Майчинството счетоводно-77

• 57 420
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте!

Имам болничен от 15 юни до 15 юли. Сега видях, че имам изплатени пари от НОИ, но се чудя дали изплатеното е само за юни или за целия период на болничния, които покрива дни, които предстоят?
В платежното нареждане нищо не е описано.

Благодаря!

# 151
  • София-Младост
Направете си проверка с ПИК, най-вероятно е частта за яни.

# 152
  • В полите на Пирин планина
Almond eyes, след връчването й помолих няколко пъти (счетоводителя беше там също) да отида до стаята да си прочета членовете и да реша дали да подпиша при което ми беше заявено "Или подсписваш сега или викам двамата свидетеля, че си го отказала" ....
Когато човек не е напълно запознат с правата си, в такива ситуации го притискат

Самото връчване на заповедта и подписването от страна на лицето, не означава, че е "съгласно", а че е запознато и че е получило екземпляр. Излишно създавате паника с това наказание - не казвам, че не е тенденциозно и заради бременността. Вземете си БЛ може и от ЛЛ - за 14 календарни дни и / или говорете с работодателя си, за да си изясните ситуацията. Не мисля, че е добре да се шашкате предварително. Hands V

# 153
  • Across the Multiverse
А имало ли е реално основание за подобна забележка (за оронване авторитета на фирмата и какво още беше) ?

Момичета, има ли нещо вярно, че вече НОИ получава болничните листове по електронен път почти веднага след издаването им от лекар, а носенето на болничен лист на работодателя си е по-скоро за него самия или е подвеждаща тази информация ?

# 154
  • София-Младост
Първото е вярно, второто задължително, защото ако работодателя не го подаде обезщетение-няма как да получиш.

Или е някаква нова промяна?

# 155
Almond eyes, след връчването й помолих няколко пъти (счетоводителя беше там също) да отида до стаята да си прочета членовете и да реша дали да подпиша при което ми беше заявено "Или подсписваш сега или викам двамата свидетеля, че си го отказала" ....
Когато човек не е напълно запознат с правата си, в такива ситуации го притискат

Самото връчване на заповедта и подписването от страна на лицето, не означава, че е "съгласно", а че е запознато и че е получило екземпляр. Излишно създавате паника с това наказание - не казвам, че не е тенденциозно и заради бременността. Вземете си БЛ може и от ЛЛ - за 14 календарни дни и / или говорете с работодателя си, за да си изясните ситуацията. Не мисля, че е добре да се шашкате предварително. Hands V
Е то хубаво, че е запознато, но такова нещо аз не бих подписала никога нещо, което знам, че е невярно пък нека си вика двама свидетели. После ако се наложи да се оспорва нещо, мисля че има по-голям шанс да се постигне нещо, ако не е подписала. Но както и да е, просто се изненадвам как реагират хората в подобни ситуации.

# 156
  • Стара Загора
В 45-дневния болничен влиза ли датата на термина или се изчислява до деня преди термина?

# 157
влиза деня преди термина, самия термин не.

# 158
  • Across the Multiverse
Първото е вярно, второто задължително, защото ако работодателя не го подаде обезщетение-няма как да получиш.
Или е някаква нова промяна?
Нямам представа от кога е, просто аз скоро не съм се интересувала. Благодаря за отговора.

# 159
  • Стара Загора
влиза деня преди термина, самия термин не.
Благодаря!

# 160
Здравейте!

Имам болничен от 15 юни до 15 юли. Сега видях, че имам изплатени пари от НОИ, но се чудя дали изплатеното е само за юни или за целия период на болничния, които покрива дни, които предстоят?
В платежното нареждане нищо не е описано.

Благодаря!
За юли ще се изплати до 5 раб. дни след изтичане на периода.

А имало ли е реално основание за подобна забележка (за оронване авторитета на фирмата и какво още беше) ?

Момичета, има ли нещо вярно, че вече НОИ получава болничните листове по електронен път почти веднага след издаването им от лекар , а носенето на болничен лист на работодателя си е по-скоро за него самия или е подвеждаща тази информация ?
Срока на лекаря е да го подаде в НОИ по електронен път до 7 дена. Задължително хартиения болничен се носи на работодателя. Остава в досието на работника/служителя. Ако няма болничен как работодателя ще подаде информация за счетоводната част в НОИ?

# 161
А болничния за след раждане,който се издава от болницата също се дава на ряботодателя,  така ли? И предполагам от фирмата го подават в НОИ заедно със декларация №1 .

# 162
  • Across the Multiverse
Момичета, има ли нещо вярно, че вече НОИ получава болничните листове по електронен път почти веднага след издаването им от лекар , а носенето на болничен лист на работодателя си е по-скоро за него самия или е подвеждаща тази информация ?
Срока на лекаря е да го подаде в НОИ по електронен път до 7 дена. Задължително хартиения болничен се носи на работодателя. Остава в досието на работника/служителя. Ако няма болничен как работодателя ще подаде информация за счетоводната част в НОИ?
Далеч съм от идеята болничния лист да не си го занеса на работодателя. Затова и по съвсем друг начин си зададох въпроса. Точно това, което казвате- лекаря подава информацията в НОИ, хартиеният лист остава в досието на служителя, а работодателя подава счетоводната част от информацията в НОИ - това исках да разбера.

# 163
Здравейте, имах болничен от 02.06 до 02.07, който беше продължение. От болницата отказаха да ми го продължат без комисия, която имаше дата след 30 дни. Работодателя ми не би ме чакал 1 месец за да представя документа. За това отидох до ЛЛ който ми издаде болничен от 03.07 до 13.07.
Сега обаче са му го върнали този болничен. Следователно работодателя ще получи писмо за това. Как да реагирам... Не разбирам как работодателя ще ме чака 30 дни аз да мина на комисия ... Плюс че от другата седмица влизам в болница и не чи трябва удължение за цял месец.
Може ли да ме насочите какво да правя или към кой в НОИ да се обърна

# 164
При мен не работи линка за Справка за приети документи, изчислени и/или изплатени обезщетения и помощи от ДОО от първа страница.
Отваря се, но при бутон "справка" нищо не мърда ?
Някой има ли подобен проблем ?
Има ли алтернатива да проверя дали счетоводство са подали към НОИ болничния ?

Общи условия

Активация на акаунт