
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм с ентерококи в микробиологията и днес изпих последното хапче от антибиотика си. Другата седмица ще пускаме пак микробиология да видим дали сме я разкарали 😏

# 346
  • София
И моя корем е като за момче, също понеже съм слаба ли нз, но ясно и отчетливо го виждам като се мести. Както е обяснила Ели и моя корем от време на време хлътва в ляво и е крив. Много хубави покупки си имате, аз още нямам желние да пазарувам..
И нещо което ме гложде цял ден, от петък си имам кантар и се оказва, че до момента съм качила 2,5 кг само. Направо не знам какво да правя, уж трябвало да качвам по 500гр всяка седмица... ям си нормално ама нищо не качвам. Кажете какво да ям?? Хляб ям доста.. някой ако има съвет за качване на килограми ще съм благодарна...

# 347
  • Варна
Деси аз съм качила 1 кг и 300 спокойно Rolling Eyes Grin  Според мен е нормално. Сега в 6 месец ще дръпнем.

# 348
  • София
В коя седмица си? Ако следваме максимата по три килограма на тримесечие... сега ще влизам в 6 месец и съм бая назад с килограмите. Направо ужас.

# 349
  • София
Аз нищо не съм качила, също си ям нормално. Знам, че е хубаво да се ядат повече протеини - месо, яйца, млечни, полезни въглехидрати са зърнените и пълнозърнестите пасти и хляб и не на последно място ядки в суров вид. Те са полезни за мозъка и очите на бебчето, имат и мазнинки, които си си още калории.

# 350
  • София
Еми уж всичко изброено ям.. даже тая седмица постоянно тъпча нещо насила вече..

# 351
  • Варна
В 17 г,с съм . Не се притеснявай ,щом с бебето всичко е наред не е нужно да качваш много. При всяка жена е различно. Виждам, че си слаба като мен едва ли ще качим много ... може би само коремче ще имаме Yum

# 352
  • Варна
Деси, не ти трябва още много да качваш.По-добре да не е много.Имай предвид, че последния триместър се качва най-много, а при много майки основното качване започва от 6-ти месец.Храни се пълноценно и не се тревожи.

# 353
  • София
Ами има и така и така Simple Smile Според мен щом се чувстваш добре и бебето си наддава няма какво да го мислиш. Най-вероятно последните месеци ще качиш. Опитай се да приемаш по 200 - 300 калории повече, но ако е на сила и не ти е приятно недей.
Има жени, които качват по 50 кг, то и това не е добре.
Аз лично имам 5-6 кг над "слабото" ми тегло и не съм притеснена, защото знам, че имам запас и за бебето и за кърменето по-натам.

# 354
Аз съм 20 седмица и съм качила 2 кг. И миналия път бях така, повечето килограми ги качих последните 3 месеца. Не се притеснявай.

# 355
Аз съм 20с и съм +3 кг. И аз се притеснявах, защото стартирах с поднормено тегло и сега с тези кг отгоре пак е така, но важното е бебето да върви добре. Лекарката все ми прави забележка да се храня,че съм била слаба, а аз всеки път й обяснявам, че се храня много добре и включвам всичко каквото трябва, какво повече да се направи 😀 може това, което ядем сега , да ни проличи след 6м.

# 356
  • София
Момичета знам, че тепърва уж ще се качват ама като гледам как ги качвам не знам дали отново ще кача.. Аз се притеснявам, защото прочетох, че жените с поднормено тегло е минимума да качат три килограма за тримесечие. Аз бях 54кг, висока 174 см и си ме водеха поднормено. Дано да сте прави и да няма проблем за бебчо. Честно предпочитам да съм с килограми отгоре и да ми е спокойно отколкото така..

# 357
Деси,аз бях 53 кг и съм висока 173см.  Каченото варира 2.5 - 3кг. Както ти казваш, ядеш редовно и не се лишаваш. Аз също. Ям поне по 4 пъти на ден и гледам винаги да ям пълноценно, даже понякога като теб, хапвам допълнитилно за всеки случай. Мисля,че правим всичко необходимо и бебета получават каквото им трябва. Нали ходиш редовно на преглед и всичко е наред с бебо, не се притеснявай и не си вкарвай излишни филми сега. Явно телата ни са такива. Майка ми е качила по 10 кг с двете си бременности ,брат ми е роден 4.300, а аз 4 кг, след ражданията е обличала старите си дрехи. Явно и гена си казва думата. Недей да четеш сега такива неща 🤗 а и наистина не се знае какво ще качим до края, може тогава да наваксаме 😀

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 19:03 от KikiMoon

# 358
  • На север
Аз пък се притеснявам, че качвам много. Вече съм 5,6 кила отгоре. В Бг отидах с 3 кг само качени. Мисля да внимавам повече и да се стегна пак на никакви въглехидрати както и Сигридов ми каза.
Янна, моята най-добра приятелка има момче първо и момиче след 2 год. Оплаквала ми се е че с момчето е сбъркала понеже го е взимала в леглото и вече е на 6 почти и не иска да спи на друго място освен с тях. Също му е давала биберон и до 3 год едвам го е отказала. С дъщерята се е поправила и тя си спи от малка сама и не плаче. Не й е давала и биберон никога и ми каза да не правя тази грешка. От нея знам и че не е добре да люлееш много бебето да заспи защото свиква и после не спи без да го люлеят. Трябва да я питам как е научила малката да спи сама.
Аз ако ви кажа колко наваксах с покупки в Бг... Simple Smile Имам 4 пълни торби с дрешки, играчки и залагалки. Някои са подарък.
Иначе и моята плацента е предна и вече е горе и много трудно усещам пърхане и то не всеки ден. Ако не бяхте писали какво е едва ли щеше да се усетя че е бебето.

# 359
  • Bарна, морето, сините вълни
Само до преди седмица бях качила едва 1,200 кг. А сега вече са 3кг. Мисля, че започва същинското качване. Grinning
Аз също съм с предна плацента и усещам бебето много леко и не всеки ден.
Дето толкова се бях притеснила, че съм с ниска плацента, вчера на прегледа толкова се успокоих, че вече се вдига.
Обади ми се акушерката, да ми каже да отида да взема рецепта, че хемоглобина ми бил малко нисък.

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 19:23 от despicable

Общи условия

Активация на акаунт