Парите в семейството

• 30 837
  • 577
  •   1
Отговори
# 495
Аз по-добър "непукист" от бетаблокерите не съм опитвала, но на никого не пожелавам да стига дотам, че да се налага да ги ползва (както на мен, напоследък).

Много гадно. Оправяй се!

# 496
Между другото, спъването от кариера и развитие също убива семейството...
Няколко мои приятелки се разведоха, защото мъжете им бяха тотални егоисти и бяха забравили, че имат и други роли в живота, които жените им като послушни магарета поеха. Сега в новите си семейства да видиш как бившите им мъже набързо се сетиха, че имат и семейства, освен работа. И интересно, че успехите им в работата не са намалели, и вече прекараното време със семейството не му викат спъване.

# 497
Няколко мои приятелки се разведоха, защото мъжете им бяха тотални егоисти и бяха забравили, че имат и други роли в живота, които жените им като послушни магарета поеха. Сега в новите си семейства да видиш как бившите им мъже набързо се сетиха, че имат и семейства, освен работа. И интересно, че успехите им в работата не са намалели, и вече прекараното време със семейството не му викат спъване.

Да, около мен има също съм виждала това. На мен ми е интересно защо се получава така. Дали мъжете са научили някакъв урок?

# 498
  • София
За мен няма значение дали детето ще бъде нахранено от мама, татко, баба или трети човек и дали памперсът ще бъде сменен от някой друг. За мен е важно родителите да участва с личен пример в ОСЪЗНАТИЯ живот на детето.  Важно е да осигуря разнообразно и безгрижно детство, добро образование, пътувания, нови места, емоции, спомени и да възпитам достойно хора, а не обикновени консуматори. А стоенето вкъщи не е за мен. Прибирам се вкъщи само да спя, не защото ми се налага, а защото така искам Simple Smile

Важно е да- да участваш с личен пример и да възпиташ достойни хора.

Само че, няма как да се получи след като декларираш, че:
 Прибирам се вкъщи само да спя, не защото ми се налага, а защото така искам Simple Smile

# 499
Момичето е младо, доколкото споделя. На 24 и аз бях така. Следващ такъв период предвиждам след 60 Simple Smile

# 500
На мен ми е интересно защо се получава така. Дали мъжете са научили някакъв урок?
Да. Но не е достатъчно само те да са научили, а и жените, че всяка крайност избива в неприятна посока.
Защото някои от тях не са искали такъв модел, но упорито са изолирани от семейните ежедневни дейности. После жена им се чуди как този мъж, на когото вкъщи само дето залъка му не дават сдъвкан, изведнъж се оказва, че споделя много неща с любовницата, пък и вечеря ѝ готви. Просто хората имат нужда от обикновените неща, те ги свалят малко на земята и привързват към семейството. Човек не е еднозадачна машина, която не прави нищо, освен пари, има още много роли, които носят удовлетворение, и не само не скапват мераците за работа, но и са по-заредени.

# 501
Много интересно наблюдение. Нещата определено не са еднозначни или еднопосочни.

Но пък е доста сложно според мен и така описано, пак върху жената падат очакванията/отговорността сякаш, да намери баланс между изисквания и подкрепа, свобода и задължения и т.н.

Аз нямам дълъг брачен опит гледам различни модели около нас, не знам кой е правилният. Дай Боже, след 50 години може и да имам какво да кажа. Засега ми е интересно да се уча.

Може би защото с мъжът ми бяхме на по 29 когато се запознахме, но вече личностите, етиката, ориентацията в живота и на двамата ни беше доста установена. На мен ми беше ясно от самото начало, че той много работи, но и държи много да има семейство, да стане баща и как разбира той тези неща и си има някакъв вътрешен компас за регулация на приоритетите. Съответно, почти не е имало изнанади за мен в миналите 8 години в това отношение. Ако хората се съберат по-млади, както е в оригиналния казус на темата, тепърва се дефинират каква им е позицията по тези въпроси. В процеса на това, може да се разминат.

# 502
Ние се събрахме много млади, на 19 и 22 г., но не съм мислила тогава каква му е заплатата, какви имоти има и дали ще ме издържа, за да шетам. Младите хора мислят за съвсем различни неща, а дали ще се получат нещата м/у тях, времето само показва, хубаво е да не бързат с бебета преди това... В общи линии като поживеят заедно усещат какви са вижданията им за основните посоки, които ги чакат, една от които е именно парите. Ако не съвпадат аз не бих се борила. Не вярвам, че ако тръгне да променя човека до себе си ще се получи. Дори той/тя да действа по промяната, неудовлетвореността от насилствената промяна рано или късно ще доведе до разрив.
А даже може да не става дума за нещо, което на друг етап не би поискал/поискала, просто е нужно човек сам да узрее.

# 503
Ех, ако можеше да си управляваме метаболизма и тялото с магически фрази и теории...за съжаление при човека има един много фиксиран факт, а това е, че лесно се поврежда и като цяло дизайнът е такъв, че измъкване от повредите няма.
Интересно. Преди няколко месеца в една друга тема аз и още няколко души твърдяхме точно това, а ти го оспорваше яростно.

# 504
Момичето е младо, доколкото споделя. На 24 и аз бях така.
Не е проява на особен интелект на 24 с апломб да даваш акъл за живота, вселената и всичко останало на хора на 2х 24.

# 505
Ами, може и да има висок интелект. Просто като всички млади хора има арогантност, че знае всичко. Тази сутрин, лятната ми стажантка (студентка) ми обясни съвсем сериозно постулатите на едно нещо, по което съм водила курс през 2007 година, гледала лекция в ТЕД Simple Smile. Благодарих и искрено и толкова. Какво да и се сърдиш.

По-скоро тъжното за мен е, как остарявам дотолкова, че да съм водила лекции докато сегашните студенти са били в първи клас.

# 506
  • Сф
Е ми то много философи , много нЯщо тук, ми то и ние с Wish сме докторки на тапии.Иначе по народному ни викат просто Dr Feelgood😂

# 507
Е, кога, ако не на 24 г. да дава акъл с апломб и дълбока убеденост, че всичко й е ясно ))) Вече ако и след 30 г. го прави, значи нещо не е наред, а е останала на акъла си от тийн годините без никакво развитие.

# 508
Не, не, не, аз съм "доктор на дупките" според 4-годишния тогава Говендър Мой.  Mr. Green
Скрит текст:
На клетото устата му не можеше да се извърти, за да произнесе "доктор на науките".

Емма, да, на 24 и ампломбът, и ответното наритване са по дефолт.

# 509
Определено като знам какви тигани има wishmaker, не бих я сбъркала с д-р Feelgood.

Общи условия

Активация на акаунт