Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 378
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
И една информация за преводите чрез Банките ... най-евтино излиза чрез Тексимбанк. Там преводът, независимо от сумата, е 9 евро таксата. Холандските банки нямат входящи такси на преводите.

В ЦКБ е 6 евро, аз вече една година правя преводи за наема на квартирата (350 евро) към холандски сметки. А отскоро ползваме и iCard - 1 евро взеха за превод към сметка в ING bank (Холандия) за горната сума.

За сравнение - 30Е от Райфайзен...

Благодаря за съвета. Днес синът преведе в ЦКБ за 6 евро наемът за август.
Еврата бяха 35-40 в ОББ, Булбанк и т.н. Не мога да си обясня тази огромна разлика в таксите на нашите банки.

# 286
Преведох първия наем и годишната такса към университета през paysera. Без комисионна. Изключително доволна съм, още на следващия ден синът ми имаше потвърждение от унито за получената сума. Поздравления и за бързата и акуратна работа на Рабобанк, онлайн получи iban  на сметката си, пластиката след пристигането. BSN номерът  може и по-късно да се предостави в банката. За BSN номерa  си запази час в общината онлайн. За сега всичко върви леко и синът ми успява да комуникира без проблеми по телефона и онлайн. Хората отсреща са изключително любезни.  До момента, в рамките на целия му кандидатстудентски процес моята роля е била само при превода на двете суми. И тук искам да благодаря на отзивчивите потребители в темата за това, че ни осветлиха за paysera  и възможностите които дава платформата.

# 287
Здравейте на всички! Да се похваля: От университета в Бреда най-после пристигна официално потвърждение за приема и изпратиха код за достъп до сайта със студентското настаняване. Светкавично резервирах и платих квартирата с кредитна карта Виза - 400 евро наем, два наема депозит, 35 евро такса, 45 евро - спално бельо Wink. Договорът е от 20ти август. Четири къщички с общ двор, пет стаи в къщичка, общ хол 25 кв.м., обща баня, кухня, самата стая  16кв.м., доста светла и просторна. Надявам се всичко да е наред и успех на всички желая!
[/quote
Не можем да ви изпращаме лични съобщения!Дали няма още свободни стай в Бреда?Дъщеря ми ще е 2-ра година и стаята й е до края на август.Голям проблем е с намирането на квартири тази година

# 288
  • София-България, Израел - където си поискам
И дъщеря ми днес получи официално потвърждение, че е приета в университета.

# 289
И ние най после учредихме общежитие от Хан Хаузинг - агенцията към университета в Арнем. Първо нямаше свободни стаи, но после писаха, че има. Запазихме от 425 евро стая със самостоятелна кухня. Две тоалетни и два душа се делят от 8 студента. Платихме общо 715 евро един наем от 13 август, депозит и такса. Плащането стана с карта виза онлайн. Сега пътуването до Холандия с цел търсене на квартира ще придобие екскурзионен характер, но поне ще видим на място университета, а може и някаква административна работа да свършим. Всичко става все по-реално, а до скоро ми беше като във филм предвид  позакъснялото решение на сина ми да учи в Холандия. Цялата процедура стартирахме в началото на юни и благодарение на едно симпатично момиче Яна от Едланта всичко се случи много бързо.

# 290
Преведох първия наем и годишната такса към университета през paysera. Без комисионна. Изключително доволна съм, още на следващия ден синът ми имаше потвърждение от унито за получената сума. Поздравления и за бързата и акуратна работа на Рабобанк, онлайн получи iban  на сметката си, пластиката след пристигането. BSN номерът  може и по-късно да се предостави в банката. За BSN номерa  си запази час в общината онлайн. За сега всичко върви леко и синът ми успява да комуникира без проблеми по телефона и онлайн. Хората отсреща са изключително любезни.  До момента, в рамките на целия му кандидатстудентски процес моята роля е била само при превода на двете суми. И тук искам да благодаря на отзивчивите потребители в темата за това, че ни осветлиха за paysera  и възможностите които дава платформата.

Здравейте, опитах се да намеря повече инфо за paysera във форума, но не успях. Бихте ли разяснили как точно действа платформата, как се захранва сметка и как стават плащанията, защото не се ориентирам много добре в сайта им. Благодаря!

# 291

Здравейте, опитах се да намеря повече инфо за paysera във форума, но не успях. Бихте ли разяснили как точно действа платформата, как се захранва сметка и как стават плащанията, защото не се ориентирам много добре в сайта им. Благодаря!

Здравейте, аз ползвам  Paysera от една година. Първо се регистрирате като физическо лице.Сайта е на български и ще ви е лесно за това.Мисля че имаше и видео клипчета как се прави.След като вече имате регистрация-имате виртуална сметка там,която съответно се захранва обикновено с левове.Когато влезете на захранване на сметка ви се дават опции как тя да бъде захранена.Самата Paysera има открити сметки в няколко БГ банки и там реално превеждате левовете.Ако не сте клиент на тези банки ,избирате опцията други,като задължително посочвате вашия номер.В указанията е подробно написано това.След като се захрани сметката,вече може да направите обмяна на валута,пак там на страницата.Купувате си EUR срещу левове.С това сте готови да направите превода към Холандия-избирате банков превод.Средствата постъпват в Холандия в рамките на няколко часа.За този превод не плащате абсолютно нищо.Вашите такси са единствено за захранване на Paysera сметката Ви.Ако имате ел.банкиране това ще ви струва 1лв.

# 292
Понеже и на мен ще ми се наложи да превеждам евро, сега разгледах тарифата в ЦКБ. До 500 евро таксата е 6 евро, но за по-големи суми таксата нараства. Така че остава най-изгодно на Тексим банк- 9 евро независимо от сумата, но трябва да имам открита сметка в банката, бях ходила да питам на място.
Ето от ЦКБ:
Кредитен превод в евро в Европейското Икономическо Пространство (ЕИП)* т.1.2.1. С вальор 2 работни дни (спот вальор) а) чрез платежно нареждане на хартиен носител - за физически лица до EUR 500 -  EUR 6
от EUR 500.01 до EUR 2’500 -  EUR 12
от EUR 2’500.01 до EUR 10’000 -  EUR 18

# 293
Моят син си е открил сметка в ЦКБ, преди да си направи превода. Наемът му не е над 500 евро и май ще я ползвам на първо време да превеждам наемите му от там. По платежен документ таксата е твърда - въпросните 6 евро.
Останалите пари, които ще са необходими за издръжката, ще са по дебитната му карта, която си има от Сосиете и по която от училище си му превеждаха стипендиите. Така или иначе вече има такава. А като подаде и документи за заем, ще си има и сметка в холандска банка. Това планираме на първо време. Ще се ориентираме в крачка.
В петък ще ходи в Интеграл, където организират среща с приетите студенти за последни указания и информация. Ако има нещо интересно - ще споделя отново тук.

# 294
  • Варна
Понеже и аз съм от доволните клиенти на paysera, искам да допълня към изчерпателния отговор на bodak. При регистриране ще се изисква да изпратите сканирано копие на ЛК и снимка (чрез уеб камера). Имаше определен период за одобрение. Поне при мен така беше преди година и половина. Не си спомням дали преди първия превод искаха ЛК или после го предоставих. Нека някой с по-нова регистрация да сподели.
Ако имате проблеми или въпроси може да звъните на контактния им център. Много са любезни и отзивчиви.

# 295
  • София
Да, иска се сканирано копие и снимка. Одобрението е до 15мин.в работни дни. След регистрацията ми се обади момче, което ме попита дали имам нужда от допълнително съдействие.

# 296
  • София-България, Израел - където си поискам
Моят син си е открил сметка в ЦКБ, преди да си направи превода. Наемът му не е над 500 евро и май ще я ползвам на първо време да превеждам наемите му от там. По платежен документ таксата е твърда - въпросните 6 евро.
Останалите пари, които ще са необходими за издръжката, ще са по дебитната му карта, която си има от Сосиете и по която от училище си му превеждаха стипендиите. Така или иначе вече има такава. А като подаде и документи за заем, ще си има и сметка в холандска банка. Това планираме на първо време. Ще се ориентираме в крачка.
В петък ще ходи в Интеграл, където организират среща с приетите студенти за последни указания и информация. Ако има нещо интересно - ще споделя отново тук.
Да, и ние така. Дъщеря ми има сметка в евро в ЦКБ ,която ще я ползва най-вече за наема и таксата, а има друга сметка която ще е за разходите за издръжка през месеца.
Не знаех за срещата в Интеграл. Нашата консултантка напусна и от няколко дни я замества едно момче, може да е забравил да информира дъщеря ми. Сподели ако има нещо интересно, защото дъщеря ми няма да е в София в петък.

# 297
  • София
Сега погледнах цените на Спиди за пратка до Холандия до 32 кг цената е 50 лв., което ми се струва доста добре. Някой изпращал ли е багаж до Грьонинген с бус, доволен ли е от услугите им и каква е цената?

# 298
  • София

Браво на детето!
Он-лайн ли си откри сметка?

# 299
  • София
G. D. Rabobank имат ли студентски пакет?

Общи условия

Активация на акаунт