НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 36 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Тези петна също може да са от бременността, на една приятелка и излязоха по лицето и милата беше много депресирна.. стига да нямате сърбеж и дразнене може би е пак от хормони. Няколко месеца след като роди се оправи тя. Моята коса беше с руса боя и падаше адски много, а сега не виждам да падат повече от нормалното. И аз като теб Кики на втората седмица бях с корени, което до сега ми се случваше на 4-5 седмица чак, та последния път се боядисах с цвят близък до моя и ще си седя така за момента. Аз съм с гел лак и съм голяма щета с тия нокти, всеки път поне един е счупен не знам как го правех Simple Smile) а сега маникюристката много се радва, че всички са здрави. Но пък много бързо израстват над гела, та нама угодия 😁

# 571
откакто знам че съм бременна се отказах от боядисването - то при мене си беше главно гъзария де..... а с лак въобще не ми се занимава.... ноктите ми са чупливи по принцип, но сега са малко по-добре, даже ги бях оставила бая дълги, но взеха да ми пречат и ги подкъсих.....

# 572
Излезе ми чиста микробиологията.YumАз в сряда съм ФМ и се надявам всичко да е наред с бебето.И ще разбера пола категорично вече,надявам се!Но аз си имам едно наум,че е момче.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 10:08 от Morello_lips

# 573
  • Стара Загора
Мили момичета,
аз най-накрая започнах да усещам нещо в корема ми. Все още се чудя бебето ли е или не е. Имам си сланинки от преди и не знам с каква плацента съм, затова може да не усещам отчетливо ритане. Моето АГ каза към 20 г.с. и като по учебник от 2-3 дни засичам по-различни усещания. Когато си сложа ръката на корема и притисна леко, забелязвам къде е по-твърд и къде е по-мек и си мисля, че това е бебето. Но всеки път усещам пулсиране, силно пулсиране. Не вярвам да са ритници, а моя пулс. Някой чувал ли е за подобно нещо?

# 574
  • София
Maria Dimova, това с ръката си е нашия пулс, и аз усещам същото като натисна.
Иначе нали се оплаках, че цяла седмица не го бях усещала, но в събота вечерта докато си четях книга усетих няколко побутвания малко под пъпа. И аз като теб напипвам къде е по-твърдо и му почуквам да видя дали ще се обади (откачена работа). Снощи горе-долу по същото време и на същото място усетих побутванията и вече бях сигурна, че е то.

Тази сутрин бях на ЖК и доктора каза, че е нормално да не го усещам много много все още. Каза ми "то  си се движи, но ти ако си се залисала в нещо изобщо не си го отразила, а когато решиш целенасочено да следиш, то може и да спи в този момент. Затова и не ги отчиташ движенията".
Докато ме гледаше с ехографа и се виждаше ясно как си мърда, а аз отново нищо не усещах. И в един момент докато гледах монитора и се видя как тегли един шут, точно където доктора натискаше и тогава вече го усетих. Blue Heart

За косата не мога да коментирам, защото не намирам особена промяна преди и след. Продължавам да се боядисвам на 4 седмици. И преди и сега корените започват да личат от средата на трета седмица нататък.
За ноктите - точно снощи ги скъсявах, че бяха станали дълги. Сега не ми се чупят особено, но аз и от зимата съм се лакирала 3-4 пъти. Обикновено ходя с гел лак няколко месеца, после няколко месеца ги оставям да почиват, защото ми омекват от гел лака.

Аз имам въпрос към по-опитните мамчета. Знам, че е все още рано, но вече следя разни сайтове, набелязвам неща, гледам за промоции и си нахвърлям мислено какво ми трябва. По този повод имам няколко глупави въпроса:
- за количката за коша за новородено трябва ли непромокаем протектор?
- коша с какво се застила - чаршафче, пелена?
- зимата като ги извеждаме с каква връхна дреха ги обличаме - космонавт ли (или както се нарича в днешно време) ? А под него какво?
- спално чувалче имам 1бр., размер 0-6 месеца. Трябва ли ми още един от същия размер в случай, че през нощта повърне например и го изцапа?

# 575
Аз не съм ползвала непромокаем протектор нито на количката нито на леглото. И сега няма да взимам защото мисля че спарват.
Върху матрачето слагах чаршафче.
Космонавт зависи колко е студено. Аз няма да взимам, предпочитам някакво чувалче за навън. Отдолу някакви по-дебели дрешки.
Спални чувалчета имам, но не съм ползвала, в крайна сметка дъщеря ми си спеше по пижамка без да я завивам. Чак сега на 2 започна да спи завита... Понякога

# 576

Аз имам въпрос към по-опитните мамчета. Знам, че е все още рано, но вече следя разни сайтове, набелязвам неща, гледам за промоции и си нахвърлям мислено какво ми трябва. По този повод имам няколко глупави въпроса:
- за количката за коша за новородено трябва ли непромокаем протектор? не съм слагала
- коша с какво се застила - чаршафче, пелена? С пелени го застилах, бяха ми удобни за честа смяна, защото се цапа навън повече
- зимата като ги извеждаме с каква връхна дреха ги обличаме - космонавт ли (или както се нарича в днешно време) ? А под него какво? Космонавт ползвах в началото, когато ходехме на консултация само с коша за кола например. Отдолу с дрешки нормални. За по-дълги разходки с количка - чувалче или по-дебело одеало +покривалото на коша.
- спално чувалче имам 1бр., размер 0-6 месеца. Трябва ли ми още един от същия размер в случай, че през нощта повърне например и го изцапа? На мен ми бяха много удобни и със сигурност ще гледам да имам по две от размер. Усещането ми е, че на самото бебе му беше по-закътано и уютно, но си зависи от самото бебе. Има такива, които не ги харесват то самото начало. Дъщеря ми е на 3 и още спи в чувал като е хладно, вече голям и от този с крачетата.

# 577
Привет, тъй като стана въпрос за покупки - вие към каква количка сте се насочили? Simple Smile
Аз се колебая между 2-3 модела, като за мен най-важното е да бъде възможно най-лека и маневрена.

# 578
  • София
Yakamoz, JT, благодаря ви момичета Flowers Hibiscus

Whisskas, ние бяхме харесали Jane Muum 3in1. Гледахме я наживо в Дундьо и я сравнявахме с Peg Perego (имат добри промоции, иначе излиза скъпа). Стори ни се доста маневрена и удобна.
Но на мен все не ми даваше мира, защото отначалото още си бях харесала Mutsy Evo, която така и не разгледахме уж заради цената. Срещнахме се с едни приятели, които пък имат Mutsy I2 (IGO) и бяхме впечатлени от начина на сгъване. Отидохме в Хиполенд в МОЛ Сердика, където ги има изложени и EVO и IGO и доста време ги оглеждахме, бутахме и т.н. и в крайна сметка избрахме IGO.
По-миналата седмица поръчах шасито от babymarkt.de и миналата седмица пристигна. Имаше много хубава промоция и ни излезна 730лв. Коша за новородено ще му следя промоциите Август-Септември и отново оттам ще го поръчам. Лятната седалка ще я вземем, тогава когато започнем да имаме нужда от нея. Отказах се от кошница за кола и ще поръчам директно столче 0+ на друга марка, от английски сайт.

# 579
Аз го усещам от около две седмици, като побутване отвътре , въпреки че казаха предна плацента на моменти даже видимо се вижда как лекоо бута корема отвътре.
Днес съм на втора ФМ дано всичко е наред и също ми е интересно размери на бебо , нямам никаква представа колко е ,  на първата ФМ не казаха нито см нито грамаж

Започнаха да ме мъчат ужасни киселини , а никога не съм имала . Вие как се справяте с тях?

Както и през нощта получавам много силни болки и крампи в прасеца ...днес даже си накуцвам от поредната крампа...

# 580
  • Bарна, морето, сините вълни
От няколко дни, да чукам на дърво, не съм имала киселини. Иначе имам често, а не ям пържено, люто. Макар, че не само тези храни ги предизвикват.
От много малка имам киселини, преди пиех ранитидин, но откакто съм бременна си ги търпя. Ако са много силни пия малко газирана вода, за да се оригна няколко пъти и да утихнат. Също си правя, но рядко, ч.л. захар, ч.л. хлебна сода, с.л. оцет и вода като разбърква, шупва и пия бързо.

# 581
  • София
Рената за крампите пий магнезий, кажи на лекаря си, че ги имаш. Може да ти увеличи дозите. За киселини Нео Бианацид препоръчвам много, лапам едно хапче и даже не го изсмуквам до край, че ми е неприятно и винаги има ефект. И мъжа ми го пие даже. Мен пък ме поканиха на бейби шауър другата седмица и трябва да избирам подарък.
Whisskas ние ще сме с Cam Taski Sport 3в1 количка. Избрали сме я само трябва да се наканим и да идем да я платим.

# 582
Аз имам пег перего буук плюс, но не съм решила дали ще я сменям, дали ще взимам друга. Ще изчакам септември и ще го мисля. Иначе съм доволна много от нея, ако взимам друга ще е двойна. Но ще я ползвам малко, само 6 месеца, после минавам на лека, дето се водят летни. Май не си заслужава да купувам за този кратък период.

# 583
Аз имам пег перего буук плюс, но не съм решила дали ще я сменям, дали ще взимам друга. Ще изчакам септември и ще го мисля. Иначе съм доволна много от нея, ако взимам друга ще е двойна. Но ще я ползвам малко, само 6 месеца, после минавам на лека, дето се водят летни. Май не си заслужава да купувам за този кратък период.

Аз така ще процедирам,залагам на старата ми,от която съм доволна за 6-7м и след това ще съм на лятна тип чадър.
Няма смисъл да влизам в излишни схеми.

# 584
  • Варна
По въпроса с протекторите - аз имах два хубави протектора за матрак, от големите с ластик, отгоре с плат.Ползвах, няколко пъти се е случвало да повърне или пък памперс да пропусне / имаше едно време някакви дефектни на Памперс и ги бях нацелила/.Та си ми вършеше работа.Сега имам 1 бр., защото втория като го прах в пералнята, щерката минала и врътнала копчето на 90 градуса и от едната страна замина покритието.
За количката не съм имала протектор.Имах си комплетче за нея и там си имаше подходящо чаршафче и всичко.
Бебето зимата го обличах предимно с яке върху дрешките / боди с к.р., отгоре ромпър и терлички/.Завивах я с одеало тип порт, от тези дето са пухкави и топли и се закопчават с капси.Отгоре покривалото на зимния кош и така си ѝ беше супер.Сега може и да взема някой космонавт....още се чудя.И чувалче за количка ще си взема.
Сапални чувалчета имам около 4-5 Grinning Дъщеря ми спи мноооого шавливо.Т.е. мята се върти се и до ден днешен и вечно е отвита.Като малка чувалите ми вършеха страхотна работа.Вече е е голяма за такива неща, а аз претръпнах, че спи отвита.Обличала съм я за сън в цяла пижамка или боди с д.р. зимата + ританки.И сега с този бебо така ще процедирам.

За количка - спряла съм се на Мамас Сола или Урбо, обмислям още Сайбекс или GB. Но клоня към мамас и следя в чужбинските сайтове са хубава промоция да си купя целия сет с кошчето за кола и базата даже за колата.
От дъщеря ми имах две колички, но не пазя нито едната.Сега ми се ще да си остана с една само и затова уж внимателно избирам.

Общи условия

Активация на акаунт