НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 928
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Вие ще правите ли детските стаи преди да родите или чак след това ? Аз много се чудя ... Решила съм  средата или края на октомври ( моя термин е 26 ноември) да отидем до Одрин и да напазаруваме много основни неща. А помпи за кърмене, шишета и подобни неща да ги поръчам с доставка онлайн след като родя. И количката съм решила след раждането да я поръчаме и без това първите дни няма да ми трябва.Но за стаята много се чудя..  От една страна ми се иска да си избера пердета , тапети , килимче , легалце... от друга се притеснявам. Може би не трябва да бъда толкова суеверна. Вие какво мислите?

# 286
Добро утро 🌞
Аз сънувам от началото на бременността.  Имах един период, сънищата бяха като реалност,ставах до тоалетна и като заспя продължавах със същия сън, беше неприятно, защото сутрин се събуждах изморена и все едно не съм спала вечерта. Сега вече е по-добре, но пак сънувам.
Ние нямаме специална приспособена детска стая. До края на лятото трябва да си оправим хола, а по-нататък сигурно ще мислим как да го направим и приспособим за детето, защото и без това сме нон стоп в трапезарията.

# 287
Аз бих си ги избрала и ако толкова ме притеснява, просто ще направя подробен списък с описания и някой ще припне да купи. Ако имаш доверие на домашните, разбира се. Защото аз бях пратила свекърва ми да купи една конкретна хавлийка, на едно конкретно място, а тя отишла на друго и избрала нещо съвсем различно. Направих фасон и тя отиде и се върна с още по-друга, като ми обясни, че тази, която аз съм избрала не била хубава, турска била и тази, която ми носи е къде, къде по. Не е болка за умиране, но една майка иска да може да избира, повечето си вярваме, че ще изберем най-доброто. Simple Smile

# 288
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние сме в процес на ремонт. Нямам търпение да приключим, че да почнем да пазарим. А за Одрин снощи това говорихме и ние, доста добра идея е. Всичко е толкова по-евтино, а и лирата е около 40 стотинки. Струва си, а и не е далеч.

# 289
  • София
Ние имаме детска стая, но за момента сестра ми е студентка и спи в нея за изпити. Няма да и правим ремонт в близките 2 години и няма да я ползваме за бебчо, той ще е с нас в спалнята в сгъваемо креватче. Иначе и ние трябва да циклим паркета в хола и да го пренареждаме, после лакиране и само отлагаме докато не се почувствам по-добре ама може би от 1ви ще започваме. След това коридора ни се ще да ремонтираме, че сега е един стар балатум, и ми е много нехигиенично, а все пак човека ще лази, та си е за ремонт.
Yyoana аз на твое място щях да започна с обзавеждането на стаята, аз поне не бих го отложила да е в последния момент си мисля. Иначе количка, аксесоари и другите неща и ние ще взимаме накрая.

# 290
  • На север
Аз мисля да купя от тези легла които се слагат до спалнята. Това е за първите 3,4 месеца. След това бебето ще си има своя стая, която сега е гостна. За там трябва да купим легло, гардероб детски и поставка за повиване. Стаята е боядисана скоро и с нов ламинат иначе. Количка вече взехме. Мисля да взема някои неща втора ръка да поспестя че тук е супер скъпо. Иначе стерилизатор, помпа и подобни ще са нови.

# 291
  • София
Ние нямаме детста стая и съответно няма какво да ремонтираме и обзавеждаме, но ако имахме с удоволствие бих го направила предварително. Преди да се нанесем в апартамента изринахме всичко до плоча и направихме чисто ново, та за щастие няма да се занимаваме с ремонти. Още тогава се чудехме, но решихме, че ако бебето е на път ще ни е далеч по-трудно да се организираме и да правим ремонт, така че се напънахме наведнъж.

Аз единствено на сестра ми бих се доверила да купува нещо вместо мен, просто много сме работили заедно и се познаваме. На мама или на свекърва ми не виждам смисъл да се моля при положение, че нито имат коли, нито са запознати, че да ги пращам да пазаруват.

# 292
  • София
Да и аз на сестра ми бих доверила единствено, останалите дори и да вземат друго няма да разберат, че са объркали Grinning Сестрата пазарува много бързо и точно каквото съм и казала, а специално за дрехи имаме еднакъв вкус и мисля, че тя ще се грижи за гардероба на бебчо Grinning от първия ден беше сигурна, че ще е момче и постоянно ми праща бебешки дрехи, обувки, шапки, чорапки, май се вълнува повече от мен. И възглавницата за бременни ми е от нея даже, мисля, че ще е любимата леля Simple Smile

# 293
  • София
Ние по стечение на обстоятелствата детската стая я ремонтирахме миналата година заедно с банята. Една до друга са и при къртенето на баняте зейна една дупка на общата им стена. И сега единственото, което лиспа е детската кошара. Има си единично легло, което изпозлавме за гости. Има си скрин, пердета, всичко. Много си я харесвам.

Август месец започваме ремонт на хола и спалнята, защото така или иначе беше планиран от миналата година и искаме да го направим преди малкия човек.

За покупки може би само на ММ бих се доверила. И на майка ми до някаква степен, но с точни инструкции с приложена снимка Simple Smile

Ние преди 2-3 седмици взехме решение окончателно каква ще ни е количката (Mutsy IGO/I2) и миналата седмица поръчахме шасито от един немски сайт, защото беше на много изгодна промоция. До няколко дни чакаме да пристигне. Коша за новородено ще го поръчам отново от там след няколко месеца. Лятната седалка ще я купуваме чак когато имаме нужда от нея. Няма смисъл преди това половин година само да подмятаме кашона. За кошницата за кола също ще оглеждам за промоции.

# 294
Аз мисля да купя от тези легла които се слагат до спалнята. Това е за първите 3,4 месеца. След това бебето ще си има своя стая...

Успех! Simple Smile

# 295
  • На север
Янна, мислиш че няма да стане ли? Simple Smile В детската стая ще си има пак легло, но според свекито в началото не било ок да спи в друга стая. Иначе може през деня да е там за да свиква. Може да си вземем и бебефон.

# 296
  • Варна
Нашият бебчо също ще е с нас в спалнята за негово и мое удобство. Simple Smile Вие на какви легла сте се спряли дървени или ?

# 297
Аз мисля, че бебетата трябва да спят при майка си. Затова ще спи при нас през целия период на кърмене и след това. Имайте предвид, че бебетата почти винаги ядат по 2,3 пъти през нощта и ако са в друга стая значи трябва да се става, ходи до там и тн. На мен ми е било винаги супер лесно с бебето до нашето легло и почти не сме имали безсънни нощи, единствено при болест и зъбоникнене не сме спали добре.

# 298
Ние сме си харесали дървена кошара и ще е в нашата спалня 🙂

# 299
Ако позволите да питам един лаишки въпрос по темата от майка - първескиня  Mr. Green
Четох, че на всяко хранене горе-долу се сменя памперса, т.е вечер, дори и бебето да спи при майката то пак трябва да се става, за да се оригне и да се смени, правилно ли мисля? Аз също съм ЗА спането на бебето при родителите, така мисля и да праткикувам, живот и здраве, но се чудех, просто Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт