КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 598
  • 921
  •   1
Отговори
# 165
Доколкото са им обяснили рисунките нямало да се оценяват една спрямо друга, а една по една, доколко добро е изпълнението на задачата и т.н. Не би следвало да оказва влияние разположението при една или при друга рисунка. А и различното място на децата предполага различно разположение и на предметите нали.

Друго имам предвид - сутринта саксията не е била върху кутийката, следобяд - върху нея, което е много по-трудно.

Как така рисунките няма да се оценяват една спрямо друга? Точно една спрямо друга се оценяват, естествено и доколко добро е изпълнението на задачата.
Не мога да отговоря на този въпрос. Детето така каза, че им е обяснено. Отварят първата рисунка оценяват я и после продължават със следващата. Доколко наистина е така мога само да гадая. Просто споделям какво ми каза детето.

# 166
  • Sofia
Първата група се оценява независимо от втората, това според мен. И то ако наистина е имало разлика в разположението на предметите. В смисъл, то си е ясно, че цялата група деца от сутринта ще са рисували така, както са били поставени предметите при тях. Както и втората група. Няма да е честно да се сравняват работи директно между първата и втората група. И друго - дори в рамките на една и съща група /сутрешна или следобедна/ има много стаи с различни композиции, едва ли са напълно еднакви една с друга. Сигурно проверяващите отчитат тези малки разлики между изложените тела в различните ателиета. Така си мисля аз де.

# 167
Доколкото са им обяснили рисунките нямало да се оценяват една спрямо друга, а една по една, доколко добро е изпълнението на задачата и т.н. Не би следвало да оказва влияние разположението при една или при друга рисунка. А и различното място на децата предполага различно разположение и на предметите нали.

Друго имам предвид - сутринта саксията не е била върху кутийката, следобяд - върху нея, което е много по-трудно.

Как така рисунките няма да се оценяват една спрямо друга? Точно една спрямо друга се оценяват, естествено и доколко добро е изпълнението на задачата.
Не мога да отговоря на този въпрос. Детето така каза, че им е обяснено. Отварят първата рисунка оценяват я и после продължават със следващата. Доколко наистина е така мога само да гадая. Просто споделям какво ми каза детето.
Някой ако знае как се оценяват реално - да каже.

# 168
Първата група се оценява независимо от втората, това според мен. И то ако наистина е имало разлика в разположението на предметите. В смисъл, то си е ясно, че цялата група деца от сутринта ще са рисували така, както са били поставени предметите при тях. Както и втората група. Няма да е честно да се сравняват работи директно между първата и втората група. И друго - дори в рамките на една и съща група /сутрешна или следобедна/ има много стаи с различни композиции, едва ли са напълно еднакви една с друга. Сигурно проверяващите отчитат тези малки разлики между изложените тела в различните ателиета. Така си мисля аз де.
Ами не е редно, както и да го гледам. При по-трудна задача е много по-лесно да се направят повече грешки. И някой от първа смяна, ако беше втора би се представил по-зле. Т.е. децата от първа смяна са обагодетелствани, а другите ощетени. Къде е обективното оценяване???? Нали накрая има едно класиране?

# 169
  • Ланкър, планините Овнерог
Редно е да оценяват рисунка спрямо композиция, а рисунка спрямо друга рисунка. Все едно по бел или мат оцеките да се пишат, сравнявайки две работи, а не каква е била задачата.

# 170
Редно е да оценяват рисунка спрямо композиция, а рисунка спрямо друга рисунка. Все едно по бел или мат оцеките да се пишат, сравнявайки две работи, а не каква е била задачата.
Точно това е било обяснено.
И аз смятам, че така е редно.

# 171
Само че, по бел и мат дават еданква тема/задача на всички. Тогава на едни да дават лесни задачи, а на други трудни и да ги оценяват равно? Или ако е спорт - един да вдигне 100 кг, а един 130 кг и все едно да е.

# 172
  • софия
Лично според мен е спорен въпроса с оценяването. Хем сте прави да не сте съгласни, хем как втората смяна да бъде при равни условия с първата като реално втората група е облагодетелствана от възможното изтичане на информация от вече миналите....
Освен това, не е променена кой знае колко задачата - легналия предмет си е легнал на всякаква плоскост.
Пък и може да се предвидили това с едни 0,10 към иценката....идея нямам. ГАДАЯ! Варианти всякакви. Докато не се появи тука един човек от комисията да ни разкаже, няма как да знаем!

# 173
Ние бяхме втора смяна. Ей сега накарах детето да скицира какво е било на изпита да ви покажа. Предполагам , че и първа смяна е било това.
Паралелепипед , отгоре легнала саксийка от глина и метален шейкър, поне на това ми прилича.
Нейното място не е било фронтално, тя каза че го е нарисувала добре, но  тук критерия е най-висок и не знам ще видим утре резултатите. Малко ми кофти снимката:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 174
Само че, по бел и мат дават еданква тема/задача на всички. Тогава на едни да дават лесни задачи, а на други трудни и да ги оценяват равно?

Само че училището иска да си подбере тези, които и от долу да ги сложиш, да направят нещата добре. И пак оценката да я слагат спрямо композицията и как си се справил спрямо твоята гледна точка. Отделно, че сигурно дават и бонус на смелите. Поне в Приложното (за изпита не знам) забелязвам, че обичат смелите и с идея.

# 175
Ами моята, погледна снимката и каза, че лично за нея, втората композиция е по-добра)

# 176
  • софия
Само че, по бел и мат дават еданква тема/задача на всички. Тогава на едни да дават лесни задачи, а на други трудни и да ги оценяват равно? Или ако е спорт - един да вдигне 100 кг, а един 130 кг и все едно да е.
ама те изначално не са при едни условия! Едно е да си фронтално, съвсем друго тъмно три четвърти, да не говорим за светъл или пък, не дай си боже, тъмен профил...

# 177
Само че, по бел и мат дават еданква тема/задача на всички. Тогава на едни да дават лесни задачи, а на други трудни и да ги оценяват равно?

Само че училището иска да си подбере тези, които и от долу да ги сложиш, да направят нещата добре. И пак оценката да я слагат спрямо композицията и как си се справил спрямо твоята гледна точка. Отделно, че сигурно дават и бонус на смелите. Поне в Приложното (за изпита не знам) забелязвам, че обичат смелите и с идея.
На мои познати детето учи в приложното и в нейния случай, не обичат с идеи, всичко трябва да стане както учителката каже....

# 178
Дъщеря ми завършва 10кл тази година в Приложното и наблюденията са ми преки. Тя съвсем не е от смелите и ме е яд за това (не само в рисуването, а за всичко)

# 179
  • софия
Смелостта е в плюс, но само ако е на място! освен това си зависи от учителите, все пак работата се определя според детето! твърде много смелост и оригиналничене е нормално да извикат спирачка. Абе изобщо всичко е толкова комплексно! и моята дъщеря не е от смелите, и мен ме е яд, ама това е положението! Хем знам, точно колко къде трябва да "щракне" за да закове една работа или идея.....ама няма смелост, съответно  - никакъв риск. Хубавото е, че растат и все някога се престрашават!

Общи условия

Активация на акаунт