КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 719
  • 921
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Това, че няма мнения от родители, чиито деца се обучават във фотографското, дали значи,  че няма какво хубаво да кажат и същевременно се страхуват да споделят негативи, за да не рефлектира върху децата им. Вие какво мислите?

# 691
  • София
В 51-во паралелката се води: изобразително изкуство- рекламен дизайн, анимация и фотография. Аз лично не виждам никакъв проблем в това, че то не е към МК. Ако някой иска може да разгледа програмата им, има я на сайта  и да се сравни с фотографското. За моето дете, аз не бих избрала фотографското. Мисля, че положителните мнения за него са основно от децата, а не от родители. Децата го харесват, защото си изкарват леко 5-те години, но какво точно научават и как се реализират  след това - не съм намирала информация.
Дали на сайта виждате учебната програма с хорариумите за всичките години, защото аз не  успях да я намеря? Ще съм благодарна, ако пуснете линк.

# 692
  • София

Да, прави сте, "Изобразително изкуство" се води паралелката и не съм се изразила правилно, но тук в брошурката пише, че се изучава Графичен дизайн.

# 693
kappeli, и на двете места ли сте приети-фотографското и 51во Simple Smile

# 694
В 51-во паралелката се води: изобразително изкуство- рекламен дизайн, анимация и фотография. Аз лично не виждам никакъв проблем в това, че то не е към МК. Ако някой иска може да разгледа програмата им, има я на сайта  и да се сравни с фотографското. За моето дете, аз не бих избрала фотографското. Мисля, че положителните мнения за него са основно от децата, а не от родители. Децата го харесват, защото си изкарват леко 5-те години, но какво точно научават и как се реализират  след това - не съм намирала информация.
Дали на сайта виждате учебната програма с хорариумите за всичките години, защото аз не  успях да я намеря? Ще съм благодарна, ако пуснете линк.
Точно хорариума не се вижда, но има програмата за втория срок на всички класове, та може да се ориентира човек долу-горе.
http://51sou.info/sedmichno%20razpisanue/index.html

# 695
Не правете опит да се ориентирате по седмичното разписание. От миналата година са в сила нови учебни планове и програми, т. е. завършилите осми клас през учебната 2017/2018 година са първите, които учат по тях.

# 696
Здравейте!Сега звънях във Фотографското-стигнали са до 4,75 за фотография.

# 697
Това значи, че за графичния дизайн са си попълнили местата.
Дано имате късмет.

# 698
  • София
Здравейте! Попаднах случайно на темата, но все пак реших да споделя и своето мнение - дъщеря ми завърши "Графичен дизайн" в НПГПФ, като влезе там втората или третата година след разкриването на тази специалност. Мога да кажа само добри неща за образованието там тогава - говорим за годините от 2007 до 2012, като се яви на задължителни матури по БЕЛ и по английски език и получи много оценки и по двата. Попадна дори в списъка от 180 деца в страната, които имаха отлични оценки на фона на 60 000 явили се на изпитите. Не е ходила допълнително на уроци, знанията си е получила само в училище. Сега обаче ситуацията може и да е по-различна,  както е в цялата образователна система у нас. Днес, след като завърши висшето си образование преди три години - Мултимедия и компютърна графика,  вече се реализира като част от екипа на рекламна агенция.

# 699
  • софия
Това значи, че за графичния дизайн са си попълнили местата.
Дано имате късмет.
Как така? Всъщност не се знае коя специалност е по-предпочитана спрямо другите, оставям настрана анимацията, въпреки, че и тя не е абсолютния фаворит. Има деца, които на пърео желание са посочили най-различни желания.

# 700
  • София
Здравейте! Попаднах случайно на темата, но все пак реших да споделя и своето мнение - дъщеря ми завърши "Графичен дизайн" в НПГПФ, като влезе там втората или третата година след разкриването на тази специалност. Мога да кажа само добри неща за образованието там тогава - говорим за годините от 2007 до 2012, като се яви на задължителни матури по БЕЛ и по английски език и получи много оценки и по двата. Попадна дори в списъка от 180 деца в страната, които имаха отлични оценки на фона на 60 000 явили се на изпитите. Не е ходила допълнително на уроци, знанията си е получила само в училище. Сега обаче ситуацията може и да е по-различна,  както е в цялата образователна система у нас. Днес, след като завърши висшето си образование преди три години - Мултимедия и компютърна графика,  вече се реализира като част от екипа на рекламна агенция.
Благодаря за споделеното!
Моля да споделите повече информация за самото ниво на преподаване. Компютрите стигат ли? Достатъчно опитни ли са преподавателите? Дали практикуват някъде извън училището?
Също и къде избра да учи висшето си образование дъщеря ви? 

# 701
  • Sofia
Здравейте! Сега звънях във Фотографското - стигнали са до 4,75 за фотография.

Висто, и аз звънях днес към 16.30 часа. Стигнали са до 4.75 оценка, на мен ми казаха само това, без да уточняват за коя от всички специалности става дума. Но аз и не питам, защото за която и да е - все бихме се съгласили. Висто, дано ви приемат в 51 СУ, нали там искате най-много вие?

Обаче жената каза, че още има движение между децата. И че може би до края на тази седмица ще стане ясно всичко вече. Уф, изчака ми се чакалото вече, с толкова много класирания до момента, ама каквото - такова.

# 702
Днес се записахме в 51 СУ. Училището е wow..изключително красиво и уютно. Всички бяха много усмихнати и дори видяхме една госпожа от старото ни училище  (явно се е преместила там да преподава). Освен свидетелството и служеб. бележка (за справка, после я върнаха), ми искаха и копие от акта за раждане. Попълва се само анкетна карта с имена, адрес, имейл и тел..други документи не сме попълвали.
PS. Това е за справка на тези, на които им предстои записване в 51. Simple Smile

# 703
Здравейте! Сега звънях във Фотографското - стигнали са до 4,75 за фотография.

Висто, и аз звънях днес към 16.30 часа. Стигнали са до 4.75 оценка, на мен ми казаха само това, без да уточняват за коя от всички специалности става дума. Но аз и не питам, защото за която и да е - все бихме се съгласили.

Обаче жената каза, че още има движение между децата. И че може би до края на тази седмица ще стане ясно всичко вече. Уф, изчака ми се чакалото вече, с толкова много класирания до момента, ама каквото - такова.
Близо сте до целта,дано утре да Ви зардават!

# 704
Днес се записахме в 51 СУ. Училището е wow..изключително красиво и уютно. Всички бяха много усмихнати и дори видяхме една госпожа от старото ни училище  (явно се е преместила там да преподава). Освен свидетелството и служеб. бележка (за справка, после я върнаха), ми искаха и копие от акта за раждане. Попълва се само анкетна карта с имена, адрес, имейл и тел..други документи не сме попълвали.
PS. Това е за справка на тези, на които им предстои записване в 51. Simple Smile
А  разбрахте ли паралелката дали е запълнена?

Общи условия

Активация на акаунт