НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 936
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • На север
Когато хемоглобинът падне под граница ще пиете ли желязо до края или само определено време?

# 361
Деси аз бях писала мисля,че в миналата тема. Една приятелка ще ражда Октомври,и попринцип е доста слаба,еми до момента е свалила 3кг. Но са и казали,че бебето си наддава нормално и няма от какво да се притеснява.
А това и е 2ра бременност и с първата освен корем,май друго нямаше.
Всичко май си е до ген споредмен. Ако си предразположен да напълнееш ще напълнееш,ако всичко в рода са слаби няма да станеш 100кг..
ММ примерно не качва,а яде стабилно и иска да качи някой кг отгоре но не може.
Аз ако ям като него ще съм не 54кг ами 74кг..

# 362
Деси, аз съм 173 и стртирах с 54 кг. Ако структурата ти е такава не се притеснявай. Аз винаги съм била с поднормено тегло и никога не съм имала проблеми с това, храня се нормално, даже ям доста, но просто не качвам. Ако качваш много е по-опасно, диабет, високо кръвно, прееклампсия. Не че задължително стават тези неща, но е хубаво теглото да се контролира. Щом си расте бебето не се притеснявай.

# 363
  • Варна
Когато хемоглобинът падне под граница ще пиете ли желязо до края или само определено време?

Моят е 11 от миналият месец и съм на ампули желязо Sad

# 364
Няма връзка между много качени кг и размерите на бебето, както са писали по-долу момичетата - по-важно е храненето да е смислено и пълноценно, а не да имаш еди-колко-си качени кг. Аз съм +4 кг, с първата бременност по това време бях с по-малко.

Колкото до свикването и отвикването на бебето, аз не вярвам много в това. Дъщеря ми си ползваше биберон за заспиване, но го махнахме без драма. Спа при нас плътно първите 6-7 мес, после си отиде в кошара, после и в нейна стая...И досега като е болна спи при нас или някой от нас в нейната стая без после да има проблем с връщането към обичайния режим. Не бива да се стресира човек излишно. Генерално моят извод след първото дете е точно, това, което Янна беше казала: преди да се роди бебето го мислиш едно, после става обикновено съвсем друго. Важното е да е гъвкав и адаптивен човек, да реагира спрямо детето и ситуацията, не да робува на някакви "правила".

# 365
Да се оплача. Днес си получих резултатите от микробиологията. Имам изолиран бета хемолитичен стрептокок. Четох, че може да доведе до преждевременно раждане, а нелекуван или неустановен, при нормално раждане може да зарази бебето и да доведе до разни усложнения при него. А пък моята лекарка е в отпуск тази седмица и дори да й звънна, няма как да види антибиограмата, за да ми определи правилния антибиотик. И сега съм на тръни. То кой знае от кога го влача това чудо (симптоми нямам), но сега като вече знам... Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем (особено при предишна бременност) ?

Спокойно аз месец не бях на себе си от страх заради тази бактерия ! Моят АГ ми изписа аугументин 1000мг 2х1 за 7 дни и вагинални таблетки Флумизин. Онзи ден в болницата повторихме МБ и вече я нямаше. Спокойно важно е да се избере точният АБ.

# 366
Това с люлеенето на бебето е така. Всъщност всичко, което се ползва за допълнително успокояване, люлеене, залъгалка, приглушена светлина, гушкане, носене на ръце, гледане на телевизия в по-късен етап, спане при мама и тати, са неща, от които после няма отказване. Някои неща са си до човек, до нагласа на родителите, трети са вредни, четвърти излишни. Както и да е.

Плацентата ми е по задна стена, през десен маточен кант до предна стена. Ниска, даже много ниска и по думите на Марков, плацента everywhere.

Аз съм 4+ кг в 21+4. Този път съм малко по-добре. Миналия вече бях 6+, а до края крачих общо 16 кг. и в болницата оставих 10кг. пък младежът се роди 2690гр. в 36г.с

# 367
  • На север
Дайте мнение за това:
http://lorelli.eu/novini/koshara-za-igra-play-center-ot-lorelli--revyu-1186.html

Според свекито било безсмислено и не можеш да оставиш дете там. А на мен ми изглежда забавно и удобно да можеш да си свършиш нещо примерно. Но аз какво ли разбирам... Simple Smile

# 368
  • Варна
Дайте мнение за това:
http://lorelli.eu/novini/koshara-za-igra-play-center-ot-lorelli--revyu-1186.html

Според свекито било безсмислено и не можеш да оставиш дете там. А на мен ми изглежда забавно и удобно да можеш да си свършиш нещо примерно. Но аз какво ли разбирам... Simple Smile
Вижда ми се ниско и ми се струва, че ще могат да го прескачат още преди годинката.Децата са ловки, изправят се, протягат крака, ръце, като нищо може да падне на глава докато прескача.Не добивам представа колко е широко, но колкото и да е, не се знае дали ще му е интересно и ако му е интересно дали няма да е само за първите няколко пъти.Общо взето, с шавливо бебе е трудно да го оставиш някъде, за да свършиш нещо.

# 369
Според мен не е лошо да има къде да се оставя бебето на сигурно когато е по-голямо и се движи вече. Аз ползвах туристическа кошара, слагах бебето вътре докато измия кучето или ако трябва да взема нещо от куриер. Дъщеря ми обаче никога не е искала да седи сама и да си играе, така че не действаше в случай, че съм искала нещо да свърша Joy
Според мен ако ти потрябва по нататък нещо такова ще си прецениш дали ти трябва.

# 370
  • На север
Не е много ниско. Ето още една снимка.
Скрит текст:
Малко глупав въпрос, но къде поставяте децата когато примерно ходите до тоалетна или те не спят и си играят или искате да свършите нещо? Ние имаме и куче, което не смятам да затварям.

# 371
До тоалетна първите месеци си е седяла в леглото. В началото не се движат, до 4,5 месеца не се обръщат и не е проблем да остане само в стаята. Когато пролази просто идваше с мен, сложила съм и разни кутии да се занимава докато сме в банята. Рядко съм я оставяла сама в кошарата защото плачеше, не че ако плаче 1, 2 минути ще стане нещо и това се е случвало, просто мен плача много ме изнервяше в началото и го избягвах възможно най - старателно. Ние също имаме куче и то е 33 кила. Не сме я ограничавали никога, дори продължи да си спи на спалнята с нас.
Домакинските задължения аз лично вършех с бебето в слинг, готвене, чистене, пране.

# 372
  • На север
А къде си играят през деня? С какво се занимават когато не спят? Търся вариант за хола тъй като кошарата няма да е с колелца да я местя...  Дайте идеи. Може и със снимки. Simple Smile 

# 373
Първоначално за кратко може и в неговото легло, което е с преграда. После сме слагали нашия в кошара, където много не му харесваше. Като почна да пълзи - килим на ламината и играчки около него. Като стана малко по-голям го слагах от време на време в проходилката,  за да му огранича движенията, когато трябва да свърша нещо в кухнята или да ида до друга стая (иначе не съм й фен, но така или иначе ни бяха подарили, отделно после едни съседи на дадоха и една за къщата на баба му и дядо му).

# 374
  • София
Аз мисля за тази цел да взема вибриращ шезлонг, ако разбира се му харесва да седи в него. За целта ще взема от една приятелка за проба и ще видя дали ще му допадне. Иначе с него тя казваше, че си го слага примерно в кухнята на шезлонга и той си зяпа тя докато готви. Другия вариант е слинг, но не мисля, че ще ми е много удобно да върша нещо с бебето в мен..

Общи условия

Активация на акаунт