КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 722
  • 921
  •   1
Отговори
# 600
Нали? В седмокласната останах недооценена. Joy

# 601
  • софия
Вихрогонче, съжалявам, че чак сега се включвам, но понякога имам много задачки! Виждам в какъв филм си се вкарала, както и че си се поддала на отчаяние. А няма място за такова! Не зная как сте подредили желанията в полиграфия и фотография, но определено мисля, че можеш да си спокойна, че ще ви се обадят! Просто както казах преди няколко дни ( и изобщо това е ясно всяка година) понякога просто се проточва малко повече извсняването на нещата!
За приложното не мисля, че ще стане, ама пък кой знае!
 Много стискам палци и чакам да биеш фанфарите, за да поливаме с вас радостта ви! Успех Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 01:16 от Амели

# 602
  • София
Момичета, здравейте! Чета ви от няколко дни и покрай коментарите ви и аз се развълнувах. Много емоционално е тук, ей!
Бих искала да помоля за помощ относно информация за гимназия с Графичен дизайн с английски/немски. Може и да е частно. Намирам само във фотографското, но не виждам инфо за езика, както и в 51-во, но там има италиански. Благодаря предварително за помощта! Успех на дечицата ви!

# 603
  • Ланкър, планините Овнерог
kappeli, в този тип гимназии езиците не се изучават кой знае колко. В частните не знам как е.

# 604
Бих искала да помоля за помощ относно информация за гимназия с Графичен дизайн с английски/немски. Може и да е частно.
Има една частна, но е нова и няма да намериш отзиви.
Учебен план
Училището

# 605
  • София
Аз по=назад в темата бях дала още 2 часрни, в едната ”Образователни технологии„ със сигурност езикът е английски, но доколко го учат нямам информация

# 606
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ей ги:

Никъде в темата не видях възможностите за частни гимназии с рисуване. Прилагам няколко линка, които изрових, ако някой има повече информация за някоя от тях (надявам се да не се сметна за реклама, на мен лично не са ми много по джоба, но ако има добри отзиви, може и да се замисля):

Гимназия Образователни технологии
https://eduteh.eu/chastna-profilirana-gimnazia/profiles/it-profile

Артис
http://www.lyceum-artis.eu/

Софтуни "Светлина"
https://svetlina.softuni.bg/Files/Majors/Design.pdf

Тъй като за единственото ни желание НУИИ нямаме шанс ( то и подготовката ни беше символична) , за сега избрахме архитектурата на СГСАГ и ще търсим варианти за курсове по рисуване.
Ще се радвам ако някой сподели и курсове с тази насоченост, подходящи за гимназиален етап.

Исках да споделя за НУИИ, че съм изключително впечатлена от преподавателите на курса там, които са видели, че моето дете, решило на собствена глава да кандидатства, не е особено подготвено, но са го насърчили, че дори да се яви на изпита и  да не успее да не се отказва да рисува.

Някой коментираше и, че детето на директора/ката на Артис е в приложната.  Peace

# 607
  • Sofia
Ето още една частна, но и в нея вторият език е италиански:  http://www.codam.net/za%20nas.htm#section1

# 608
  • Sofia
Днес тримата се качихме на колата и отидохме до ПГИИ "Проф. Николай Райнов" да го видим лично. Все пак ни е първото желание на училище с изкуства към МОН, а още не бяхме го виждали, освен на сайта им. И тримата останахме меко казано разочаровани от него, изобщо не ни прилича на училище, камо ли на профилирана гимназия, доста тъжни си тръгнахме оттам... защото дори на второ класиране да достигнем до него, няма да се запишем там. Не ни хареса околността, нито самото то на външен вид, всъщност нищо освен сайта му не ни хареса. Съжалявам! Не смятам, че сме капризни хора. Просто считам, че това не е нашето бъдещо училище. Ако само аз и баща му смятахме така, но младежът си го беше харесал - щяхме да мислим в движение какво да правим... Но и на Алекс изобщо не му хареса там. И сега възможностите за избор пред нас са вече ЦЕЛИ ДВЕ или ТРИ по-малко, за съжаление! ... Ако на второ класиране Алекс се придвижи напред, губи възможността да се върне в 140 СУ, където беше приет на първо класиране. А 140 СУ ни харесва много повече от Райнов, както се оказа днес! Знам, че ние сме си виновни... не сме си разузнали нещата и училищата навреме. Това е положението. Нито 140 СУ, нито Райнов. Остава 51 СУ, но за там пък едва ли балът ще ни стигне. Единствено ако не се придвижи напред, ще можем да го запишем в 140 СУ. Ще видим какво ще стане.

Честно казано, усилихме молитвите за Фотографското или Приложното! Flowers Four Leaf Clover  Дано стане така, както казва Амели по-горе - че кампанията за този тип училища е по-дълга просто и се разтяга във времето. Зареждам се с нова порция търпение. Чакаме да ни се обадят от Фотографската или Приложната, ако не се обадят те - звъним ние самите, всеки следобед, понеделник, вторник и сряда идната седмица, така или иначе самите директорки ми го позволиха това, а и бяха повече от учтиви по телефона. При положение, че във Фотографското и четирите специалности с рисуване ни харесват много, оценката му е 4.66, а са стигнали да канят деца с 4.91 в петъка, а в Приложното оценката му е 3.68, а са стигнали до оценка 3.86, мисля, че имаме реален шанс до сряда да ни се случат нещата.

Ако не стане нищо в нито една от гимназиите към МК, решихме да не записваме нито едно училище към МОН след второ класиране. Нито едно! А директно отиваме на трето класиране, ще играем "руска рулетка". Риск печели - риск губи. Ще си изберем от списъка с останалите места след края на второто класиране, който ще бъде публикуван от РУО тогава. Един вид - ще се опитаме да хванем последния влак, образно казано. И ще редим отново желания в заявление, различно от заявлението ни за първо и второ класиране! Като избираме единствено между училищата, специалностите и паралелките, където има свободни места все още. Тогава вече нещата ще са за където ни стигне балът, в зависимост от пожеланите училища, разбира се. Точно на трето класиране може да изскочат някои неочаквани и апетитни предложения, които иначе бихме изпуснали, ако сме вече записани. Макар че всъщност никога не е късно, като се замисля. До началото на септември могат да се изтеглят документи от училището, където детето е записано, и да се прехвърлят в друго училище. На трето класиране или дори по-късно, на четвърто /т.нар. директорско/ класиране.

Специално към Не съм и към другите момичета, които са избрали Райнов: искрено се надявам, че изборът, който сте направили, е правилният и точен избор за вас самите и вашите деца! И искрено съжалявам, че синът ми няма да учи заедно с тях! Толкова се привързах към някои момчета тук, някои форумни художници - те си знаят кои са - и към техните родителки, че чак не ми се иска да си казваме "чао". И няма да го направим, нали така? Two Hearts Kiss

П.П. Направих снимки днес. На двора и училището. Ако искате, ще ги постна и тук да се видят от всички. Ако не, последното, което ще кажа по темата с Райнов според нас вкъщи, е следното: църквата и двете детски градини в непосредствена близост до Райнов изглеждаха много по-хубаво от него; най-силно впечатление ни направи табелката, указваща къде точно е гимназията, както и дърветата и розите в двора; това, което ни потресе, е районът наоколо и външният вид на училището. Това е нашата истина. Не е задължително да бъде вашата. А и спирката на автобуса, с която би пътувал Алекс дотам, е доста далече от самото училище.

# 609
Вихрогонче, вие си знаете и стискам палци за фотографското или приложното, но може би не е зле да видите Н.Райнов и отвътре. Четох доста положителни мнения за училището, включително от майки, които бяха ходили да го разгледат вътре и бяха видели кабинети и ученици.
Чакаме хубави новини следващата седмица!

# 610
  • Sofia
И ние си го помислихме това последното, но дори кабинетите вътре и учителите да са окей, пак не бихме си го причинили това. Това училище губи много според нас от местоположението си. Намира се на километър от Битака...

# 611
Относно избора на училище - за Николай Райнов а и по принцип смятам, че водещо трябва да бъде нивото на качеството на преподаване, атмосферата в училището, а не районът и изгледът на самото училище, тъй като и двете е трудно до невъзможно да се променят от самото училище, но вътре, какво се случва вътре в важно!
За самото училище нямам лични впечатления.
Иначе има много училища и школи в хубав район, с излъскан вид, а нивото на преподаване - 0.

# 612
  • Sofia
В 99% от случаите е точно така! И аз смятам същото, Бърди!

Но компромисите, които бихме правили, ако влезе в Райнов, лично за нас са прекалено големи и няма да си заслужават цената.

Никому не натрапвам моята позиция. Както досега. Просто споделям впечатленията си. А те съвпаднаха с тези на моя мъж и нашия син. Така че ние вече решихме - няма да е Райнов. А го бяхме писали на първо място, точно заради добрите отзиви ВЪПРЕКИ локацията му. ... Не можахме да се преборим със самите себе си вчера и това е.

# 613
В 99% от случаите е точно така! И аз смятам същото, Бърди!

Но компромисите, които бихме правили, ако влезе в Райнов, лично за нас са прекалено големи и няма да си заслужават цената.

Никому не натрапвам моята позиция. Както досега. Просто споделям впечатленията си. А те съвпаднаха с тези на моя мъж и нашия син. Така че ние вече решихме - няма да е Райнов. А го бяхме писали на първо място, точно заради добрите отзиви ВЪПРЕКИ локацията му. ... Не можахме да се преборим със самите себе си вчера и това е.

Вие си знаете най- добре. Мен също ме притесняваше локацията , но ни привлече точно атмосферата и учителите. Относно пътуването и аз се притеснявах, но мина цяла година и притесненията ми се оказаха напразни. Късмет с избора ви.

# 614
  • Sofia
Благодаря Flowers Four Leaf Clover

Радвам се за вас, БеллаАрабелла! Two Hearts

Благодаря, че веднага отговаряте с положителни отзиви, защото е полезно хората, които четат, да видят повече независими една от друга гледни точки! Heartpulse  Важното е всеки да се чувства щастлив и спокоен със своя собствен избор!

Общи условия

Активация на акаунт