Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога се прави изследването за диабет по време на бременност?
Какви са препоръките за избор на бебешка кошара?
Какви са препоръките за избор на бебешко шише за хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога се прави изследването за диабет по време на бременност?
Изследването за диабет по време на бременност обикновено се извършва между 24-26 гестационна седмица. В случаи на рискови фактори или предишен анамнеза за гестационен диабет, лекарят може да поръча изследването по-рано. Това е задължително изследване, което помага за ранното откриване и контрол на гестационния диабет.
-
Какви са препоръките за избор на бебешка кошара?
Изборът на бебешка кошара зависи от индивидуалните предпочитания и нужди. Дървените кошари са популярни за началото, но след 6-7 месеца обикновено стават тесни. Сгъваемите кошари са удобни за пътувания. Важно е да се обърне внимание на безопасността и комфорта на бебето. Също така, изборът може да зависи и от наличността на място в дома.
-
Какви са препоръките за избор на бебешко шише за хранене?
При избора на бебешко шише за хранене е важно да се вземат предвид индивидуалните предпочитания на бебето. Някои бебета предпочитат определени марки или видове бутилки. Важно е да изберете бутилка, която е удобна за хранене и която намалява риска от газове и колики. Също така, стерилизаторите и помпите за кърма са полезни аксесоари, които могат да улеснят грижите за бебето и да подпомогнат кърменето.
-
Какви са контракциите на Бракстън Хикс и трябва ли да се притеснявам от тях?
-
Кои са препоръките за избор на количка за бебе от марката Silver Cross?

което каза че е поправимо ако започна веднага стриктно лечение с витамини и че хемоглобина не се вдига само от желязо, а трябва да имам добри стойности на Б6 и Б12 които карат желязото да се усвоява по лесно от органима, в противен случай се трупа в кръвта и едвам повдига стойностите. На мен всички тези витамини са ми под долна граница в момента. Сега започва да и се развива нервната система на бебката и трябва хемоглобина да и е в добри норми, за да не получи увреждания. Написа ми кое по колко и в колко часа да взимам, за да има отстояние между всички лекарства и да ги усвоявам възможно най-бързо. Продължавам си и с фраксипарина заради тромбофилията, поне кръвопотока се е възстановил изцяло, че на първата фетална беше много влошен. Тази тромбофилия ми разказа играта с тази бременност, с предишната мислех само за единия серклаж и проблемите до които можеше да доведе, а сега още 1000 неща изникват. След серклажа ми се появиха и контракции, ама за това бях подготвена психически още от предишния. По 4-5-6 пъти на ден, но не болезнени. Не пия магнезиии и според следящите ме лекари не е необходим на този етап и че не трябвало да се пие просто ей така без сериозна причина и предписание от лекар.