КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 568
  • 921
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
И ние сме сутринта. Викат ни в 7.30 часа. В 8 влизат, би трябвало де.

# 136
И ние сме сутринта. Викат ни в 7.30 часа. В 8 влизат, би трябвало де.

И на закрито да е кафето,че потоп иде!    Flushed

# 137
  • Sofia, Bulgaria
В понеделник вечерта ме удави, отивайки да гледам класирането в Приложното, вече имам тренинг с потопите  - газя вода и до над колене при нужда Simple Smile

# 138
  • София
Чудя се за Гимназията по мода и дизайн.Освен модните специалности има и Графичен и Интериорен дизайн.Навремето тази гимназия също беше с изпит рисуване, вкл.и обемни тела и дори се влизаше много трудно.
През годините явно нивото е паднало, както на всички професионални гимназии.Поне така изглежда щом е предпочитано Приложното за Моден дизайн.
За съжаление не намерих никакви мнения.Може би заради Графичния дизайн ще го запишем и него.

# 139
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ние сме я писали на 4 или 5 място, обаче сме писали и декорация на сладкарски изделия в готварското, пак някъде по тия места.  Joy Изобщо след първите три сме действали доста несериозно с желанията, даже моден дизайн имаме!  Mr. Green Аз му предлагах и фризьорския да пишем, барем го научат да си реже ноктите, освен това ще му се радват на косата, ама в крайна сметка не го писахме и него.  hahaha

# 140
Здравейте на всички!
За Николай Райнов- моят ходи няколко пъти на курс по рисуване там преди изпитите. Много му харесват училището и учителите, с които е имал възможност да общува. Аз не мога да кажа нищо, не съм ходила. Знам, че с 3-4 безплатни урока там, изкара 95т. на изпита.
Това, което ме притеснява е целодневното обучение. Доколкото разбрах - до 16.00 ч. Тези майки, които ще ходите, бихте ли питали за това.
Пздрави и успех на всички!

# 141
  • софия
Нещо става със сайта на НПГПФ. Според мен има залепени списъци с приетите деца на вратата на училището.
На сайта им е обявено, че са изнесени резултатите. А като щракнеш на резултатите в сайта, излизат данните от миналата година...

Ако има някой на място да провери, ще е супер ако може и да снима!
Стискам палци!

допълвам: не знам кога са публикували въпросната информация и колко време е стояла на сайта им, но сега , 10 минутки по-късно е коригирана! И всичко е точно, списъците са актуални вече!

П.С: как успявам все в гафовете им да ги нацелвам!?

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 18:38 от Амели

# 142
За НПГПФ - излезли са резултатите по БЕЛ, моят има 4,75, т.е. не се е справил добре, явно е бил разсеян и е бързал. Не сме доволни, може доста повече.

Обаче нищо не са дали като информация, кога може да се очаква класирането.  Crazy Пълна мъгла!

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 18:52 от Не съм

# 143
Здравейте на всички!
За Николай Райнов- моят ходи няколко пъти на курс по рисуване там преди изпитите. Много му харесват училището и учителите, с които е имал възможност да общува. Аз не мога да кажа нищо, не съм ходила. Знам, че с 3-4 безплатни урока там, изкара 95т. на изпита.
Това, което ме притеснява е целодневното обучение. Доколкото разбрах - до 16.00 ч. Тези майки, които ще ходите, бихте ли питали за това.

Да учат до 16 часа . На блок система са. Понякога имат и допълнителни часове по желание.

0 час 8:15- 8:55
1 час 9:00- 9:45
2 час 9:50- 10:35
3 час  10:40-11:25
4 час 11:35- 12:20
5 час 12:25- 13:10
6 час 13;15- 14;00
7 час  14:10- 14:55
8 час  15:00- 15:45
 след малко ще Ви напиша и програмата . Досега писах и разбрах , че не мога да го публикувам.. За това на два пъти.

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 20:46 от bellaarabella

# 144
Успех на децата утре!

Навремето аз кандидаствах с рисуване и учих моден дизайн. Тогава беше много висок критерия. Сега е смешка, беше преди 25 години. Сега ги приемат само с оценки от матури в Княгиня Мария Луиза. Сякаш трябва да са математици.
Както и да е след гимназията  така и не кандидаствах в художествената, но и до ден днешен рисувам, че даже и продавам живопис, въпреки че остана втора професия.
Дъщеря ми я подготвям последния месец сама, тъй като не съм доволна от нивото на учителите в днешно време.
Мен някога ме подготвяше Сузи Аронова с графика, прочетете малко за нея, ако проявите интерес, беше много възрастна вече. Изкарах 6.0 на изпита едва с няколко урока. Има голямо значение децата да знаят основни прости техники, за да развият по-бързо таланта си. Това значи, че и не от всеки добър художник става добър учител. Дъщеря ми имаше около 10 урока и като я хванах аз видях ,че не и бяха показали основни правила , които да улеснят самата нея. Така че се заех. Не исках да се бъркам заради това че съм и майка, но се оказа ,че съм сгрешила трябвало е да си я уча аз.
Отделно тя си рисува и отдавна, спечели медал  по живопис в двореца на децата май беше .
Разбрах като ми се обадиха по телефона, че детето спечелило да дойде да си вземе златния медал, а аз не знаех за какъв медал ми говорят. Срамота!
Учителката и в училище изпратила рисунката, за което нямах никаква идея.

Спокойна и хубава вечер от мен.

Надявам се да съм била с нещо полезна.

# 145

Лятото след 6 клас посетихме Николай Райнов и моя син много го хареса. Зимата на седми клас започнахме да ходим на курсове там . На изпита изкара 90 точки и влезна с общ бал 365 точки в паралелка без интензивно и без разширено изучаване на английски език...Набляга се повече на специалните предмети за сметка на езика.
Сина ми е доволен от училището , вдигна си успеха , учи с желание и всичко това му помогна да преодолее някои неприятни събития ,който му се случиха в училище..Не знам дали да разказвам за тях. За мен е просто лош късмет...не попаднахме на деца ,които наистина искат да учат точно тази специалност , а точно обратното..предпочитат да се скатават..

Учи се композиция- занимания по живопис
Графика- черно-бяло рисуване по зададена тема ..след време се печатат на линолеум.
Рисунка ,типаж- анимация ,рисуване на натюрморт.

програма първи срок 8 клас

Понеделник                                    ВТОРНИК                        СРЯДА                          ЧЕТВЪРТЪК              ПЕТЪК

0 час                                                 ИИ
 1 час АЕ                                           ИТ/ ГРАФИКА               БЕЛ                                ИСТОРИЯ                КОМП. ГРАФИКА
 2 час АЕ                                            ИТ/ГРАФИКА               БЕЛ                                ФИЗИКА                   КОМП. ГРАФИКА
3 час  БИОЛОГИЯ                           АЕ                                    МАТЕМАТИКА             ФИЗИКА                  ИС
4 час ХИМИЯ                                   АЕ                                    ИСТОРИЯ                    КОМПОЗИЦИЯ       ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
5 час ФИЛОСОФИЯ                        МАТЕМАТИКА             ГЕОГРАФИЯ                КОМПОЗИЦИЯ         СПОРТ                
6 час МАТЕМАТИКА                      БЕЛ                               РИСУНКИ,ТИПАЖ        ИЗОБРАЗИТЕЛНИ     СПОРТ
                                                                                                                                              СТУДИЯ/ИС/
7 час БЕЛ                                           ЧАС НА КЛАСА           РИСУНКИ ,ТИПАЖ

ПРОГРАМА ВТОРИ СРОК 8 клас

ПОНЕДЕЛНИК           Вторник                                  СРЯДА                  ЧЕТВЪРТЪК
0 час                                                                                                            ЧАС на КЛАСА
1 час АЕ                        ИТ                                       БЕЛ                          ИСТОРИЯ
2 час АЕ                        МАТЕМАТИКА                 БЕЛ                          КОМП. Графика- 2 гр
3 час ХИМИЯ              АЕ                                        МАТЕМАТИКА       КОМП. Графика - 2 гр.
                                                                                                                       Композиция 1 гр.
4 час МУЗИКА            АЕ                                       ИСТОРИЯ                 Композиция-1 гр.
                                                                                                                       Графичен дизайн-2 гр.
5 час ФИЛОСОФИЯ    ГЕОГРАФИЯ                    БИОЛОГИЯ              ИС 1 гр  
6 час  БЕЛ                     БЕЛ                                  БИОЛОГИЯ                Рисунка типаж -2 гр                          
7 час МАТЕМАТИКА   Предприемачество    Рисунка, типаж 1      Рисунка типаж -2 гр.
8 час ФИЗИКА              ИТ                                     Рисунка ,Типаж1     Рисунка ,типаж - 2 гр.
9 час                                                                          СПОРТ МОДУЛ

ПЕТЪК

1 час  компютърна графика-1 гр
            композиция -2 гр.
2 час компютърна графика - 1 гр.
           композиция -2 гр.
3 час  Изобразителни студия - 1 гр.
           графичен дизайн -2 гр.
4 час  предприемачество
5 час спорт
6 час графични техники 1 и 2 гр.  през седмица
7 час  графични техники 1 и 2 гр. през седмица.

Нямат зала за ФВС, трябва да си носят храна . По спорт играят тенис на маса . Това е ,за което се сещам  да кажа в момента.

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 23:02 от bellaarabella

# 146
  • софия
Успех на децата утре!

Навремето аз кандидаствах с рисуване и учих моден дизайн. Тогава беше много висок критерия. Сега е смешка, беше преди 25 години. Сега ги приемат само с оценки от матури в Княгиня Мария Луиза. Сякаш трябва да са математици.
Както и да е след гимназията  така и не кандидаствах в художествената, но и до ден днешен рисувам, че даже и продавам живопис, въпреки че остана втора професия.
Дъщеря ми я подготвям последния месец сама, тъй като не съм доволна от нивото на учителите в днешно време.
Мен някога ме подготвяше Сузи Аронова с графика, прочетете малко за нея, ако проявите интерес, беше много възрастна вече. Изкарах 6.0 на изпита едва с няколко урока. Има голямо значение децата да знаят основни прости техники, за да развият по-бързо таланта си. Това значи, че и не от всеки добър художник става добър учител. Дъщеря ми имаше около 10 урока и като я хванах аз видях ,че не и бяха показали основни правила , които да улеснят самата нея. Така че се заех. Не исках да се бъркам заради това че съм и майка, но се оказа ,че съм сгрешила трябвало е да си я уча аз.
Отделно тя си рисува и отдавна, спечели медал  по живопис в двореца на децата май беше .
Разбрах като ми се обадиха по телефона, че детето спечелило да дойде да си вземе златния медал, а аз не знаех за какъв медал ми говорят. Срамота!
Учителката и в училище изпратила рисунката, за което нямах никаква идея.

Спокойна и хубава вечер от мен.

Надявам се да съм била с нещо полезна.

Е, не всички учители са несериозни. Моето дете преди години беше при една възрастна учителка, супер доволна бях! Имаше и опита и търпението!

Lil_81, може ли да разкажеш малко повече за тези правила. Мисля, че ще бъде много ценно за бъдещите потребители на темата! (за сегашните е късно предвид факта, че изпитите вече са (почти) в историята!
И пак към всички, да припомня за снимки на рисунки от подготовката! особено силните кандидати могат да много от полза за следващите! (предполагам, че родителите на деца с по-ниски оценки ще се притесняват, та затова поне силните да помагат) Разчитам на елементарно възпитание споделени снимки да не превърнат темата в арена на размяна на негативни коментари и опорочаване на смисъла на темата - а именно - помощ!

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 23:52 от Амели

# 147
Имам една молба към дамите, чиито деца са първа смяна на изпит утре- моля ви за кратък отзив как е организацията и как става влизането- по номера, по имена, викат ги или си влизат сами ако има списъци с разпределението по стаи. Мен ме няма утре, баща му ще го води и искам да се ориентирам как е положението. Мерси много!

# 148
  • На края на вселената!
Миналата година влизаха като ги викаха по азбучен ред, всички чакат навън на студ и дъжд. Вътре теглят номерче за стая и място.

# 149
Влязоха сега в двора.

Общи условия

Активация на акаунт