НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 964
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • На север
Връщам се сега от личния и нямам думи направо... Показах му резултатите с ниско Аптт и той сам каза, че дозата ми е ниска. Обясних му че в болницата не са искали да видят резултатите ми и са ми казали че повече няма да ме викат и че това не е приемливо предвид състоянието ми и че искам да ме прати в Осло където имат отделение по хематология и ще ме наблюдават. Каза че е скептичен, че щели да ме приемат. После питах за капките за нос и ми се развика че си слагам. Питах го какво мога да направя. Не знаел... Не може капки. Демек да се оправям както мога. Солена вода не ми действа. Накрая се опита да ме изпрати и му викам че искам рецепта за по-висока доза инжекции и той ми се развика, че не можел да ми даде рецепта, защото не разбирал от това и не можел да поеме отговорност. Аз се разплаках и му викам че аз просто искам най-доброто за бебето и себе си и че доц.Русев ми е казал че шансовете да се прекали с инжекции са много малки и нали пускам изследвания и ще се види. Обаче ако е малка дозата има опасност и това е по-страшното. Той продължи да ми крещи че нищо не знаел и не можел да ми изпише. Дал ми направление за хематолог и да чакам. Питах го кога ще ми отговорят. Каза до месец... Ами през този месец? Ако стане нещо?  Да съм говорила с моят гинеколог на частно тя да ми изпишела. Тя е в отпуск до средата на август и тя самата не знае нищо за тромбофилията. Викам му ок поне ми дай координати на хематолог на частно с който да говоря. Няма такъв. Всички са на държавно и с направление се чака с месеци. Стоя там и рева и той ми вика ок ще се видим след месец. Вика много съм се притеснявала, никога не съм била доволна. А от какво да съм доволна? Че той е некомпетентен и отказва да поеме отговорност, но не ми дава гаранция че с тази доза ще е ок всичко и нали малко си измива ръцете. Ако стане нещо кой ще е виновен? Никой! Все едно съм някаква луда че се информирам и знам повече от него. Като съм луда защо не каже къде бъркам и да ми каже че всичко е наред? Защото не знае... А кой знае бе мамка му? Ревала съм 30 Мин пред болницата след като си ме отпратиха. Звъннах на доц.Русев. Човекът ми вдигна и се опита да ме успокои. Вика да си слагам инжекции на всеки втори ден по две сутрин и вечер. Ок ама те тук ми изписаха до септември на база една на ден. Ако ги свърша по-рано как ще го обясня защо не са ми стигнали? Тогава ми каза че ще ми напише една рецепта на английски с обяснение колко е важно да си увелича дозата и защо и че няма опасност от прекаляване. Също каква е дозата с печат и подпис негов. Не знам дали личният ще го приеме... Идва ми да се прибера. Дори доцентът ми го каза. Проблемът е че може да загубя цялото си майчинство а имаме дългове и как ще се справим финансово? Стоя, рева и се чувствам с вързани ръце и супер унизена, все едно съм луда. Явно съм луда че вярвам на българските специалисти а не на лекар, който си признава че нищо не знае. Извинете ме за дългия пост.

# 496
  • София
Ох, Уоман, опитай се да се успокоиш! Ето, че Русев ти е дал вариант като за начало. Аз от доста време си мислех да те питам защо не се прибереш и тук да родиш като си рискова и ти е притеснено? Работиш ли все още? И ако си в болничен как ще разберат, че не си в Норвегия? Няма ли вариант твои роднини или от някакви групи с пътуващи българи да ти донесат още инжекции или лекарства?

# 497
  • Варна
Уоман, няма ли начин без да изтърваш майчинството да си доизкараш в България бременността.Много са зле наистина при вас, на твое място и аз бих се разстроила.Макар че, това пък не е добре за теб в момента.
Имам позната, която също живее в Норвегия, не сме близки, но първата ѝ бременност беше тежка и си беше в България, втората понеже вече бяха в Норвегия, та се върнала заради това в България и тук родила.Но нямам идея за майчинството как са ѝ били нещата.
Съчувствам ти за тревогите!Но съм сигурна, че бебока ще се роди много силно и здраво дете, напук на всички тревоги!
И аз щях да питам, няма ли как да ти се пратят необходимите лекарства.
И все пак дали не те е подвел, че няма хематолог на частно.Не ми се вярва да няма.Нямате ли частни клиники или нещо от сорта?

# 498
  • На север
Има частни клиники, но аз не намерих хематолози. Има доктори по вътрешни болести. Това е. И Русев вика да ми пратят, но тук е много строго с лекарствата и има вероятност да направят проблем. Освен това не искам да се крия и да си бия инжекции като някаква наркоманка. Как ще отида да раждам и ще ги лъжа за дозата, която си слагам? В болнични съм докато родя. Ако напусна страната докато съм в болничен и не ги уведомя по закон ако разберат може да ми спрат болничните и да искат да им платя всичките болнични, които са ми плащали обратно. Аз че тях ще ги загубя е ясно но не искам да губя и майчинството. Това са много пари, от които имаме нужда. Ще се опитам да се свържа с тази гинеколожка, при която ходех и дано тя да не е пъзла и да ми ги изпише. Дано се свържа. Преди малко звънях в болницата и казаха да звънна в понеделник и че уж имало начин да се свържа. Ако и тя откаже и личният откаже въпреки рецептата на доц.Русев ще звъня на социалните да ги разпитам има ли начин да запазя майчинството си ако се прибера последният триместър в Бг и родя там. Да му имам и стреса и всичко...
Аз не казвам че съм права по всичко, но като бъркам както явно личният мисли и че съм някаква параноичка, то нека ми обясни къде бъркам. Нека недицински се обоснове. Не може да кажеш, че някой е вечно недоволен и намира косури и да му кажеш че ти не знаеш нищо в тази област. Аз съм човек, бременна съм, притеснявам се, имам въпроси. Чувствам се супер безсилна и унизена. Все едно съм виновна че питам и се интересувам. Не знам как ще ходя пак при него. А той ми е вторият. Другият беше още по не знаещ... Цялата и здравна система е пълна пародия. Не може един личен лекар да ти е единствената опция и да се чака за специалист с месеци. Не може на частно да няма специалисти и лаборатории. Тук хората чакат с месеци за малки операции. Все едно не сме в 21ви век. И са като зомбита всички. Пациентите им вярват сляпо и вярват че е идеална системата им. Баси и комунузмът!

# 499
Woman, наистина много кофти така. Не знам какво да ти кажа, наистина поне ако имаше вариант да ти се пратят още лекарства 😔 Тези лекари там за какво са? Да изписват сигурно само парацетамол 🙄

# 500
Също един съвет. Ако ходиш пак при личния ти накарай и мъжа ти да дойде с теб, той нали е норвежец? Аз съм забелязала, че като ходя с мъжа ми отношението е съвсем различно понякога.

# 501
  • На север
Няма как... Той работи и не може да отсъства. Сега чета и май имам шанс да получа майчински, но щели да паднат много поради липса на доходи последните месеци.

# 502
Да, и моя мъж работи. Не може ли да излезне 1 час от работа? Все пак това е важно.

# 503
  • Варна
А уж българското здавеопазване е лошо.... Силве не се ядосвай и се успокой! Сигурна съм, че решение ще изкочи не си тормози бебчето. Гуш Revolving Hearts

# 504
  • На север
Работата му е на един час път от нас. По време на трафик пътува и по два часа. Следващият ми час при личния е 1ви август... А и да дойде той пак няма да ми изпише. Просто не би ми викал сигурно. А бе нещата не са никак цветущи. Който се оплаква от българските лекари да дойде тук да види как е. В Бг имате поне избор и опции. Тук и пари да имаш хел файда като няма лекари.

# 505
 Woman , а защо да си слагаш инжекции по 2 през ден , не е ли по-добре да си на по-висока доза всеки ден - като действието на нмх е 24 часа ?  Сигурна ли си - че няма частни лаборатории никъде в Норвегия ? И проф. Станева в Токуда и проф Паскалева - следят дозата на нмх с анти Ха , не с APTT

# 506
  • На север
Yyoana, не търси българска логика тук. Аз заради тази логика съм на това дередже. Не ми побира главата как може да е толкова различно всичко. Писах от самото начало че ми се ОТКАЗА по-висока доза, защото не разбирал нищо от това и не можеш да поемел отговорност. Праща ме при специалист като отговор ще получа до месец и според него може би ще ми откажат преглед. Частен хематолог аз не намерих... Той също каза че няма. Били на държавно и се чака. И да сигурна съм че няма частни лаборатории защото по закон всичко е държавно и с направление и рецепта. Това е положението.

# 507
  • Стара Загора
Русев да ти прати фраксито по куриер.

# 508
  • На север
Тук е забранено внасянето на лекарства. Може да имаш солидна глоба. А и не ми стиска да се крия да си бия инжекции. Като раждам нали ще ме питат колко слагам. Как да излъжа? Ми ако открият че си бия и извикат социалните? И това може да стане предвид че е нелегално. Тук законът се спазва и всичко е много сурово и строго.

# 509
  • гр.Божурище
Момичета най сетне днес в 22 седмица на ФМ ни казаха пола ще имаме момиченце ох леле на седмото небе съм 💝💝👼👼
успех на всички и пожелавам на всички здрави и хубави бебчета ноември месец !!!

Общи условия

Активация на акаунт