КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 573
  • 921
  •   1
Отговори
# 150
Успех на децата утре!

Навремето аз кандидаствах с рисуване и учих моден дизайн. Тогава беше много висок критерия. Сега е смешка, беше преди 25 години. Сега ги приемат само с оценки от матури в Княгиня Мария Луиза. Сякаш трябва да са математици.
Както и да е след гимназията  така и не кандидаствах в художествената, но и до ден днешен рисувам, че даже и продавам живопис, въпреки че остана втора професия.
Дъщеря ми я подготвям последния месец сама, тъй като не съм доволна от нивото на учителите в днешно време.
Мен някога ме подготвяше Сузи Аронова с графика, прочетете малко за нея, ако проявите интерес, беше много възрастна вече. Изкарах 6.0 на изпита едва с няколко урока. Има голямо значение децата да знаят основни прости техники, за да развият по-бързо таланта си. Това значи, че и не от всеки добър художник става добър учител. Дъщеря ми имаше около 10 урока и като я хванах аз видях ,че не и бяха показали основни правила , които да улеснят самата нея. Така че се заех. Не исках да се бъркам заради това че съм и майка, но се оказа ,че съм сгрешила трябвало е да си я уча аз.
Отделно тя си рисува и отдавна, спечели медал  по живопис в двореца на децата май беше .
Разбрах като ми се обадиха по телефона, че детето спечелило да дойде да си вземе златния медал, а аз не знаех за какъв медал ми говорят. Срамота!
Учителката и в училище изпратила рисунката, за което нямах никаква идея.

Спокойна и хубава вечер от мен.

Надявам се да съм била с нещо полезна.

Е, не всички учители са несериозни. Моето дете преди години беше при една възрастна учителка, супер доволна бях! Имаше и опита и търпението!

Lil_81, може ли да разкажеш малко повече за тези правила. Мисля, че ще бъде много ценно за бъдещите потребители на темата! (за сегашните е късно предвид факта, че изпитите вече са (почти) в историята!
И пак към всички, да припомня за снимки на рисунки от подготовката! особено силните кандидати могат да много от полза за следващите! (предполагам, че родителите на деца с по-ниски оценки ще се притесняват, та затова поне силните да помагат) Разчитам на елементарно възпитание споделени снимки да не превърнат темата в арена на размяна на негативни коментари и опорочаване на смисъла на темата - а именно - помощ!
Миналата година, някоя от вас беше качила рисунка с отличен от изпита.  Безкрайно много сме ѝ благодарни, страшно много ни помогна, като коректив за това как се работи. Simple Smile

# 151
  • софия
Точно в 7,30 отвориха вратите, вкараха децата във вътрешния двор, откъдето ги извикваха ( вероятно по входящ номер) да си трглят номерче и да се качеат нагоре по стаите ( пак предполагам).

# 152
  • Sofia
Рисунка на сиамско коте в Художествената гимназия:

Входът на физкултурния салон, пак там:

Цялата гимназия е изрисувана отвътре Simple Smile

Охраната е казал на stefy, че децата ще приключат към 12.45 часа. Сега седим пет майки и сладко си бъбрим на топло в сладкарничка близо до Попа.

# 153
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Моят ей сега се обади, че е излязъл.  Изобщо не е доволен,  имал е проблем с листа,  не са му се получавали щрихите и така.  Каза, че ако има 3 ще е чудо.  Мъчил се,  мъчил се и се отказал.

# 154
Моят ей сега се обади, че е излязъл.  Изобщо не е доволен,  имал е проблем с листа,  не са му се получавали щрихите и така.  Каза, че ако има 3 ще е чудо.  Мъчил се,  мъчил се и се отказал.
Това с листата си го спомням от миналата година. Същата работа и сега.

# 155
  • софия
Сладур! хайде пък да изчакаме и да видим чудо-то!  Децата имат навика или да са свръх самокритични или свръх самонадеяни.
Споко Simple Smile
Айде да приключват и втората смяна и да се отдадем на сладка раздумка вече. Всеки да си намери мястото, не може само напрежение, време е и за почивка!

# 156
По повод на листовете моя харесва тези повече от листовете в другите училища. Като цяло бил що годе доволен. Ще я видим тази работа утре. Казали са им след 18 ч да чакаме резултати. Излезе последен. Ама толкова последен, че чак се притесних, че го няма никакъв. Всички родители си тръгнаха, а аз още седя 😲 Като излезе се оказа, че още едно майче седи и се притеснява за детето си, което явно е излязло и след моето ...  

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 20:27 от Хриси \'то

# 157
Значи предметите са били еднакви и на двете смени. Само че при нас, сутришна смяна, по-друг начин са били разположени. Моята каза, че това беше най-сложната композиция от 3-та изпита.

# 158
  • софия
.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 20:57 от Амели

# 159
  • софия
Значи предметите са били еднакви и на двете смени. Само че при нас, сутришна смяна, по-друг начин са били разположени. Моята каза, че това беше най-сложната композиция от 3-та изпита.
Как иначе ще стане ясно кой е най-големия Smirk
Те винаги намират начин да изпитат децата и да пресеят наистина готовите, поне това ми казва наблюдението от миналата и тази година, т.е. от както им падна втория изпит

# 160
  • Sofia
Хайде! Утре по това време вече ще си знаем резултатите. Успех на всички! Искам да има много УСМИВКИ и сълзи само от щастие, радост и гордост! И облекчение Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 20:33 от vihrogonche

# 161
  • Ланкър, планините Овнерог
И на мен ми се струва гадничка композицията. Бяло върху бял фон, металиково...

# 162
Не е редно да дават различно сложна композиция на учениците. Така оценяването няма как да е равностойно!

# 163
Доколкото са им обяснили рисунките нямало да се оценяват една спрямо друга, а една по една, доколко добро е изпълнението на задачата и т.н. Не би следвало да оказва влияние разположението при една или при друга рисунка. А и различното място на децата предполага различно разположение и на предметите нали. Вероятно и двете групи  са рисували едни и същи неща. Поне от това, което чух като разказ от децата излезли от първата група.

# 164
Доколкото са им обяснили рисунките нямало да се оценяват една спрямо друга, а една по една, доколко добро е изпълнението на задачата и т.н. Не би следвало да оказва влияние разположението при една или при друга рисунка. А и различното място на децата предполага различно разположение и на предметите нали.

Друго имам предвид - сутринта саксията не е била върху кутийката, следобяд - върху нея, което е много по-трудно.

Как така рисунките няма да се оценяват една спрямо друга? Точно една спрямо друга се оценяват, естествено и доколко добро е изпълнението на задачата. Няма как да се оценява рисунка сама за себе си, нали точно за това се пишат бележки. Имали са предвид, че няма значение от коя позиция детето гледа предметите.

Общи условия

Активация на акаунт