НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 939
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
И аз бях така в началото. Дуфастон, витамини, еутирокс, но шпа, общо 11-12 таблетки а ден.

Уоман, някои деца могат да бъдат научени, други не могат. Това да оставиш детето си да плаче докато се умори и заспи е адски вредно за крехката детска психика. Аз не съм го практикувала, не препоръчвам на никого, освен ако целта не е да се изгради личност изпълнена с чувство за отритнатост, дефицит на доверие, ниско самочувствие и страх от обвързване. Синът ми спеше в кошарата си, на 50см от мен. Аз исках да съм близо, за да го чувам когато започне да се размлясква (така разбирам, че идва време за кърмене), а и за да го наглеждам да не се задави и т.н Но, той сучеше два пъти нощем, не ми е било проблем да ставам и да го взимам. Не съм оригвала и сменяла нощем, но и той спеше, не акаше. През деня сучеше по сто пъти, по един час, заспиваше на гърда и се наакваше, нямаше как случвало се е да обикалям и по 40 мин за да се оригне. Някъде към третия-четвъртия месец спря да се буди за кърмене и за да не ми спре кърмата си навивах аларма да ставам и да го храня. Така изкарахме до 9-10 месец, когато спрях да ставам. Тъй като мъжът ми се изнесе в хола, към 4-5м аз си лягах при него, ставах към 2-3-4ч да кърмя и после си оставах в спалнята. Лека полека си спеше по цяла нощ сам. Проблемът дойде когато нямаше с какво да се приспива, след като спряхме кърменето. Дадох биба, люлеехме на ръце, докато един ден просто беше страшно уморен, метнахме го в кошарата и излязохме от стаята. От тогава спи сам.
Не съм си налагала задължително да става така, но не съм и искала да спи в леглото ни. Имаме нужда от два часа сами, да хапнем, да поговорим, да правим разни неща, които вече забравих как се правят Simple Smile Сега с второто не си правя илюзии, че ще стане същото, ще видим, само ще покаже.

# 331
Преди малко случайно попаднах на това 😁😁 Моя засега върви точно като за момче, но все си мисля,че няма никакво значение 😀

# 332
  • Bарна, морето, сините вълни
Хахаха и моят тумбак расте точно като за мома Grinning

# 333
И моят расте като за момиче💟

# 334
  • София
Интересно Simple Smile И моят корем расте като за момиче, но аз чакам момче.

# 335
Хаха и моят Blue Heart

# 336
Моят расте като за момче, а чакам момиче ☺

# 337
  • София
Здравейте, присъединявам се и аз към чакащите ноември Simple Smile Ще следя групата и се надявам бременноста на всички да върви гладко.

# 338
  • Варна
Добре дошла на новата мама!

За хапчетата аз за сега карам само на витамините с риб. масло.От няколко дни пия и Биозин мама, защото дъщеря ми се разболя, температура, главоболие, накрая се оказа червено гърло, но то пък не я боли.Та затова си взех Биозин и така си стискам палци да не ме тръшне и мен.

За спането на бебетата и аз се присъединявам към мнението, че плановете са едно, гледането на бебе е друго.Общо взето има неща, които по един начин ги мислиш, а то съвсем друго става.И изобщо с гледането на деца е така.Ние сложихме кошарата в нашата спалня, но дъщеря ни, както казах, спеше и в нея и при нас и в един момент вече остана само в кошарата като не съм си поставяла за цел кога да се случи това.
Само бебе в отделна стая лично аз не мога да оставя, аз също съм от онези майки, които стават да наглеждат да видят дали диша.Отделно кърмех и изобщо не би било удобно за кърмачка да тичам насам-натам между стаите нощем.Нашият татко също си спеше на спалнята, нашата е голяма и има място не за едно, ами за две деца.Случвало се е нощем, като е била по-голяма щерката и не е заспивала, да става да ме сменя, че съм била просто права заспала аз.Но по принцип основно съм ставала аз, защото спя по-леко и чувам постоянно детето и усещам като се буди.В края на краищата децата растат и в един момент сами си търсят самостоятелността.Даже много бързо растат.... Simple Smile

За корема, аз не съм обективен пример, заради килограмите от преди, но с тази бременност гледам почна сега тепърва по-остър да се оформя, доскоро не ми личеше, че съм бременна.С момче съм.С дъщеря ми беше ниско и чак настрани корема ми, не като топка ми ...и аз не знам като какво.Но всъщност формата няма отношение към пола на бебето.
И като казах пол, аз още се настройвам за мъжка мама.Онзи ден си мислех, че поне този път по-лесно ще мия коси, ще сресвам Grinning Това си го мислех след плажа като ѝ помагах да отмие 2 кила пясък от главата си...Още ѝ е трудно да си мие сама добре косата, защото е дълга.

# 339
Баткото си го носех като за момче, сега девойката и нея като момче. Само много в началото беше по-безформен, но тогава задържах вода, подувах се, бебето не личеше толкова, колкото аз се тъпчех и наливах.

По другия въпрос, дано всички имаме спящи и ядящи деца. Най-вече здрави.

# 340
  • София
Моят корем изглежда като за момче, ниско долу е и е подуто само под и около пъпа. Но аз си мисля, че това е заради ниско закрепената плацента. Точно вчера си го мислех и аз да ви питам: къде ви е закрепена плацентата и как ви растат тумбаците?

# 341
  • Варна
Revolving Hearts Когато мама е неудържима и пазарува напук на суеверията Nerd
Тези са от HM намалението

Почувствах се прекрасно! Няма нещо по-хубаво от очакването на бебче и трепета ,с който пазаруват мамите! Revolving Hearts

# 342
Аз се обърках с моята плацента. Едната лекарка първо ми каза задна високо,после задна ниско. Моето АГ каза предна, лекаря, който ме прие в борницата каза задна, после моето АГ пак каза предна и наистина не знам каква е 😁 почнах да усещам бебето около 17с. и може би е задна. Ще видим другата седмица на ФМ. Бебето е ниско долу, усещам го и го виждам като ми се издува там и корема ми е издут повече под пъпа, изглежда точно като на картинката за момче. Аз както нямах корем и през последните 4 5 дни взе да се показва 😊

# 343
  • София
Desis2, добре си се увлякла в пазара Simple Smile Много хубави неща си взела Two Hearts

На мен корема сутрин на гладно ми е като картинката за момче, обаче като хапна малко и се издува и отговре и става като за момиче Grinning

На мен плацентата ми е предна, в началото беше ниска, сега с нарастването на матката всеки път ми казват, че отива по-нагоре.
Още не усещам бебчо съвсем отчетливо, само като пърхане и то не всеки ден. Явно заради предната плацента.
Но пък забелязвам, че корема ми е крив Stuck Out Tongue Closed Eyes От дясно ми е по-издут и си мисля, че там се е позиционирал малкия.

# 344
Да се оплача. Днес си получих резултатите от микробиологията. Имам изолиран бета хемолитичен стрептокок. Четох, че може да доведе до преждевременно раждане, а нелекуван или неустановен, при нормално раждане може да зарази бебето и да доведе до разни усложнения при него. А пък моята лекарка е в отпуск тази седмица и дори да й звънна, няма как да види антибиограмата, за да ми определи правилния антибиотик. И сега съм на тръни. То кой знае от кога го влача това чудо (симптоми нямам), но сега като вече знам... Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем (особено при предишна бременност) ?

Общи условия

Активация на акаунт